Adama
Vinasa Rompak

Carnea de pui a scăzut cu 75% în ultimii 50 de ani

Publicat: 25 octombrie 2010 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Preţurile pe piaţa australiană a cărnii de pui vor creşte, estimează specialiştii. Chiar şi aşa, nu este aşteptată o scădere a cantităţii de carne vândută, proteina din carnea de pui având cel mai accesibil preţ. Până acum preţul a fost menţinut la un nivel mai scăzut prin „transferul” către consumator a tuturor beneficiilor obţinute din dezvoltarea industriei şi a eficientizării acesteia.

La o analiză mai amănunţită se poate observa ceva cu totul uimitor: preţul la carnea de pui a scăzut de fapt cu 75 de procente faţă de cel practicat în 1960! Dacă preţurile ar fi ţinut cont de evoluţia inflaţiei, clienţii ar fi trebuit să plătească de fapt în jur de 40 de dolari australieni pentru un pui întreg şi nu 10 dolari cum e de fapt preţul pe piaţă. Statisticienii arată că industria cărnii de pasăre a ajuns la un nivel în care preţurile vor trebui să crească pentru a oferi supravieţuirea industriei.

Un raport al Băncii Mondiale arată că de la jumătatea lunii iunie preţurile grânelor la nivel mondial au crescut cu până la 56%, efectele creşterii simţindu-se şi în preţurile orezului, al porumbului şi al sorgului. În graficul alăturat puteţi descoperi preţurile plătite la cereale de fermierii australieni. Grâul reprezintă principala componentă de cost din creşterea puilor de găină.

Creşterile de preţuri la furaje, plus creşterea costului energiei electrice, a transportului şi a apei, dar şi a mâinii de lucru, înregistrate în ultimii ani, trebuie să ducă la o creştere inevitabilă a preţurilor cărnii de pui pentru consumatori.

 

/apps/agroinfo/resources/images/f70bbd5b4783faad6451c7681b4a7118_grafic_australia1.jpg

Vizualizat: 1055 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii