Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Noi sume maxime eligibile pentru proiectele cu fonduri europene!

Publicat: 22 septembrie 2022 - 22:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu 13 septembrie 2022, autoritățile publice și Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații își pot crește cu 25% valoarea proiectelor aflate în curs de implementare, conform OUG 64/2022, dar fără a depăși valoarea sprijinului nerambursabil din noua versiune a PNDR 2020.

Autoritatea de Management pentru PNDR (AM PNDR) a motivat că această măsură este necesară pentru finalizarea proiectelor de investiții în infrastructură finanțate prin PNDR, afectate de creșteri semnificative ale costurilor, în special în domeniul tuturor costurilor din construcții, dar și dificultăți și întârzieri semnificative în aprovizionare de materiale, fiind astfel evitată blocarea implementării proiectelor.

Noile valori maxime eligibile ale proiectelor, după modificarea PNDR:

sM 4.3: „Sprijin pentru investiții în infrastructură legate de dezvoltarea, modernizarea și adaptarea sectoarelor agricol și forestier”
• Rata sprijinului public nerambursabil va fi de 100% din totalul cheltuielilor eligibile, și nu va depăși 1.250.000 Euro/proiect pentru sistemele de irigații aferente stațiilor de punere sub presiune și drumurile agricole de acces;”

sM 7.2: „Sprijin pentru investiții în crearea, îmbunătățirea și extinderea tuturor tipurilor de infrastructuri la scară mică, inclusiv investiții în domeniul energiei din surse regenerabile și a sistemelor de economisire a energiei”
• Sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri va fi 100% din totalul cheltuielilor eligibile și de până la 100% în cazul proiectelor de apă/apă uzată, sub rezerva aplicării art. 61 din R (UE) nr. 1303/2013 și nu va depăși:
Pentru COMUNE:
• 1.250.000 Euro/comună, pentru investiții care vizează un singur tip de sprijin (infrastructura de drumuri, apă sau apă uzată);
• 3.125.000 Euro/comună, pentru investiții care vizează înființarea infrastructurii integrate de apă și apă uzată și 1.875.000 euro pentru extinderea acestei infrastructuri;
• 625.000 Euro, pentru proiectele de infrastructură educațională/socială;
• 5.000.000 euro, pentru proiectele colective (ADI din care fac parte comune) (proiecte care vizează mai multe comune) fără a depăși valoarea maximă /comună/tip de sprijin.
Pentru ONG-uri:
• 250.000 Euro, pentru proiectele de infrastructură educațională/socială”

sM 7.6: „Sprijin pentru studii și investiții asociate cu întreținerea, refacerea și modernizarea patrimoniului cultural și natural al satelor al peisajelor rurale și al siturilor de înaltă valoare naturală, inclusiv cu aspectele socioeconomice conexe, precum și acțiuni de sensibilizare ecologică”
• Pentru COMUNE: Sprijinul public nerambursabil va fi 100% din totalul cheltuielilor eligibile și nu va depăși 625.000 euro.
• Pentru ALT TIP DE BENEFICIARI: Sprijinul public nerambursabil va fi de 80% din totalul cheltuielilor eligibile și nu va depăși 250.000 euro.

sM 19.2 Sprijin pentru implementarea operațiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității”
• Ponderea maximă a intensității sprijinului public nerambursabil din totalul cheltuielilor eligibile este de până la 100%, iar valoarea maximă a sprijinului poate fi majorată cu maximum 25%, pana la valoarea de 250.000 euro în cazul contractelor de finanțare care aplică procedura de achiziții publice, cu condiția justificării necesității ajustării prețului și a valorii devizelor generale conform legislației naționale.

Vezi și: Cum a reîmpărțit MADR peste 130 de milioane de euro din PNDR 2020

Conform analizei AFIR, numărul potențial de proiecte care vor solicita actualizare este de cca. 1.357, după cum urmează sM4.3 - drumuri agricole cca. 67 proiecte, sM4.3 – irigații cca. 293 proiecte, sM7.2 cca. 633 proiecte și sM7.6 cca. 364 proiecte. În ceea ce privește proiectele finanțate prin sM 19.2, estimarea agenției de plăți este de 1.022 de proiecte care vor solicita actualizarea sumelor aferente proiectelor finanțate din FEADR, cu încadrare în alocarea măsurii 19 ”Dezvoltarea Locală LEADER”.

Vizualizat: 525 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cine primește mai mulți bani din PNDR 2020!

Cine primește mai mulți bani din PNDR 2020!

