ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Cât de repede se termină banii AFIR pentru tinerii fermieri!

Publicat: 29 august 2021 - 21:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Două dintre măsurile PNDR cele mai aşteptate de fermieri, cea pentru instalarea tinerilor fermieri şi cea pentru sprijinirea fermelor mici, au fost lansate de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pe 27 august 2021.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a primit 68 de proiecte pe submăsura 6.1 pentru instalarea tinerilor fermieri în mai puţin de trei zile de la lansarea sesiunii de depunere a cererilor de finanţare: 7 proiecte pentru tinerii fermieri din zona montană, în valoare de 340.000 euro, şi 61 de proiecte pentru restul teritoriului, inclusiv ITI, în valoare totală nerambursabilă de 2,9 milioane euro.

Depunerea proiectelor AFIR se face online, iar numărul proiectelor depuse şi sumele solicitate de fermieri cresc de la un minut la altul.

Fondurile disponibile pentru finanţare prin submăsura 6.1 pentru această sesiune sunt de 100 milioane de euro, din care 30 milioane de euro pentru zona montană. Primul prag lunar de calitate este 75 de puncte, iar pragul minim de selecţie a proiectelor este de 30 puncte.

Potrivit anunţului AFIR de lansare a sesiunilor de depunere a proiectelor, PRAGURILE DE CALITATE lunare pentru submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” sunt:

  • 75 de puncte (27 aug. – 26 sept.)
  • 50 de puncte (27 sept. – 26 oct.)
  • 30 de puncte (27 oct. – 26 noi.)

Detalii AICI: Atenţie, fermieri! Greşeala care vă poate costa toţi banii!

Pe submăsura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, au fost depuse, până la finalul zilei de 29 august 2021, 16 proiecte (8 pentru zona montană, 8 pentru teritoriul naţional), fiind solicitate, în total, 240.000 euro.

Suma disponibilă pentru accesare, în actuala sesiune, pentru submăsura 6.3 - Sprijin dezvoltarea fermelor mici, este de 87 milioane euro, din care 26,1 milioane euro pentru zona montană. Primul prag lunar de calitate este 60 de puncte, iar pragul minim de selecţie al proiectelor este de 15
puncte.

PRAGURILE DE CALITATE lunare pentru submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” sunt:

  • 60 de puncte (27 aug. – 26 sept.)
  • 35 de puncte (27 sep. – 26 oct.)
  • 15 puncte (27 oct. – 26 noi.)

Pentru celelalte submăsuri PNDR deschise în prezent, AFIR a primit, până pe 29 august, 1.984 cereri de finanţare, în valoare de peste 4,11 milioane euro pe submăsura 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor, care este deschisă până pe 31 octombrie 2021 şi pentru care mai sunt disponibile peste 30,21 milioane euro, respectiv un singur proiect, în valoare de 400.000 euro, pe submăsura 9.1 - Înfiintarea grupurilor de producatori în sectorul agricol, deschisă până pe 29 octombrie 2021, pentru care sunt alocate, în total, aproape 6,77 milioane euro.

Vizualizat: 2366 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Documente necesare ca să primiţi bani europeni pentru tinerii fermieri!

Documente necesare ca să primiţi bani europeni pentru tinerii fermieri!

Submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din PNDR se deschide pe 27 august 2021. AGROINFO vă prezintă lista documentelor necesare pentru a accesa sprijinul european nerambursabil de maximum 70.000 de euro.

Anunţ MADR: Noutăţi la sprijinul pentru tinerii fermieri!

Anunţ MADR: Noutăţi la sprijinul pentru tinerii fermieri!

100 de milioane de euro sunt alocate pentru tinerii fermieri prin submăsura 6.1 din PNDR. Sesiunea de primire a cererilor de finanţare începe pe 27 august 2021, anunţă MADR.

Anunț AFIR astăzi: Ajutor ferme mici și sprijin tineri fermieri!

Anunț AFIR astăzi: Ajutor ferme mici și sprijin tineri fermieri!

În vederea pregătirii lansării sesiunilor de primire a cererilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a realizat, în premieră, două îndrumare pentru accesarea fondurilor europene dedicate submăsurilor 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cooperativa Agricolă Someş-Arieş la Agraria 2022

Cooperativa Agricolă Someş-Arieş la Agraria 2022

Prototipul ideal al Bălțatei românești în viziunea Cooperativei Agricole Someş-Arieş la Agraria 2022! Un interviu cu Călin Fărgaciu, membru fondator al asociaţiei transilvănene

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica!

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii