Adama
Agreena
AGRICOVER

Noi sume maxime eligibile pentru proiectele cu fonduri europene!

Publicat: 22 septembrie 2022 - 22:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu 13 septembrie 2022, autoritățile publice și Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații își pot crește cu 25% valoarea proiectelor aflate în curs de implementare, conform OUG 64/2022, dar fără a depăși valoarea sprijinului nerambursabil din noua versiune a PNDR 2020.

Autoritatea de Management pentru PNDR (AM PNDR) a motivat că această măsură este necesară pentru finalizarea proiectelor de investiții în infrastructură finanțate prin PNDR, afectate de creșteri semnificative ale costurilor, în special în domeniul tuturor costurilor din construcții, dar și dificultăți și întârzieri semnificative în aprovizionare de materiale, fiind astfel evitată blocarea implementării proiectelor.

Noile valori maxime eligibile ale proiectelor, după modificarea PNDR:

sM 4.3: „Sprijin pentru investiții în infrastructură legate de dezvoltarea, modernizarea și adaptarea sectoarelor agricol și forestier”
• Rata sprijinului public nerambursabil va fi de 100% din totalul cheltuielilor eligibile, și nu va depăși 1.250.000 Euro/proiect pentru sistemele de irigații aferente stațiilor de punere sub presiune și drumurile agricole de acces;”

sM 7.2: „Sprijin pentru investiții în crearea, îmbunătățirea și extinderea tuturor tipurilor de infrastructuri la scară mică, inclusiv investiții în domeniul energiei din surse regenerabile și a sistemelor de economisire a energiei”
• Sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri va fi 100% din totalul cheltuielilor eligibile și de până la 100% în cazul proiectelor de apă/apă uzată, sub rezerva aplicării art. 61 din R (UE) nr. 1303/2013 și nu va depăși:
Pentru COMUNE:
• 1.250.000 Euro/comună, pentru investiții care vizează un singur tip de sprijin (infrastructura de drumuri, apă sau apă uzată);
• 3.125.000 Euro/comună, pentru investiții care vizează înființarea infrastructurii integrate de apă și apă uzată și 1.875.000 euro pentru extinderea acestei infrastructuri;
• 625.000 Euro, pentru proiectele de infrastructură educațională/socială;
• 5.000.000 euro, pentru proiectele colective (ADI din care fac parte comune) (proiecte care vizează mai multe comune) fără a depăși valoarea maximă /comună/tip de sprijin.
Pentru ONG-uri:
• 250.000 Euro, pentru proiectele de infrastructură educațională/socială”

sM 7.6: „Sprijin pentru studii și investiții asociate cu întreținerea, refacerea și modernizarea patrimoniului cultural și natural al satelor al peisajelor rurale și al siturilor de înaltă valoare naturală, inclusiv cu aspectele socioeconomice conexe, precum și acțiuni de sensibilizare ecologică”
• Pentru COMUNE: Sprijinul public nerambursabil va fi 100% din totalul cheltuielilor eligibile și nu va depăși 625.000 euro.
• Pentru ALT TIP DE BENEFICIARI: Sprijinul public nerambursabil va fi de 80% din totalul cheltuielilor eligibile și nu va depăși 250.000 euro.

sM 19.2 Sprijin pentru implementarea operațiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității”
• Ponderea maximă a intensității sprijinului public nerambursabil din totalul cheltuielilor eligibile este de până la 100%, iar valoarea maximă a sprijinului poate fi majorată cu maximum 25%, pana la valoarea de 250.000 euro în cazul contractelor de finanțare care aplică procedura de achiziții publice, cu condiția justificării necesității ajustării prețului și a valorii devizelor generale conform legislației naționale.

Vezi și: Cum a reîmpărțit MADR peste 130 de milioane de euro din PNDR 2020

Conform analizei AFIR, numărul potențial de proiecte care vor solicita actualizare este de cca. 1.357, după cum urmează sM4.3 - drumuri agricole cca. 67 proiecte, sM4.3 – irigații cca. 293 proiecte, sM7.2 cca. 633 proiecte și sM7.6 cca. 364 proiecte. În ceea ce privește proiectele finanțate prin sM 19.2, estimarea agenției de plăți este de 1.022 de proiecte care vor solicita actualizarea sumelor aferente proiectelor finanțate din FEADR, cu încadrare în alocarea măsurii 19 ”Dezvoltarea Locală LEADER”.

Vizualizat: 1232 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Nou ajutor pentru fermieri lansat ACUM!

Nou ajutor pentru fermieri lansat ACUM!

18 iunie 2024 - 12:01

Agențiile Judeţene pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că fermierii care angajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă, valoarea ISR, actualizată în 2024 este de 660 lei, astfel fermierii angajatori beneficiază de jumătate din această sumă pentru fiecare angajat elev sau student.

Ordinul vine direct de la Guvern! Banii intră în conturile fermierilor în doar câteva zile

Ordinul vine direct de la Guvern! Banii intră în conturile fermierilor în doar câteva zile

17 iunie 2024 - 20:49

Vin vești bune direct de la Guvern! Banii vor intra în conturi în doar câteva zile. Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) a anunțat că, la data de 30 iunie, se va încheia oficial plata subvențiilor.

Mari fermieri pe terenul statului! Câți bani fac?

Mari fermieri pe terenul statului! Câți bani fac?

17 iunie 2024 - 08:15

Primii zece arendași pe terenul statului exploatează aproximativ 50% din cele 254,5 mii de hectare pe care le are în concesiune sau arendă Agenția Domeniilor Statului, potrivit unei analize Economica pe baza informațiilor furnizate de ADS.

Investițiile în agricultură au crescut cu 3,2% în acest an!

Investițiile în agricultură au crescut cu 3,2% în acest an!

12 iunie 2024 - 12:39

Investiţiile nete în economie au crescut în primul trimestru din 2024 cu 6,7% faţă de perioada similară a anului trecut, la un total de 34,6 miliarde lei, arată datele Institutul Naţional de Statistică (INS) publicate pe 12 iunie.

Cerințele minime care vă pot lăsa fără ajutorul de 70.000 de euro!

Cerințele minime care vă pot lăsa fără ajutorul de 70.000 de euro!

10 iunie 2024 - 20:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) informează care sunt cerințele minime de eligibilitate care trebuie respectate pentru a primi ajutorul de maximum 70.000 de euro pe proiect pentru instalarea tinerilor fermieri.

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

07 iunie 2024 - 14:47

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

Ghid finanțare lansat ASTĂZI de AFIR!

Ghid finanțare lansat ASTĂZI de AFIR!

05 iunie 2024 - 18:56

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet www.afir.ro, la secțiunea Comunicare – Dezbatere publică, versiunea consultativă a Ghidului solicitantului „ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII LICEELOR CU PROFIL AGRICOL”, precum și a anexelor acestuia.

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

Sprijin instalare tineri fermieri, buget suplimentat! AFIR va notifica tinerii care vor primi ajutorul!

05 iunie 2024 - 18:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că un număr de 484 de proiecte eligibile fără finanțare ale tinerilor fermieri din zona montană și non montană vor beneficia de finanțare în urma suplimentării bugetului aferent sub-măsurii 6.1 cu valoarea de 20,84 milioane EURO.

AFIR ASTĂZI: Bani virați în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

AFIR ASTĂZI: Bani virați în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

04 iunie 2024 - 20:13

Beneficiarii fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală au primit în conturile bancare o nouă tranșă de plată în valoare totală de 88,12 milioane de euro (431,65 milioane de lei). Prin plățile efectuate la 31 mai 2024, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a decontat cheltuielile realizate în cadrul proiectelor de investiții, precum și cele aferente măsurilor de mediu și climă.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Recondiționarea și comercializarea modelelor de generație mai veche este un segment de piață important pentru multe industrii. Am vrut să vedem ce presupune și ce avantaje oferă acest model de business clienților finali de pe piața utilajelor agricole. În acest sens, am vorbit cu fermierul Cherecheș Mihai Alexandru din Lehliu-Gară (jud. Călărași) și cu Vlad Miron, managerul general al diviziei IPSO Utilaje de Ocazie.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Lucruri mici...

Lucruri mici...
Adevărata fericire constă în lucrurile mici: Detalii