Adama
Vinasa Rompak

Fonduri nerambursabile de la UE pentru „Prima împădurire a terenurilor agricole”

Publicat: 30 august 2011 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Fondurile sunt suportate de Guvernul României - 20% şi de către Uniunea Europeană - 80%

În perioada 1 - 30 septembrie, Oficiiile Judeţene ale Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit primesc zilnic, între orele 9.00 - 14.00, cererile celor interesaţi să împădurească terenurile degradate pe care le au în proprietate.

Implementarea Măsurii 221 - „Prima împădurire a terenurilor agricole” - are ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de mediu în spaţiul rural prin folosirea şi gospodărirea durabilă a terenurilor agricole prin împădurire.
Măsura este destinată prevenirii pagubelor produse de factorii naturali dăunători, reducerii eroziunii solurilor, îmbunătăţirii capacităţii de retenţie a apei, creşterii calităţii aerului, producerii de biomasă, inclusiv masă lemnoasă de calitate, prin menţinerea sau creşterea biodiversităţii.

Se vor acorda trei tipuri de plăţi
Solicitanţii fondurilor nerambursabile pot fi persoanele fizice, inclusiv persoane fizice autorizate, persoanele juridice, grupurile sau asociaţiile de persoane fizice sau juridice, precum şi autorităţile publice locale deţinătoare de teren agricol.

Prin această Măsură se pot acorda trei tipuri de plăţi:
•    o primă pentru lucrările de înfiinţare,
•    o primă anuală pentru lucrările de întreţinere a plantaţiei pe o perioadă de 5 ani, începând cu anul înfiinţării plantaţiei forestiere;
•    o primă compensatorie fixă anuală pe hectar, pentru pierderea de venit ca urmare a împăduririi, pe o perioadă de 15 ani, începând cu anul înfiinţării plantaţiei.

Parcela agricolă să fie de minim 0,5 hectare
Pentru ca un fermier să îşi poate realiza o astfel de plantaţie forestieră, trebuie să deţină parcele agricole cu o suprafaţă mai mare de 0,5 hectare (5.000 mp). Apoi, fermierul va întocmi, împreună cu persoanele autorizate în acest sens, un proiect de împădurire.

Prin Măsura 221 nu se oferă sprijin financiar pentru înfiinţarea plantaţiilor forestiere de pomi de Crăciun şi pentru producerea de energie regenerabilă.
Fondurile nerambursabile disponibile pentru finanţarea primei împăduriri a terenurilor agricole vor fi de 50.000.000 de euro.

Vizualizat: 2784 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Petiţie pentru o piaţă de legume în centrul Clujului

Petiţie pentru o piaţă de legume în centrul Clujului

Deputatul independent de Cluj, Mircia Giurgiu, membru al comisiei de agricultură şi alimentaţie publică din camera inferioară a Parlamentului, a anunţat că va aduna semnături în sprijinul unei petiţii care vizează redeschiderea pieţei de legume în centrul Clujului, în Piaţa Unirii.

Buzău: Aproximativ 1.000 de hectare de viţă-de-vie nobilă, afectate de grindină

Buzău: Aproximativ 1.000 de hectare de viţă-de-vie nobilă, afectate de grindină

Circa 1.000 de hectare din podgoria Dealu Mare, plantate cu viţă-de-vie nobilă, au fost afectate grav de grindina căzută la sfârşitul săptămânii trecute.

Tabără: Sursa de terenuri pentru arendare se cam termină în România

Tabără: Sursa de terenuri pentru arendare se cam termină în România

România nu mai are suficient teren pentru arendare, şi cu atât mai puţin suprafeţe mari de pământ. Pe fondul presiunii create de investitorii străini, anul viitor această problemă va fi destul de dificil de soluţionat, consideră ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii