Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

PNDR: Fonduri europene de peste 600 de milioane de euro, în semestrul doi al acestui an

Publicat: 27 iunie 2011 - 13:36
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Peste 608 milioane de euro vor fi disponibile din fonduri europene în semestrul doi din acest an, prin şase măsuri din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru care deschide sesiuni de depunere de proiecte, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), informează Agerpres.

Astfel, o sesiune de depunere de proiecte pe măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri în mediul rural” va fi deschisă în data de 1 iulie, pentru 30 de zile, şi are prevăzută o sumă de 50 de milioane de euro, iar o altă sesiune, tot pe această măsură va mai deschisă în perioada 1-30 noimebrie, suma alocată fiind, de asemenea, de 50 de milioane euro.

Pe măsura 125 „Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea silviculturii” va fi deschisă o sesiune în perioda 1-30 septembrie 2011, suma alocată depăşind 62,5 milioane euro.

Potrivit datelor MADR, măsura 123 „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere” va avea o nouă sesiune de depunere de proiecte în perioada 3 - 31 octombrie 2011, beneficiarii putând accesa circa 105 milioane euro pe sesiune. Prima sesiune pe această măsură, cu o sumă similară alocată, se va închide la 30 iunie.

De asemenea, pe noua măsură 221 „Prima împădurire a terenurilor agricole” sunt disponibile, pentru sesiunea din 1 - 30 septembie, circa 50 de milioane de euro, o altă sesiune, cu o sumă similară alocată, urmând să fie deschisă în acest an, în perioada 2-30 decembrie 2011.

În cazul măsurii 313 „Încurajarea activităţilor turistice” va mai fi deschisă o sesiune, în perioada 1-30 septembrie 2011, iar alocarea financiară va depăşi 85 de milioane de euro.
Pentru măsura 322 „Renovarea şi dezvoltarea satelor”, componenta de „Investiţii privind lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundaţii în 2010” va exista o singură sesiune, programată pentru 1-29 iulie 2011, valoarea fondurilor alocate fiind de 155,9 milioane euro.

Potrivit Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), România a absorbit 2,1 miliarde de euro din fondurile europene pentru dezvoltare rurală, până la 24 iunie 2011, ceea ce reprezintă peste 24% din suma de 9,67 miliarde euro alocată ţării până în 2013.

Până la această dată au fost selectate spre contractare, în vederea dezvoltării mediului rural, cereri de finanţare în valoare de 4,4 miliarde de euro, respectiv 63% din banii alocaţi. Dintr-un total de 66.000 de proiecte depuse pe PNDR din martie 2008 şi până în prezent fost au fost selectate pentru a fi contractate 47.681 cereri de finanţare şi încheiate în jur de 30.000 de contracte.

PNDR 2007 - 2013 este instrumentul prin care se acordă fonduri europene nerambursabile pentru investiţiile private şi publice care vor asigura dezvoltarea satelor din România. Alocarea totală între 2007 şi 2013 pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) este de 9,67 miliarde de euro.

Vizualizat: 1909 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
pogo
|
06. 27, 2011. Monday 17:28
masura 141 e pentru semisubzistenta,masura 123 se refera la cresterea valorii adaugate,cred ca s-a comis o gresala!!!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

#colinaharavesting #masseyferguson #MF7360PLI #combinaMF

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă. Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

În armată

În armată
Bulă la cabinetul medical al regimentului: Detalii