Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

„LEGEA ACHIZIŢIILOR PUBLICE PUR ŞI SIMPLU NE TERMINĂ!”

Publicat: 20 iulie 2017 - 21:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

BIROCRAŢIE EXCESIVĂ PENTRU PROIECTELE EUROPENE. Oferte tehnice de mii de pagini şi proceduri de coşmar pentru cei care accesează bani europeni. Ce vor consultanţii PNDR şi ce soluţie au MADR şi AFIR pentru proiectele întârziate?

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) va prelungi termenul limită de finalizare a proiectelor europene contractate prin PNDR 2007-2013 şi trecute în perioada de tranziţie doar în cazul în care se constată că sunt şanse reale de finalizare a acestora, a anunţat, pe 20 iulie 2017, la Satu Mare, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Alexandru Potor.

Consultanţii pe proiecte europene prezenţi la întâlnirea de lucru cu reprezentanţii AFIR şi MADR i-au explicat acestuia că în unele cazuri au existat probleme foarte mari, fiind inclusiv beneficiari care au avut contracte de execuţie cu o firmă ce a intrat în faliment şi nu au mai terminat lucrările, solicitând prelungirea termenului de finalizare până la 31 decembrie 2017.

Legea achiziţiilor publice pur şi simplu ne termină. Este binevenită, mă bucur că se face totul online şi este transparent, dar procedura în sine este groaznică. Este un volum atât de mare de documente pe care trebuie să îl verifici, sunt termene peste termene, deci dacă reuşeşti să termini o procedură în trei-patru luni, eşti considerat un fel de erou. Au fost primării care au avut 49 de oferte, o ofertă tehnică a unui ofertant are şi până la 1.000 de pagini. E un subiect foarte, foarte delicat. Măcar să vină cu o declaraţie că îţi asumi că respecţi caietul de sarcini, proiectul tehnic, există atâtea posibilităţi, dar nu să vii să evaluezi 50 de proiecte tehnice la 1.000 de pagini şi pe urmă mergem la Financiar şi altă distracţie. Nu mai vorbim de contestaţii, că acolo este un adevărat coşmar, s-a plâns Paula Fogaş, consultant la o firmă din Satu Mare, citată de Agerpres.

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Alexandru Potor, a afirmat că se vor discuta proiectele în parte, iar termenele vor fi prelungite pentru proiectele unde se constată că sunt şanse reale de finalizare.

Vom încerca prelungirea implementării acestor proiecte, dar doar pentru acelea care demonstrează că sunt într-o fază avansată de execuţie. Adică am avut neplăcerea să văd că în cadrul proiectelor tranzitate au fost unele contractate cu foarte mult timp în urmă şi care nu au făcut nici un pas în a fi implementate. Practic, se va analiza proiect cu proiect şi, în condiţiile în care proiectele respective au şanse să fie finalizate.... Sunt unele cazuri în care sunt terminate în proporţie de 95%, sunt cazuri în care sunt finalizate, dar nu au obţinut încă avizele şi aşteaptă de la Mediu, de la Apele Române sau altă parte. Pentru acele proiecte se va accepta această solicitare de prelungire, a declarat Potor.

Directorul AFIR, Adrian Chesnoiu, a precizat că se aştepta la această solicitare şi a subliniat că se va renunţa la proiectele unde nu există şanse de atingere a obiectivelor.

Noi am preîntâmpinat astfel de proiecte, ştiam că se va ajunge aici. Am spus că toate aceste proiecte care au intrat pe tranziţie au intrat pe alocarea 2014-2020, este extrem de important să vedem ce şanse au de a le duce la bun sfârşit. Acolo unde constatăm cu beneficiarul că nu există şanse de implementare şi atingere a obiectivelor să renunţăm la proiect, astfel încât sumele alocate să fie reintroduse în alocările sesiunilor ce se vor desfăşura în viitor, a spus Chesnoiu, potrivit Agerpres.

Vizualizat: 1142 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

LISTA LICEELOR AGRICOLE CARE PRIMESC BANI DE LA MINISTERUL AGRICULTURII!

LISTA LICEELOR AGRICOLE CARE PRIMESC BANI DE LA MINISTERUL AGRICULTURII!

22 septembrie 2020 - 20:18

COMUNICAT MADR. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale se află în plin proces de semnare a contractelor de finanțare pentru investiții specifice și asigurarea unor cheltuieli materiale pentru un număr de 56 de licee tehnologice cu profil preponderent agricol. Valoarea totală a finanțării pentru anul 2020 este de 10 milioane lei.

ANUNȚ AFIR DE ASTĂZI despre AJUTORUL DE 50.000 DE EURO pentru TINERII FERMIERI!

ANUNȚ AFIR DE ASTĂZI despre AJUTORUL DE 50.000 DE EURO pentru TINERII FERMIERI!

15 septembrie 2020 - 09:17

COMUNICAT. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale primește până în data de 15 octombrie 2020 solicitări de finanțare prin submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Pragul de calitate pentru primirea proiectelor, începând cu 16 septembrie, este de 25 de puncte.

VEȘTI IMPORTANTE DESPRE SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR ROMÂNI!

VEȘTI IMPORTANTE DESPRE SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR ROMÂNI!

14 septembrie 2020 - 11:19

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PLĂȚILE DIRECTE ALE FERMIERILOR? A crescut bugetul pentru agricultură, pentru noul exercițiu financiar 2021-2027. Plafonarea subvențiilor la suma de 100.000 de euro va fi aplicată doar pentru schema de plată unică pe suprafață (SAPS) sunt câteva dintre veștile aduse de la Bruxelles de reprezentanții fermierilor români, care au participat la discuții, Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR). Inserăm comunicatul APPR.

CÂȚI CRESCĂTORI DE ANIMALE CER AJUTORUL DE 300.000 EURO PENTRU UN ABATOR?

CÂȚI CRESCĂTORI DE ANIMALE CER AJUTORUL DE 300.000 EURO PENTRU UN ABATOR?

13 septembrie 2020 - 10:26

BANI PENTRU ABATOARE ÎN ZONA MONTANĂ. Niciun crescător de animale nu solicită, până la această dată, ajutorul european pentru construirea unui abator în zona montană. Ministerul Agriculturii a alocat peste 12 milioane de euro pentru această măsură deschisă în PNDR 2020, investiții în abatoare de capacitate mică în zona montană. Potrivit informațiilor Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, ajutorul de 300.000 de euro pentru un abator nu a tentat pe nimeni până la această dată.

EURODEPUTAT BUDA: INTERZIS STATELOR MEMBRE UE SĂ ÎMPOVĂREZE FERMIERII CU CONDIȚII ÎN PLUS FAȚĂ DE REGULAMENTELE EUROPENE!

EURODEPUTAT BUDA: INTERZIS STATELOR MEMBRE UE SĂ ÎMPOVĂREZE FERMIERII CU CONDIȚII ÎN PLUS FAȚĂ DE REGULAMENTELE EUROPENE!

11 septembrie 2020 - 08:53

FĂRĂ BIROCRAȚIE. Regulamentele europene sunt interpretate în România, de multe ori, prin adăugarea de noi condiții pentru obținerea subvențiilor europene, de sarcini administrative în plus pentru fermieri. Regulile europene nu sunt făcute să încurajeze birocrația. Este interzis statelor membre UE să adauge sarcini în plus, dincolo de regulamentele europene, fermierilor, a declarat europarlamentarul român Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlamentul European.

SE AMÂNĂ! DECIZIE COMISIA EUROPEANĂ pentru FERMIERI!

SE AMÂNĂ! DECIZIE COMISIA EUROPEANĂ pentru FERMIERI!

06 septembrie 2020 - 19:46

CONSULTARE FERMIERI. Comisia Europeană a anunţat, pe 4 septembrie, că amână intrarea în vigoare a noii legi privind agricultura ecologică.

96% din DESPĂGUBIRI, PLĂTITE pentru GRINDINĂ, FURTUNI ŞI PLOI TORENŢIALE. Ce RISCURI ACOPERĂ ASIGURĂRILE AGRICOLE!

96% din DESPĂGUBIRI, PLĂTITE pentru GRINDINĂ, FURTUNI ŞI PLOI TORENŢIALE. Ce RISCURI ACOPERĂ ASIGURĂRILE AGRICOLE!

03 septembrie 2020 - 20:32

DOAR 22% DIN TERENUL ARABIL AL ROMÂNIEI ESTE ASIGURAT. Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a lansat un ghid cu informaţii utile despre poliţele de asigurări agricole, dedicat fermierilor.

START CERERI la APIA! CUM SOLICITAŢI DESPĂGUBIRILE de SECETĂ! DOCUMENTE NECESARE

START CERERI la APIA! CUM SOLICITAŢI DESPĂGUBIRILE de SECETĂ! DOCUMENTE NECESARE

02 septembrie 2020 - 15:29

TERMEN LIMITĂ 15 SEPTEMBRIE! Ministerul Agriculturii anunţă că Ordonanţa de Urgenţă aşteptată de fermieri a fost, în sfârşit, publicată în Monitorul Oficial şi fermierii ale căror culturi agricole înfiinţate în toamna anului 2019 au fost calamitate de secetă pot depune la centrele APIA cererile pentru a primi despăgubiri.

RĂZBOI DECLARAT al FERMIERILOR: CEI CARE SUNT PUŞI PE COMBINAŢII TREBUIE SĂ RENUNŢE!

RĂZBOI DECLARAT al FERMIERILOR: CEI CARE SUNT PUŞI PE COMBINAŢII TREBUIE SĂ RENUNŢE!

01 septembrie 2020 - 16:22

COOPERATIVE ADEVĂRATE VERSUS PSEUDOCOOPERATIVE. Uniunea de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) atrage atenţia că „există, în România, foarte multe pseudocooperative sau SRL-uri cu nume de cooperativă agricolă, care doar profită de oportunităţi/facilităţi şi care apreciem că vor abandona această activitate imediat ce nu va mai fi stimulată”. Ce măsuri propune UNSCV pentru „însănătoşirea sistemului cooperativelor agricole” şi pentru a ajuta micii fermieri să se asocieze!

MINISTRUL OROS: AM ALOCAT 10 MILIOANE DE LEI pentru LICEELE AGRICOLE!

MINISTRUL OROS: AM ALOCAT 10 MILIOANE DE LEI pentru LICEELE AGRICOLE!

25 august 2020 - 16:25

DECLARAȚIE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că a alocat 10 milioane de lei pentru finanțarea liceelor agricole din toată țara. Am semnat 56 de contracte de finanțare, spune șeful MADR.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Austral® Plus este un produs complex pentru tratamentul semințelor de cereale ce conține două substanțe active care se completează reciproc (teflutrin – cu efect insecticid și fludioxonil – acțiune fungică). Oferă spectru larg de acțiune împotriva dăunătorilor și bolilor la cereale păioase.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Pisica neagră

Pisica neagră
Un copil întreabă la radio: Detalii