Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

HAI LA CAȘ DE OAIE, LA URDĂ DULCE ȘI UNT DE OAIE! CUM A CUCERIT LONDRA UN CRESCĂTOR DE OI DIN ROMÂNIA!

Publicat: 02 septembrie 2018 - 14:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

GUSTUL BUN DE ACASĂ! Un crescător de ovine din România a cucerit Londra cu produsele noastre tradiționale! Caș de oaie, urdă dulce și unt de oaie, zacusă după rețeta noastră veche, dulcețuri, pastramă de berbecuți, cârnați afumați din carne de porc românească și chiar struguri copți în viile de la noi. Fermierul român s-a descurcat singur să-și exporte produsele, iar acum românii noștri care muncesc în Londra, și nu doar ei, se înghesuie să le cumpere.

Luăm comenzi la următoarele produse: cârnați afumați de porc 10£ kg, șuncă afumată 8£ kg, caș proaspăt de oaie 7£ kg, brânză la burduf și-n coajă de brad 9£ kg, urda dulce 6£ kg, urdă frământată 5£ caserola, unt de oaie 6£ borcanul, zacuscă de vinete 5£ borcanul, gem de prune, dulceață de cireșe amare, corcodușe, căpșuni 5£ borcanul, compot de vișine 4£ borcanul, struguri albi 4£ kg în zona Harrow, așa sună un anunț publicat  zilele acestea de Dana Aichimoaiei, soția crescătorului român de ovine Daniel Aichimoaiei, pe pagina sa de Facebook. Și când apare un astfel de anunț, curg comenzile.

Harrow este o suburbie în nord-vestul Londrei, capitala Angliei, acolo locuiește familia Aichimoaiei. Produsele sunt tradițional românești, dar, după cum ați observat și nu este deloc o greșeală, se vând în lire sterline. Convertind în lei, la  cursul anunțat de 5,18 lei pentru o liră sterlină, un kilogram de brânză de burduf pregătită la o stână din România este plătit la Londra cu aproape 47 de lei, cașul proaspăt de oaie costă 36 de lei pe kilogram, borcanul de 400 grame cu zacuscă este cca 26 de lei, același preț au și dulcețurile, kilogramul de cârnați de porc cca. 52 de lei.

Oierul român și soția lui au deja un portofoliu mare de clienți. Povestea cașului de oaie care a ajuns de la o stână din Lapoș, Bacău, chiar în inima Angliei a început cu o sacoșă din rafie.

daniel-si-dana_b

Soții Aichimoaiei (sursa facebook personal)

Daniel și Dana Aichimoaiei, soț și soție, sunt din Comănești, județul Bacău. Crescătorul de ovine muncește în Anglia, în construcții de peste 20 de ani, dar nu și-a vândut turma de oi de acasă. A lăsat angajați la stână, iar produsele fabricate în munții din România, delicioase, naturale, cu gustul autentic și-au făcut drum până la Londra. zacusca-ceaun_bbranza-brad-londra_b

Primele bucăți de brânză le-a dus în Anglia Dana Aichimoaiei, soția oierului. Bucățile de brânză au fost transportate într-o sacoșă din rafie. Era în anul 2014 și le-a vândut cunoștințelor care au savurat gustul bun al brânzeturilor românești, s-au declarat mulțumite și au mai cerut marfă de calitate. Dana Aichimoaiei a început să publice anunțuri în presa românească din Anglia și așa, după un an, a ajuns să aibă deja o clientelă formată.

De la brânzeturi, pastramă, cârnați, Dana a extins afacerea la zacuscă preparată la ceaun, așa cum fac țărăncile noastre, dulcețuri cu savoarea celor din cămara bunicii și chiar la fructe, struguri, pe care le transportă din România.

