Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

IMPORTĂM BOABE DE SOIA ÎN CANTITĂȚI MARI DIN SUA!

Publicat: 07 ianuarie 2019 - 19:11
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

COMISIA EUROPEANĂ! Importurile de boabe de soia din SUA în Uniunea Europeană au crescut cu 112% în iulie-decembrie 2018, față de aceeași perioadă a anului precedent. Cu o cotă de 75% din importurile de boabe de soia din UE, SUA rămâne primul furnizor din Europa, anunță Comisia Europeană, într-un raport publicat astăzi, 7 ianuarie 2019.

Europa rămâne de departe destinația de top a exporturilor de boabe de soia din SUA (28%), urmată de Argentina (10%) și Mexic (9%).
Aceasta face parte din punerea în aplicare a declarației comune convenite între președinții Juncker și Trump în iulie 2018. În declarația comună, cele două părți au convenit să intensifice comerțul în mai multe zone și cu mai multe produse, în special boabele de soia. Ca urmare, Comisia Europeană publică în mod regulat cifrele privind importurile UE.

Cele mai recente evoluții semnificative din a doua jumătate a anului 2018 contribuie la consolidarea rolului SUA, poziția de lider în furnizarea către UE a boabelor de soia pentru întreg anul calendaristic, cu mult înaintea Braziliei, principalul furnizor tradițional al Europei. În 2018 (ianuarie-decembrie), 50% din importurile Europei provin din SUA și 36% din Brazilia (37% în 2017).

Importurile europene de boabe de soia din SUA vor crește și mai mult, ca urmare a deciziei Comisiei Europene de a lansa procesul de autorizare a utilizării boabelor de soia din SUA pentru biocombustibili.

Raportul de astăzi arată că:

În comparație cu primele 27 săptămâni ale anului de comercializare 2017 (iulie-decembrie), importurile UE de boabe de soia din SUA au crescut cu 112%, la 5 181 833 tone;
În ceea ce privește importurile totale de boabe de soia ale UE, cota SUA este acum de 74,5%, față de 39% în aceeași perioadă a anului trecut. Acest lucru pune SUA în fața Braziliei (19%), al doilea furnizor principal al UE, urmat de Canada (2%), Ucraina (1,6%) și Paraguay (1%);

În decembrie 2018, Comisia Europeană a lansat o consultare publică privind decizia de autorizare a utilizării boabelor de soia din SUA pentru biocombustibili în Europa. Potrivit evaluării Comisiei, "Protocolul de Asigurare a Sustenabilității Soiului din SUA" transmis de exportatorii din SUA, boabele de soia îndeplinesc cerințele imperative de sustenabilitate ale legislației UE pentru utilizarea lor în biocombustibili.

Proiectul deciziei de punere în aplicare este în consultare publică până la data de 16 ianuarie și ar trebui adoptat în săptămânile următoare, permițând exportatorilor din SUA să își diversifice în continuare piețele europene, contribuind în același timp la realizarea obiectivelor UE în domeniul energiei regenerabile.

UE importă anual aproximativ 14 milioane de tone de boabe de soia ca sursă de proteine pentru hrana animalelor, inclusiv puii, porcii și bovinele, precum și pentru producția de lapte. Boabele de soia din SUA se dovedesc a fi o opțiune de alimentare foarte atractivă pentru importatorii și utilizatorii europeni, datorită prețurilor competitive.

Datele incluse în raportul publicat astăzi cu privire la boabele de soia provin de la Observatorul pieței culturilor pe care Comisia Europeană l-a lansat în iulie 2017 pentru a împărtăși, cu transparență, datele de piață și analiza pe termen scurt.

Comunicat Comisia Europeană

 

Vizualizat: 871 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
gica contra
|
01. 08, 2019. Tuesday 10:05
cultivarea de soia modificata genetic este optiunea fiecarui stat membru ue de a o cultiva sau nu, daca mai marele nostru de la agricultura iubeste fermierul roman sa hotarasca ca de anul acesta sa cultivam soia modificata genetic si s-o livram si noi pentru biocombustibili
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Semănătoarea pentru prăşitoare Chrono, premiată la SIMA 2019, a fost una dintre noutăţile prezentate de Maschio Gaspardo la Agromalim 2019. Alături de Chrono, au mai fost expuse alte semănători pentru păioase, discuri, tocători, combinatoare, scarificatoare şi alte utilaje pentru pregătirea solului.

Interviu cu Horia Codrianu – Director Comercial Maschio Gaspardo România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

SAM la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA! Hibridul SY Experto - producţie record

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii