Adama
Vinasa Rompak

Transferul între sumele alocate pentru plăţile directe şi dezvoltare rurală ar putea fi posibil din 2014

Publicat: 13 februarie 2013 - 14:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Transferul între sumele alocate pentru plăţile directe în agricultură şi cele pentru dezvoltare rurală a putea fi posibil, din 2014, a declarat comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş.

“În principiu ar putea fi posibil transferul între sumele alocate pentru plăţile directe în agricultură şi cele pentru dezvoltare rurală, dar nu pot spune dacă România va decide sau nu să facă acest lucru. Va exista posibilitatea să fie transferate în ambele sensuri. Sunt unele state membre care vor transfera banii de la plăţi directe la dezvoltare”, a spus Dacian Cioloş.

Va exista posibilitatea plăţii suplimentare la hectar
Comisarul a precizat că va exista posibilitatea plăţii suplimentare la hectar pentru zonele mai puţin dezvoltate şi posibilitatea finanţării în funcţie de nevoia şi de strategia fiecărui stat.
“Am recomandat o analiză cu Guvernul şi cu sectorul şi să gândească până în vară, astfel încât în 2014 să fie pregătită cu deciziile luate. Există elemente pe baza cărora România poate să ia o decizie dacă poate transfera fonduri pentru a întări dezvoltarea rurală”, a adăugat Dacian Cioloş.

România ar fi avut nevoie de alocări de fonduri europene mai importante pe zona de dezvoltare rurală în exerciţiul bugetar 2014-2020, pentru a reduce decalajele dintre satul românesc şi satele din alte ţări europene şi pentru a creşte competitivitatea agricultorilor autohtoni, a afirmat săptămâna trecută, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
România a obţinut pentru următorul exerciţiu bugetar 17,5 miliarde de euro destinaţi plăţilor directe şi investiţiilor în agricultură şi mediul rural, faţă de 21 de miliarde de euro cât a fost iniţial propunerea Comisiei Europene şi de 13,8 miliarde de euro cât a fost alocarea în perioada 2007-2013. sursa: Agerpres

Vizualizat: 1650 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

România poate pierde fondurile UE pe dezvoltare rurală dacă nu accelerează efectuarea plăţilor după 2014

România poate pierde fondurile UE pe dezvoltare rurală dacă nu accelerează efectuarea plăţilor după 2014

România s-ar putea confrunta cu riscul dezangajării sau pierderii de fonduri europene pentru dezvoltarea rurală în 2014 sau peste doi ani, dacă nu menţine un ritm accelerat al execuţiei proiectelor şi efectuării plăţilor, a declarat comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş. 

Cioloş: Pentru a evita dezangajările de fonduri e nevoie de măsuri pentru a accelera execuţia unor proiecte

Cioloş: Pentru a evita dezangajările de fonduri e nevoie de măsuri pentru a accelera execuţia unor proiecte

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, s-a întâlnit în cursul zilei de ieri cu ministrul agriculturii, Daniel Constantin, printre punctele de discuţiile aflându-se reforma PAC şi absorţia fondurilor europene.

Cioloş: Regret reducerile de la bugetul pentru dezvoltare rurală

Cioloş: Regret reducerile de la bugetul pentru dezvoltare rurală

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, şi-a exprimat regretul privind reducerile în bugetul comunitar pentru dezvoltare rurală, însă a precizat că liderii UE au recunoscut importanţa contribuţiei fermelor şi a zonelor rurale la economia Uniunii.

România va putea face transfer de fonduri între pilonul I - dezvoltare rurală şi pilonul II - plăţi directe

România va putea face transfer de fonduri între pilonul I - dezvoltare rurală şi pilonul II - plăţi directe

România a obţinut o flexibilitate în cadrul Politicii Agricole Comune, de natură să permită mişcarea de fonduri între pilonul I - dezvoltare rurală şi pilonul II - plăţi directe.

România va primi 17,5 miliarde de euro pentru plăţi directe şi investiţii în mediul rural, pentru perioada 2014-2020

România va primi 17,5 miliarde de euro pentru plăţi directe şi investiţii în mediul rural, pentru perioada 2014-2020

România a obţinut pentru următorul exerciţiu bugetar 17,5 miliarde de euro destinaţi plăţilor directe şi investiţiilor în agricultură şi mediul rural, faţă de 21 de miliarde de euro cât a fost iniţial propunerea Comisiei Europene şi de 13,8 miliarde de euro cât a fost alocarea în perioada 2007-2013.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii