Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ILEGAL! PRIMĂRIA SUPRATAXEAZĂ FERMIERII pentru ATESTATUL DE PRODUCĂTOR!

Publicat: 17 octombrie 2019 - 08:46
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERULUI. Fermierul Cristian Andrei ne-a trimis un mesaj în care ne spune că primăria i-a cerut 100 de lei pentru atestatul de producător agricol și carnetul de comercializare. Și nu doar că l-a suprataxat anul trecut pe fermier, dar anul acesta, primăria l-a anunțat că i-a expirat atestatul de producător și că trebuie să plătească, din nou, 100 de lei ca să obțină altul. Asta în condițiile în care aceste acte sunt valabile 7 ani.

Aveți idee care este prețul corect pentru eliberarea de atestat și carnet de producător? Vă întreb deoarece anul trecul am fost la primăria de care aparțin și am plătit 100 de lei, mi-a fost eliberat atestatul și carnetul și anul acesta când am fost la primărie mi-au spus că nu mai este bun și că trebuie schimbat și trebuie să plătesc iar suma de 100 lei. Anul trecut mi-au spus că atestatul și carnetul sunt valabile 7 ani și că  dacă va fi schimbat nu voi mai plăti nimic. Din câte informații am găsit pe internet înțeleg că nu ar trebui să coste mai mult de 80 lei. În cazul în care cei din primărie fac un abuz, unde pot reclama treaba asta?  Ne-a scris necăjit fermierul.

Prețul corect pentru eliberarea acestor acte este prevăzut în Codul fiscal, la articolul 475 Taxa pentru eliberarea autorizațiilor pentru desfășurarea unor activități următoarele:

Taxele pentru eliberarea atestatului de producător, respectiv pentru eliberarea carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol se stabilesc de către consiliile locale și sunt de până la 80 de lei, inclusiv.

cod-fiscal-taxa-atesta_b

Fermierul Cristian Andrei spune că primăria i-a cerut să plătească, practic, o suprataxă. Ilegală, date fiind prevederile din Codul fiscal. Consiliile locale, primăriile nu pot stabili o taxă mai mare pentru eliberarea acestor acte decât prevede legea fiscală. În al doilea rând, este suspectă și solicitarea acestei taxe în fiecare an când aceste acte au o valabilitate de 7 ani. Fermierul nu ne-a scris, din păcate, din ce județ, localitate este, despre care primărie este vorba ca să-l întrebăm pe primar cum s-a ajuns la taxa de 100 de lei pentru atestatul de producător agricol. Agricultorul poate sesiza Prefectura că i s-a pretins o suprataxă pentru aceste documente.

IMPORTANT! AGROINFO ascultă vocea fermierilor. Scrieți-ne necazurile, problemele pe care le aveți. Mesajele voastre ar fi bine să conțină, în afara numelui, județul, localitatea din care sunteți, eventual, un număr de telefon.

Vizualizat: 3458 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Ditescu Marius
|
10. 17, 2019. Thursday 10:32
Şi eu am plătit la primăria balta albă jud. Buzău tot 70 lei pentru atestatu de prodăcător şi e valabi tot 7 ani
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Găini străine

Găini străine
Un ardelean, la piaţă: Detalii