Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Cine nu a obţinut cofinanţarea pierde banii europeni

Publicat: 26 octombrie 2010 - 16:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va verifica toate proiectele europene de investiţii în agricultură aflate în derulare, iar acele lucrări care nu mai pot fi cofinanţate de către firmele private contractante vor fi reziliate.

Potrivit secretarului de stat Barna Tanczos, cel puţin 40 la sută dintre contractele semnate în intervalul 2008-2010 pentru proiecte UE în agricultură au probleme de bancabilitate şi pot fi reziliate, fondurile blocate de aceste proiecte fără cofinanţare fiind de sute de milioane de euro. „Banii vor fi puşi la dispoziţia altor beneficiari“, a precizat secretarul de stat.

Premierul Emil Boc s-a întâlnit cu reprezentanţi ai băncilor comerciale şi ai Băncii Naţionale a României, pentru a discuta modalităţile de deblocare a creditării în agricultură. La finalul discuţiilor, şeful guvernului a arătat că una dintre problemele identificate este aceea că, în 2008, firmele nu erau obligate să prezinte băncilor scrisori de confort sau declaraţii pe proprie răspundere pentru a obţine credite destinate agriculturii, iar mulţi dintre contractori sunt în prezent în imposibilitatea de a mai asigura cofinanţarea acestor proiecte. Premierul a precizat astfel că a convenit cu băncile ca acele proiecte pentru care firmele nu mai pot asigura cofinanţarea să fie reziliate.

„Invitaţia noastră directă pentru cei cu probleme de finanţare este să meargă la bancă pentru a discuta şi negocia condiţiile de creditare, astfel încât să poată continua proiectele. Acolo unde există un minimum de bancabilitate, proiectul va continua, dar unde nu există nici măcar condiţii minimale pentru bancabilitate, contractul se va rezilia. Noi, ca ţară, nu putem sta la nesfârşit şi aştepta ani în şir să vedem dacă unii merg sau nu la bancă pentru credite, deoarece pierdem bani europeni“, a spus Boc.

Vizualizat: 872 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Ziua de mâine

Ziua de mâine
Cea mai grozavă zi este MÂINE. Detalii