Brânza de oaie, cașul de oaie, untul de oaie, pastrama de berbecuț, cu care Dana a făcut senzație în comunitatea românescă din Londra sunt produse la o stână de oi de pe muntele Lapoș, de lângă Comănești, județul Bacău. Este chiar stâna familiei, spune Dana. "Soțul meu a avut întotdeauna o pasiune pentru oierit și el a pus bazele acestei afaceri în urmă cu opt ani. A cumpărat câteva terenuri și vreo 50 de oi și, pentru că noi locuim in Londra, a lăsat totul în grija unui baci în vărstă, care e de la noi din familie și se ocupă de animale de mic copil, tatal său fiind baci 35 de ani la ferma bunicului meu. Azi avem aproape 1.000 de oi și mai mulți oameni pe care ii plătim", a dezvăluit, în urmă cu trei ani, moldoveanca, pentru publicația românească Anunțul de UK.

Anul trecut, în octombrie, crescătorul de ovine Daniel Aichimoaiei a expus produsele tradiționale fabricate la stâna lui la primul târg de agricultură ecologică organizat la Bacău. La târg a fost invitat și ministrul agriculturii, Petre Daea. Oierul a spus atunci că s-a descurcat singur să creeze o reputație excelentă,  în afara graniței, produselor tradiționale românești.

daniel-oi_b

Am peste 800 de oi, mai multe ca berbecii! Ideea e că românii cumpără mai mult din supermarketuri produse lactate care nu conțin deloc lapte, iar noi suntem obligați să supraviețuim cumva. De aceea, de câțiva ani, am decis să vindem, așa cum am putut, în afara țării, a spus, în octombrie 2017, crescătorul de ovine din Comănești.

Dana și Daniel și-au făcut o grămadă de prieteni la Londra. După ce Dana a scos la vânzare brânzeturile de la stână, le-au bătut la ușă tot mai mulți români și prieteniile s-au legat. "Ca să ne mai alinăm dorul de țara natală obișnuim să ne chemăm prietenii în Harrow, și mai tragem câte o sindrofie, cu muzică românească și mese tradiționale. Face soțul un miel la ceaun de 20 de kg  de se linge toată lumea pe degete. E expert, a moștenit talentul ăsta de la tatăl și bunicul său", spune Dana.

 

Vizualizat: 12688 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

03 iulie 2020 - 08:11

OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță deschiderea în perioada 30 iunie – 30 septembrie 2020 a primei sesiuni de depunere a Cererilor de finanțare din 2020 pentru submăsura 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sprijinul acordat este de 100.000 de euro/an.

APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

03 iulie 2020 - 07:57

COMUNICAT. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că începând din 02 iulie 2020 efectuează plățile aferente ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, pentru cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie a anului 2020.

MINISTRUL OROS: O SĂ EXPORTĂM CARCASE și CARNE, NU ANIMALE VII!

MINISTRUL OROS: O SĂ EXPORTĂM CARCASE și CARNE, NU ANIMALE VII!

02 iulie 2020 - 17:19

LEGEA BUNĂSTĂRII ANIMALELOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi că a solicitat o modificare la Legea bunăstării animalelor pe timpul transportului, adoptată de Parlament. Concret, în lege trebuie să apară că nu este permis transportul animalelor pe timpul caniculei, la o temperatură mai mare de 30 de grade. Șeful MADR a adăugat că a negociat cu țările arabe exportul de carcase și carne, nu de animale vii.

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

02 iulie 2020 - 16:49

LEGEA CARE LOVEȘTE ÎN CRESCĂTORII DE ANIMALE! Legea mirosurilor, adoptată de Parlament, va da ocazia multor primari, care nu au cerut avize de mediu când au dat autorizații de construcții, să-i execute pe fermieri și să le închidă fermele. Ceea ce nu este corect, de aceea am cerut ca legea să fie întoarsă, a declarat astăzi ministrul agriculturii, Adrian Oros. El a adăugat că zona fermelor a fost invadată de construcții pentru care nu s-a cerut aviz de mediu.

SPRIJIN pentru INSTALAREA TINERILOR FERMIERI LANSATĂ PE 15 IULIE!

SPRIJIN pentru INSTALAREA TINERILOR FERMIERI LANSATĂ PE 15 IULIE!

