KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

MOTORINĂ SUBVENŢIONATĂ şi pentru ACVACULTURĂ!

Publicat: 04 octombrie 2018 - 18:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DECIZII PENTRU SECTORUL PESCĂRESC. Problemele din sectorul acvaculturii din România au fost discutate pe 4 octombrie 2018, la Reuniunea Comitetului consultativ pentru sectorul pescăresc. La eveniment a participat şi secretarul de stat în MADR Alexandru Potor.

Evenimentul a fost găzduit de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA).

Ministerul Agriculturii informează că printre subiectele de discuţii abordate în cadrul acestei reuniuni au fost propunerea de promovare a unui nou ordin al MADR privind licenţierea unităţilor de acvacultură, măsuri privind operaţionalizarea H.G. nr. 748/2018 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură, abordarea unor aspecte ihtiopatologice, precum şi pregătirea conferinţei „100 de ani de pescărie românească”.

„Licenţierea unităţilor de acvacultură trebuie să fie făcută cu respectarea unor condiţii importante pentru comunitate şi consumatorii de peşte. Esenţial este ca operatorii care utilizează suprafeţe piscicole să pună pe piaţă o cantitate minimă de peşte în conformitate cu potenţialul de producţie al resursei acvatice pe care o primesc în administrare”, a afirmat secretarul de stat Alexandru Potor în discursul său.

În acest context, ANPA împreună cu institutele de cercetare vor realiza un studiu privind potenţialul de producţie al siturilor de acvacultură. Studiul se va realiza în cadrul unui proiect care va urma să fie finanţat prin POPAM 2014-2020. Rezultatele acestui studiu vor sta la baza actualizării Planului Strategic Naţional Multianual pentru Acvacultură 2014-2020 şi a legislaţiei aferente.

Nicolae Dimulescu, preşedintele ANPA, a solicitat organizaţiilor de producători prezente sprijin pentru promovarea schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină utilizată în acvacultură.

PeÅŸte_bESTE NEVOIE DE MĂSURI DE PREVENŢIE ŞI CONTROL RIGUROS AL IMPORTURILOR DE PEŞTE!

Reprezentanţii sectorului au subliniat necesitatea abordării problemelor ihtiopatologice din acvacultură, iar în urma discuţiilor s-a stabilit necesitatea impunerii unor măsuri de prevenţie şi control riguros al importurilor de peşte.

În ceea ce priveşte organizarea conferinţei „100 de ani de pescărie românească”, Nicolae Dimulescu a invitat reprezentanţii institutelor de cercetare şi ai organizaţiilor de producători să participe şi să susţină prezentări pe această temă.

La finalul reuniunii s-a stabilit realizarea unui plan de acţiune în vederea implementării propunerilor discutate şi pentru susţinerea necesităţii de dezvoltare a sectorului, precizează Ministerul Agriculturii.

Potrivit MADR, la eveniment au mai participat reprezentanţi ai ANPA, DGP - AMPOPAM, ai institutelor de cercetare şi ai organizaţiilor de producători din sector.

Vizualizat: 1357 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

FONDURILE europene pentru PESCUIT, în pericol? PROIECTELE RESPINSE vor fi dezbătute!

FONDURILE europene pentru PESCUIT, în pericol? PROIECTELE RESPINSE vor fi dezbătute!

BANII ÎN SAC, PROIECTUL… ÎN BALTĂ? În data de 29 iunie 2017 au avut loc lucrările celei de-a III-a reuniuni a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM), organizat de Direcţia Generală Pescuit  - Autoritate de Management pentru POPAM (DGP-AMPOPAM).

NU mai AVEM VASE de PESCUIT și NICI PRODUCȚIE de PEȘTE! ROMÂNIA IMPORTĂ anual 80.000 TONE de PEȘTE!

NU mai AVEM VASE de PESCUIT și NICI PRODUCȚIE de PEȘTE! ROMÂNIA IMPORTĂ anual 80.000 TONE de PEȘTE!

PEȘTELE, MÂNCAREA BOGATULUI. Importăm în fiecare an 80.000 de tone de pește! Producția anuală de pește a României ajunge la 30.000 de tone. NU mai avem vase de pescuit, avem cote anuale de pește, și din speciile scumpe și protejate, pe care le împărțim frățește cu Bulgaria, chiar dacă resursa noastră, de exemplu de calcan, este mult mai bogată decât a bulgarilor.

A fost lansat Programul pentru Pescuit şi Acvacultură. Pentru ce puteţi lua bani?

A fost lansat Programul pentru Pescuit şi Acvacultură. Pentru ce puteţi lua bani?

