ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Anunţ MADR: Noutăţi la sprijinul pentru tinerii fermieri!

Publicat: 22 august 2021 - 18:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

100 de milioane de euro sunt alocate pentru tinerii fermieri prin submăsura 6.1 din PNDR. Sesiunea de primire a cererilor de finanţare începe pe 27 august 2021, anunţă MADR.

Submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” beneficiază pentru prima dată de alocare distinctă pentru zona montană, anunţă MADR

Zona montană a României este un teritoriu cu un imens potenţial economic, social, cultural şi de mediu, însă problema abandonului rămâne o provocare semnificativă pentru dezvoltarea acestui areal.

Maximum 70.000 euro pe proiect, 100% nerambursabili

Un alt element de noutate îl reprezintă majorarea sprijinului financiar, începând cu sesiunea din acest an, la 60.000-70.000 euro, în funcţie de dimensiunea exploataţiei.

Astfel, finanţarea pentru cei care se instalează prima dată ca tineri fermieri este 100% nerambursabilă şi se acordă pentru o perioadă de maximum trei ani.

În acest mod, prin alocare distinctă şi majorarea sprijinului financiar, MADR susţine că doreşte să încurajeze tinerii şi familiile lor de la sat să rămână şi să se stabilească în mediul rural, inclusiv în zonele montane.

tineri-si-mici-fermieri_bFondurile disponibile pentru sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” sunt de 100 milioane de euro, din care 30 de milioane de euro pentru zona montană. Sumele sunt alocate pentru perioada de tranziţie 2021-2022.

Sesiunea de primire a cererilor de finanţare pentru sM 6.1 va începe pe 27 august 2021, ora 09.00, iar termenul limită de depunere va fi 26 noiembrie 2021, ora 16.00.

Vizualizat: 3760 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Anunț AFIR astăzi: Ajutor ferme mici și sprijin tineri fermieri!

Anunț AFIR astăzi: Ajutor ferme mici și sprijin tineri fermieri!

În vederea pregătirii lansării sesiunilor de primire a cererilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a realizat, în premieră, două îndrumare pentru accesarea fondurilor europene dedicate submăsurilor 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Tineri oieri: Dacă nu se face ceva în țara asta, în 10 ani dispar oile și vacile!

Tineri oieri: Dacă nu se face ceva în țara asta, în 10 ani dispar oile și vacile!

Vor să ducă oieritul mai departe! Să nu se stingă tradiția creșterii oilor și a vacilor în România! Sunt printre tinerii care refuză să părăsească România pentru a munci prin alte țări. Tinerii crescători de animale spun că trebuie făcut ceva, altfel în 10 ani vor dispărea oile și vacile din România.

Anunț AFIR: Grile de punctaj ajutorul de 15.000 euro pentru fermele mici și ajutorul de 70.000 euro pentru tinerii fermieri!

Anunț AFIR: Grile de punctaj ajutorul de 15.000 euro pentru fermele mici și ajutorul de 70.000 euro pentru tinerii fermieri!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat, joi, grilele de punctaj privind criteriile de selecție a viitorilor solicitanți de fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, în perioada de tranziție, 2021-2022, în cadrul liniilor de finanțare destinate fermelor mici și tinerilor fermieri.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Alexandru Baciu, un strateg al economiei circulare

Alexandru Baciu, un strateg al economiei circulare

Ferma Baciu este astăzi exemplul perfect pentru a înţelege ce înseamnă de fapt ideea de economie circulară. Alexandru Baciu îşi produce singur furajele, energia și fertilizanții! 

Atât adăposturile, cinci la număr, cât şi abatorul, precum şi instalaţia de Biogaz cu o capacitate de 635 kWh au fost construite de ROTA GUIDO după proiectele și îndrumările acestora.

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica!

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii