Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

ProCredit Bank și AFIR au semnat un protocol prin care oferă credite cu dobânzi reduse pentru investiţiile din mediul rural

Publicat: 30 septembrie 2021 - 15:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ProCredit Bank şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) au semnat un protocol de colaborare, care are ca scop finanțarea investițiilor din mediul rural, prin facilitarea și accelerarea procesului de absorbţie a fondurilor europene în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) , în perioada de tranziţie 2021-2022. 

 „De peste 19 ani, ProCredit Bank susține fermierii și finanțează investițiile în agricultura din România. Analiza financiară efectuată de noi este adaptată acestui sector de activitate și ia în considerare particularitățile și nevoile de finanțare ale fermierilor. Mai mult de atât, consilierii noștri clienți evaluează necesarul de capital de lucru, cât și planurile investiționale pentru un întreg sezon agricol, astfel încât să răspundem prompt solicitărilor de finanțare ce pot apărea de-a lungul anului.” A declarat Ștefan Manole, Director General al ProCredit Bank România. 

„Ne dorim să oferim solicitanților de finanțare nerambursabilă un punct de sprijin eficient pentru a avea un start bun și performant al investițiilor. Astfel, prin aceste acorduri de colaborare pe care AFIR le-a negociat cu mai multe instituții financiare am reușit să creăm un cadru care să permită obținerea unor pachete de creditare avantajoase care să asigure aportul de finanțare privat, dar și necesarul de capital pentru funcționarea investiției.” a declarat Mihai Moraru, director general AFIR.

 procredit si afir_b

Pentru proiectele selectate în cadrul Perioadei de Tranziție 2021-2022, ProCredit Bank poate să acorde facilități de cofinanțare prin programul Portofolio Risk Sharing Loan - (PRSL) în baza convenției încheiate cu Fondul European de Investiții – (FEI). Prin acest program, companiile împrumutate vor beneficia de facilități de creditare a căror dobândă va fi mai mică cu 50% față de dobânzile standard aplicate de bancă. Clienții pot beneficia de credite pentru finanțarea investițiilor, inclusiv a TVA-ului, dar și pentru capitalul de lucru. În plus, ProCredit Bank permite achitarea sumelor împrumutate în rate sezoniere, iar perioada de creditare este flexibilă, de până la 7 ani pentru echipamente și până la 10 de ani pentru alte investiții.

În anul 2020, ProCredit Bank a acordat prin programul Portofolio Risk Sharing Loan - (PRSL) credite destinate agricultorilor în valoare de peste 14 milioane de euro pentru un total de 114 clienți eligibili, iar aproximativ de 97% din aceste fonduri au fost utilizate pentru investiții. Aceste rezultate arată încă o dată importanța pe care ProCredit Bank o acordă sectorului agricol din România.
Fermierii și investitorii sunt invitați să completeze formularul de pe website-ul ProCredit Bank pentru a fi contactați de un consilier clienți specializat.

Vizualizat: 501 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Lansare nouă sesiune bani europeni!

Lansare nouă sesiune bani europeni!

30 noiembrie 2023 - 10:54

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale lansează sesiunea de depunere a Strategiilor de Dezvoltare Locală din cadrul intervenției DR-36 - LEADER - Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității, cuprinsă în Planul Strategic PAC 2023-2027.

Ajutor minimis APROBAT!

Ajutor minimis APROBAT!

30 noiembrie 2023 - 10:39

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, a aprobat pe 29 noiembrie 2023, ordinul ce modifică și completează anexa la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 107/2017 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis „Sprijin pentru implementarea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală”.

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

30 noiembrie 2023 - 10:16

Ministrul agriculturii Florin Barbu este acuzat că ar face ghidurile pentru ajutoarele de stat astfel încât banii să fie obținuți de băieții deștepți. Acuzațiile sunt lansate în spațiul public de fostul ministru al agriculturii Adrian Oros.

Poftim, din România!

Poftim, din România!

29 noiembrie 2023 - 17:29

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 și cu Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia, organizează, în perioada 1 – 3 decembrie 2023, târgul „Poftim, din România!”, în Parcul Tudor Arghezi din sectorul 4, București.

Fermierul Muscă: Am ajuns să importăm 60% din lapte și 80% din carnea de porc!

Fermierul Muscă: Am ajuns să importăm 60% din lapte și 80% din carnea de porc!

