FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Anunţ MADR: Noutăţi la sprijinul pentru tinerii fermieri!

Publicat: 22 august 2021 - 18:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

100 de milioane de euro sunt alocate pentru tinerii fermieri prin submăsura 6.1 din PNDR. Sesiunea de primire a cererilor de finanţare începe pe 27 august 2021, anunţă MADR.

Submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” beneficiază pentru prima dată de alocare distinctă pentru zona montană, anunţă MADR

Zona montană a României este un teritoriu cu un imens potenţial economic, social, cultural şi de mediu, însă problema abandonului rămâne o provocare semnificativă pentru dezvoltarea acestui areal.

Maximum 70.000 euro pe proiect, 100% nerambursabili

Un alt element de noutate îl reprezintă majorarea sprijinului financiar, începând cu sesiunea din acest an, la 60.000-70.000 euro, în funcţie de dimensiunea exploataţiei.

Astfel, finanţarea pentru cei care se instalează prima dată ca tineri fermieri este 100% nerambursabilă şi se acordă pentru o perioadă de maximum trei ani.

În acest mod, prin alocare distinctă şi majorarea sprijinului financiar, MADR susţine că doreşte să încurajeze tinerii şi familiile lor de la sat să rămână şi să se stabilească în mediul rural, inclusiv în zonele montane.

tineri-si-mici-fermieri_bFondurile disponibile pentru sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” sunt de 100 milioane de euro, din care 30 de milioane de euro pentru zona montană. Sumele sunt alocate pentru perioada de tranziţie 2021-2022.

Sesiunea de primire a cererilor de finanţare pentru sM 6.1 va începe pe 27 august 2021, ora 09.00, iar termenul limită de depunere va fi 26 noiembrie 2021, ora 16.00.

Vizualizat: 3100 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Anunț AFIR astăzi: Ajutor ferme mici și sprijin tineri fermieri!

Anunț AFIR astăzi: Ajutor ferme mici și sprijin tineri fermieri!

În vederea pregătirii lansării sesiunilor de primire a cererilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a realizat, în premieră, două îndrumare pentru accesarea fondurilor europene dedicate submăsurilor 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Tineri oieri: Dacă nu se face ceva în țara asta, în 10 ani dispar oile și vacile!

Tineri oieri: Dacă nu se face ceva în țara asta, în 10 ani dispar oile și vacile!

Vor să ducă oieritul mai departe! Să nu se stingă tradiția creșterii oilor și a vacilor în România! Sunt printre tinerii care refuză să părăsească România pentru a munci prin alte țări. Tinerii crescători de animale spun că trebuie făcut ceva, altfel în 10 ani vor dispărea oile și vacile din România.

Anunț AFIR: Grile de punctaj ajutorul de 15.000 euro pentru fermele mici și ajutorul de 70.000 euro pentru tinerii fermieri!

Anunț AFIR: Grile de punctaj ajutorul de 15.000 euro pentru fermele mici și ajutorul de 70.000 euro pentru tinerii fermieri!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat, joi, grilele de punctaj privind criteriile de selecție a viitorilor solicitanți de fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, în perioada de tranziție, 2021-2022, în cadrul liniilor de finanțare destinate fermelor mici și tinerilor fermieri.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vor să îngroape 22.000 de porci morți în mijlocul pășunii unde pasc 1.400 de oi!

Vor să îngroape 22.000 de porci morți în mijlocul pășunii unde pasc 1.400 de oi!

Apel disperat al crescătoarei de ovine inginer Ileana Voina din județul Hunedoara. În mijlocul pășunii pe care pasc 1.400 de ovine s-a săpat cu excavatorul o groapă adâncă unde ar urma să fie îngropați peste 22.000 de porci uciși de pesta porcină africană.

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Bancul zilei

Nume unic

Nume unic
- Domnisoara, de ce v-ati numit câinele "Boule"? Detalii