Pe 21 aprilie 2016, la Tulcea, a fost lansat Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, anunţă Ministerul Agriculturii. POPAM 2014-2020 are pentru piscicultorii din România un buget indicativ de 221 milioane de euro. Jumătate din bani sunt destinaţi investiţiilor în acvacultură.

Alte articole in aceasta categorie

OFICIAL! Avans mai mare la subvențiile APIA pentru acest an! Plata începe pe 16 octombrie!

OFICIAL! Avans mai mare la subvențiile APIA pentru acest an! Plata începe pe 16 octombrie!

04 august 2021 - 18:49

Astăzi, 4 august, Comisia Europeană a adoptat o măsură prin aplicarea căreia fermierii pot să primească plăți în avans mai mari în cadrul politicii agricole comune (PAC), anunță Comisia Europeană într-un comunicat transmis astăzi pentru Agroinfo.

Date oficiale MADR: România are 3.226.000 de exploatații agricole, din care un sfert beneficiază de subvenții APIA!

Date oficiale MADR: România are 3.226.000 de exploatații agricole, din care un sfert beneficiază de subvenții APIA!

04 august 2021 - 16:09

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, sub coordonarea Institutului Naţional de Statistică, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Afacerilor Interne, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, împreună cu structurile lor teritoriale, în România au fost recenzate circa 3.226.000 de exploatații agricole, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis astăzi Agroinfo.

Expert în agricultură, candidat la funcția de ministru al Agriculturii!

Expert în agricultură, candidat la funcția de ministru al Agriculturii!

04 august 2021 - 09:26

Viorel Gherciu, expert în agricultură, este propus pentru funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare în Republica Moldova. Din 2018, el ocupă funcția de director al „VEREIN Donau Soja” în Moldova și este responsabil de proiecte de dezvoltarea culturilor de soia în Moldova.

Vor dispărea multe dintre fermele de creștere a animalelor?!

Vor dispărea multe dintre fermele de creștere a animalelor?!

04 august 2021 - 08:08

Fermele de creștere a animalelor primesc, în ultima perioadă, tot mai multe lovituri. Viitorul se arată întunecat, multe dintre aceste ferme vor dispărea. Luate pe rând, ferme de porci, de vaci sau de oi, observăm că nicăieri nu se întrevăd speranțe de mai bine, pentru niciunul dintre sectoare ajutoarele nu sunt suficiente, iar la acestea se adaugă tot felul de presiuni care se fac pentru renunțarea la consumul de carne din diferite motive și angrenate de diverse interese economice.

Ministrul Oros: Pentru prima dată, fermierii beneficiază de aceste noi ajutoare!

Ministrul Oros: Pentru prima dată, fermierii beneficiază de aceste noi ajutoare!

03 august 2021 - 06:54

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat luni, 2 august 2021, că fermierii români beneficiază de noi ajutoare europene. Este pentru prima dată când în Programul Național de Dezvoltare Rurală au fost introduse ajutoare exclusiv pentru legumicultură.

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

02 august 2021 - 20:04

Există fermieri veritabili și cei care fac agricultură doar ca să primească subvenții, a declarat secretarul de stat MADR, George Cățean, la sfârșitul săptămânii trecute, la Borsec. Cei care fac agricultura pentru a încasa subvențiile vor dispărea dintre fermierii veritabili.

Exportul de animale vii, SUSPENDAT!

Exportul de animale vii, SUSPENDAT!

02 august 2021 - 18:53

Animals International cere Poliției și ANSVSA să facă razie națională și să aplice sancțiuni! Animals International atrage atenția că în ciuda anunțului ANSVSA de sistare a exportului cu animale vii, mulți operatori economici ignoră măsurile dispuse de autoritatea centrală competentă, acuză Animals International într-un comunicat transmis astăzi pentru Agroinfo.

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

02 august 2021 - 06:51

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis către Agroinfo un comunicat prin care face precizări legate de creșterea porcilor în gospodăriile țărănești. ANSVSA nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, susține ANSVSA. Inserăm integral precizările ANSVSA.

Prezentați actele la controlul APIA!

Prezentați actele la controlul APIA!

02 august 2021 - 06:24

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care sunt incluși în eșantionul de control că au obligația de a prezenta toate documentele solicitate de inspectorii APIA.

Banii transferați în conturile fermelor mici!

Banii transferați în conturile fermelor mici!

30 iulie 2021 - 11:13

Peste 244 de milioane de euro transferate în conturile fermierilor mici! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță că până la această dată cele mai multe proiecte finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală, PNDR 2020, au fost cele pentru dezvoltarea fermelor mici.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Dilemă

Dilemă
Un tip intră într-o berărie: Detalii