02 iulie 2020 - 16:09

AJUTOR TINERI FERMIERI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că submăsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri va fi lansată pe data de 15 iulie 2020 și va fi deschisă până-n data de 15 octombrie 2020.

SUME PE HECTAR AJUTOR de SECETĂ DE LA 1.002 LEI/HA pentru RAPIȚĂ la 805 LEI/HA pentru TRITICALE!

SUME PE HECTAR AJUTOR de SECETĂ DE LA 1.002 LEI/HA pentru RAPIȚĂ la 805 LEI/HA pentru TRITICALE!

02 iulie 2020 - 15:16

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în urmă cu puțin timp, în cadrul conferinței de presă, în desfășurare la Ministerul Agriculturii, sumele pe hectar pentru despăgubirea fermierilor care au avut de suferit de pe urma secetei extreme.

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI LA ORA 15!

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI LA ORA 15!

02 iulie 2020 - 10:52

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii. Declarațiile ministrului vor fi transmise live pe pagina sa oficială Facebook și pagina Ministerului Agriculturii, anunță Ministerul Agriculturii, într-o informare transmisă pentru AGROINFO.

SCRISOARE DESCHISĂ A APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE EUROPARLAMENTARI!

SCRISOARE DESCHISĂ A APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE EUROPARLAMENTARI!

02 iulie 2020 - 10:40

APELUL APICULTORILOR! AGROINFO a primit scrisoarea deschisă a apicultorilor români, semnată de mai multe organizații din sectorul apicol, adresată, în principal, europarlamentarului Carmen Avram (S&D). Inserăm integral textul scrisorii.

AJUTOR DE 10 LEI PE CAP DE OVINĂ!

AJUTOR DE 10 LEI PE CAP DE OVINĂ!

02 iulie 2020 - 09:56

AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE! Suma de 14,5 milioane de euro care ar fi trebuit alocată pentru plata subvenției la lâna de oaie va fi folosită pentru acordarea unui ajutor de cap de ovină, în condițiile în care subvenția la lână a fost anulată. Secretarul de stat MADR George Scarlat a anunțat miercuri seara, 1 iulie, că această sumă a crescut la 43,5 milioane de euro, iar ajutorul care va fi acordat oierilor este de 10 lei pe cap de ovină.

SECRETAR DE STAT MADR: SUBVENȚIE SUPLIMENTARĂ DE 100 DE EURO PE CAP DE BOVINĂ!

SECRETAR DE STAT MADR: SUBVENȚIE SUPLIMENTARĂ DE 100 DE EURO PE CAP DE BOVINĂ!

02 iulie 2020 - 09:30

AJUTOR DE CRIZĂ PENTRU FERMIERI! Ajutorul de crziă de 7.000 de euro pentru un fermier este în vigoare, decizia Comisiei Europene a fost publicată săptămâna trecută în Jurnalul Oficial UE. Bugetul pentru acordarea acestui ajutor fermierilor români este de 80 de milioane de euro. Crescătorii de bovine vor primi o subvenție suplimentară de 100 de euro pe cap de animal, a anunțat secretarul de stat MADR George Scarlat, la Agro TV.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

General Leasing la Indagra 2019

General Leasing la Indagra 2019

Alături de gama completă de tractoare şi combine Massey Ferguson, pentru care General Leasing este distribuitor autorizat, în standul companiei de la Indagra 2019 au mai fost evidenţiate: presa Massey Ferguson RB 4160 V Xtra pentru baloţi cilindrici, semănătoarea pentru păioase Junkkari M400 Plus şi plugul Moro Aratri EXA 16A PRO Warrior. Campaniile promoţionale General Leasing pentru maşini şi utilaje agricole cuprind garanţie extinsă şi soluţii de finanţare cu dobândă subvenţionată. Interviu cu Victor Sandu - director general, General Leasing. Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe Operator imagine: Claudiu Borobei


Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Clasic

Clasic
El se întoarce acasă noaptea târziu. Detalii