Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Piaţa internaţională a cerealelor

Publicat: 19 octombrie 2010 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Preţul cerealelor, la nivel internaţional, a continuat să crească şi în luna septembire, iar preţul la grâu a revenit la valorile de vârf atinse la începutul lunii august. Iniţial, în ultimele luni, principalul factor care a declanşat creşterea preţului la grâu şi orz, a fost previziunea privind scăderea producţiei la aceste culturi în regiunea Mării Negre.

Mai recent, estimările privind producţia mai mică de porumb decât s-a anticipat anterior, în Statele Unite. Un alt factor perturbator sunt condiţiile meteorologice defavorabile care au afectat nu numai volumul producţiei dar şi calitatea grâului pentru panificaţie şi a orzului pentru bere.

În SUA, preţul la soia a urmat aceelaşi trend ascendent ca şi la porumb, aceasta pe fondul preocupărilor cu privire la perspectivele culturii din America de Sud şi al importurilor masive ale Chinei. De asemenea, în Asia, preţul la orez a crescut, în mare măsură din cauza impactului inundaţiilor din Pakistan.

Creşterea recentă a preţului pe plan internaţional la cereale, încă nu la acelaşi nivel ca şi în perioada 2007/2008, a determinat reluarea preocupărilor legate de impactul acesteia asupra preţurilor produselor alimentare la nivel mondial, precum şi volatilitatea sporită la bursele de cereale.

Mai puţin grâu în Ungaria

Producţia de grâu din Ungaria a scăzut în acest an din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Conform datelor publicate de Oficiul Central de Statistică (KSH), producţia de grâu a fost anul acesta de 3,76 milioane de tone, în scădere cu 15% faţă de anul 2009. De asemenea, din cauza vremii neobişnuit de umede, suprafaţa totală semănată cu grâu a fost cu 12% mai mică decât în anul precedent.

Recolta totală de cereale (cu excepţia porumbului) a fost anul acesta de 5,3 milioane de tone, în scădere cu 12% faţă de producţia realizată anul trecut, care a fost de 6,3 milioane de tone. Producţia de cereale (excepţie porumbul) realizată anul acesta este cu 19% mai mică decât media realizată în ultimii cinci ani. De aemenea, suprafaţa totală semănată cu cereale (excepţie porumbul) a fost cu 11% mai mică în acest an faţă de anul trecut.

Vizualizat: 916 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Ziua de mâine

Ziua de mâine
Cea mai grozavă zi este MÂINE. Detalii