22 septembrie 2022 - 22:04

Cum a reîmpărțit MADR peste 130 de milioane de euro din PNDR 2020 și cine poate primi mai mulți bani. AFIR estimează că aproape 2.400 de proiecte vor solicita actualizarea prețurilor.

Scheme de ajutor de stat în valoare de 4 miliarde euro!

Scheme de ajutor de stat în valoare de 4 miliarde euro!

21 septembrie 2022 - 20:37

Premierul României, Nicolae Ionel Ciucă a anunțat semnarea convențiilor de garantare pentru IMM Invest Plus, programul prin care Guvernul alocă 4 miliarde euro pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din România.

MADR ASTĂZI: Modificare la plata ajutoarelor excepționale pentru fermieri!

MADR ASTĂZI: Modificare la plata ajutoarelor excepționale pentru fermieri!

20 septembrie 2022 - 16:40

Ministerul Agriculturii anunță astăzi, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, că a modificat Hotărârea Guvernului nr. 1032/2022 privind acordarea unor ajutoare excepţionale producătorilor agricoli din sectorul vegetal. Modificarea vizează bugetul alocat pentru plata ajutoarelor excepționale de care beneficiază fermierii din sectorul vegetal.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

20 septembrie 2022 - 11:14

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale aduce la cunoștința beneficiarilor publici decizia emisă de Comisia Europeană în data de 12 septembrie 2022 privind aprobarea modificării Programului Național de Dezvoltare Rurală, prin care sunt aplicabile beneficiarilor PNDR prevederile Ordonanței de Urgență (OUG) nr. 64/ 2022 privind ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile.

DAJ: Plată despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă!

DAJ: Plată despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă!

20 septembrie 2022 - 06:43

Conducerea Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) Bihor a solicitat primăriilor să se implice mai mult în precompletarea datelor din dosarele pentru acordarea de despăgubiri pentru fermierii afectaţi de seceta pedologică.

Fermierul Dimitrie Muscă: Prețul cărnii de porc ajunge la 40 lei/kg!

Fermierul Dimitrie Muscă: Prețul cărnii de porc ajunge la 40 lei/kg!

19 septembrie 2022 - 07:15

Unul dintre cei mai mari fermieri din România, Dimitrie Muscă, avertizează că preţul cărnii de porc s-ar putea dubla în următoarea perioadă, din cauza scumpirii energiei, a furajelor şi din cauza pestei porcine africane, care a redus efectivele de animale, iar în ţară s-ar mai produce doar 15% din consumul de carne.

Ministrul Daea: Din cauza creșterii prețurilor la inputuri, fermierii noștri sunt în imposibilitatea de a obține profit!

Ministrul Daea: Din cauza creșterii prețurilor la inputuri, fermierii noștri sunt în imposibilitatea de a obține profit!

18 septembrie 2022 - 14:29

Din cauza creșterii prețurilor la inputuri fermierii noștri sunt tot mai mult în imposibilitatea de a obține profit, a spus ministrul agriculturii, Petre Daea, în intervenția sa la Consiliul Informal al miniștrilor agriculturii, organizat la Praga, Cehia. Ministerul Agriculturii a transmis către Agroinfo integral intervenția ministrului agriculturii.

Comunicat APIA ASTĂZI!

Comunicat APIA ASTĂZI!

16 septembrie 2022 - 17:12

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează astăzi beneficiarii Măsurii 1 „Microgranturi în domeniul agroalimentar” că pot încărca rapoartele de progres în cadrul sistemului informatic Granturi IMM,  secțiunea IMM RECOVER, modulul Implementare.

Anunț făcut de ministrul Mediului! Ce se întâmplă cu prețul lemnului pentru încălzire?

Anunț făcut de ministrul Mediului! Ce se întâmplă cu prețul lemnului pentru încălzire?

16 septembrie 2022 - 10:00

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunță că ministerul pe care-l conduce pregătește un act normativ pentru plafonarea prețului lemnului utilizat pentru încălzire.

Ajutor de maxim 150.000 lei/crescător ovine! Ghidul solicitantului!

Ajutor de maxim 150.000 lei/crescător ovine! Ghidul solicitantului!

15 septembrie 2022 - 17:23

Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM) a publicat astăzi, pe site-ul instituției, Ghidul solicitantului - varianta consultativă pentru crescătorii de ovine care vor să înființeze stâne în zona montană. Valoarea ajutorului acordat de stat este de maxim 150.000 lei/beneficiar și reprezintă 50% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica! LIVIU STANIMIR: Costul inputurilor scade marja de profit

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii