KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

MADR: Se amână sesiunea a doua pe măsura 141

Publicat: 16 august 2011 - 09:28
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale amână pentru 2012 cea de-a doua sesiune de depunere a proiectelor aferente măsurii 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă”, programată iniţial pentru luna octombrie.

Din cauza numărului mare de proiecte depuse în prima sesiune din luna iunie, peste 28.000 de proiecte, şi imposibilitatea finalizării evaluării lor până la începerea noii sesiuni de depunere de proiecte, s-a decis de către MADR şi Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (AM-PNDR) amânarea până anul viitor a celei de-a doua sesiuni, programată pentru luna octombrie.

MADR precizează că nu există timpul fizic necesar pentru finalizarea evaluării proiectelor depuse în prima sesiune - inclusiv vizita pe teren şi verificarea prin sondaj, până la data programată pentru lansarea celei de-a doua sesiuni, raportat la capacitatea limitată de personal la nivelul Compartimentelor de dezvoltare rurală judeţene.

Documente_b

De asemenea, în sesiunea din luna iunie au fost licitate toate fondurile disponibile, aferente măsurii 141, fiind depuse de două ori mai multe proiecte decât fondurile disponibile, iar amânarea celei de-a doua sesiuni de depunere va da posibilitatea solicitanţilor eligibili, dar neselectaţi din lipsă de finanţare, să redepună proiectele în următoarea sesiune.
Măsura 141 a avut alocată o sumă de 210 milioane de euro, împărţită în mod egal pe cele două sesiuni programate iniţial, respectiv iunie şi octombrie.

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 - 2013 (PNDR) pune la dispoziţia persoanelor fizice şi juridice din România 7 miliarde de euro pentru proiecte de investiţii în agricultură şi mediul rural.
De asemenea, prin PNDR se acordă şi alte 2,72 miliarde de euro pentru plăţi directe către fermieri, însumând astfel un total de aproximativ 10 miliarde de euro, fonduri europene nerambursabile acordate pentru dezvoltare rurală.

Vizualizat: 8458 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
adi
|
01. 02, 2012. Monday 16:16
as vrea sa cunosc ramurile agricole pentru care se acorda finantare prin masura 141 de exemplu cresterea a 3 scroafe :care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite _ma refer la conditiile de intretinere a animalelor
1.
URSULET GHEORGHE
|
10. 04, 2011. Tuesday 08:10
se vorbeste in mass-media ca nu absorbim fonduri .sunt minciuni ? transferari de la alte masuri fonduri daca se doreste absortie ,si nu pierdere de bani .va doresc sanatate si ganduri bune .cu respect.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Curtea Brăneană - ferma de vaci ultramoderna (robot de muls DeLaval, robot de remixat furaje)

Curtea Brăneană - ferma de vaci ultramoderna (robot de muls DeLaval, robot de remixat furaje)

La zece minute de mers pe jos de Castelul Bran, am descoprit o fermă ultramodernă, în care aproape toată treaba o fac roboţii DeLaval. Automatizarea a fost singura soluţie ca să nu renunţe la vacile de lapte, ne-a spus tănărul fermier Vlad Enescu.

KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

Chelner...

Chelner...
Chelner ai picioare de broască? Detalii