29 noiembrie 2023 - 07:06

În timp ce crescătorii de vaci abia își vând la prețuri de nimic laptele produs în ferme, România importă 60% din laptele de consum, spune fermierul Dimitrie Muscă, Combinatul Agroindustrial Curtici, Arad. Situație e și mai dramatică la producția de carne de porc unde importurile urcă la 80%.

MADR: Precizări importante ajutor de stat!

MADR: Precizări importante ajutor de stat!

28 noiembrie 2023 - 11:51

Ministerul Agriculturii face precizări importante vizavi de accesarea ajutoarelor de stat din cadrul Programului Investalim.

Ajutor 186 milioane euro pentru fermieri!

Ajutor 186 milioane euro pentru fermieri!

27 noiembrie 2023 - 06:29

În 2024, Comisia Europeană va aloca un total de 185,9 milioane EUR pentru finanțarea activităților de promovare a vânzării de produse agricole și alimentare ale UE durabile și de înaltă calitate în UE și în întreaga lume.

Fermierii riscă să piardă subvenția APIA de 1.200 euro/ha!

Fermierii riscă să piardă subvenția APIA de 1.200 euro/ha!

23 noiembrie 2023 - 21:21

Fermierii care livrează sfeclă de zahăr pentru fabrica de la Luduş, deţinută de oameni de afaceri români, riscă să rămână cu producţia în câmp şi să piardă investiţia lor de un an, de minimum 10.000 de lei/hectar (2.000 de euro) şi subvenţia de peste 1.200 de euro/hectar, potrivit Ziarul Financiar.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

23 noiembrie 2023 - 15:01

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță continuarea până la data de 27 decembrie 2023 a sesiunii de depunere a solicitărilor pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM.

Votat ASTĂZI! Bani mai mulți pentru fermieri!

Votat ASTĂZI! Bani mai mulți pentru fermieri!

22 noiembrie 2023 - 18:22

Parlamentul European a adoptat Bugetul UE 2024 în forma negociată de Siegfried Mureşan, anunță un comunicat transmis de cabinetul europarlamentarului român.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Horațiu Buzgău: ”Ca să ai succes trebuie să știi unde vrei să ajungi!” | podcast agroSTORY #18

Horațiu Buzgău: ”Ca să ai succes trebuie să știi unde vrei să ajungi!” | podcast agroSTORY #18

Grupul AGRIND din Tășnad, jud. Satu Mare are la bază o mică activitate agricolă de familie, dezvoltată după anii ’90, cu multă muncă, provocări și implicare. Investițiile și fructificarea la maxim a fondurilor europene au adus societatea la ceea ce este astăzi: peste 3.000 de hectare exploatate în cultura mare, procesare (morărit și panificație), zootehnie (bovine de lapte și de carne) și pomicultură, toate sectoarele fiind dezvoltate pentru a ajunge cât mai aproape de consumatorul final.

Toate acestea au fost clădite cu viziune, perseverență, curaj, dar și prudență de un adevărat trio tehnico-economico-financiar: bunicul și tatăl, absolvenți de studii agricole și fiul, Horațiu Buzgău, absolvent de Științe economice. Alături de ei, o întreagă echipă de prieteni, colaboratori, angajați, parteneri, clienți. ”O întreagă familie!”, spune Horațiu cu mândrie.

Horațiu a făcut primii pași în viață direct... în câmp! A fost implicat de mic în toate activitățile agricole ale familiei, învățarea practică ajutându-l să înțeleagă foarte bine cât este de importantă agricultura și industria alimentară, inclusiv din punct de vedere economic. A decis încă din clasele primare că aceasta va fi calea de urmat și că relevanța cifrelor în agribusiness se transpune, până la urmă, în succesul care determină acțiunile și investițiile viitoare.

Deși are doar 25 de ani, tânărul antreprenor mi-a oferit o adevărată lecție de economie agrară aplicată, teoria fiind transpusă în practică și, evident, în cifrele pe care le obține afacerea agricolă a familiei sale. Cea mai recentă investiție a grupului, în cultura de alun certificată ecologică pe 50 de hectare, suprafață integral irigată, a dat naștere brandului ALLU, Horațiu fiind managerul Holiv Ecoplant, firma care are ca obiect de activitate producția și procesarea alunelor, investiție de asemenea realizată cu fonduri europene.

Horațiu Buzgău a venit la agroSTORY cu o poveste pe cât de frumoasă, pe atât de plină de învățăminte pentru orice tânăr aflat la început de drum în agricultură.


Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii