Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat la nivel naţional sancţiuni contravenţionale în valoare de 26.000 de lei în urma unui control în unităţile din industria agroalimentară.
Conform unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în perioada 11 - 17 martie 2011, inspectorii direcţiilor judeţene de resort şi a municipiului Bucureşti, au desfăşurat 2.514 activităţi de control în unităţile din industria agroalimentară.
Ca urmare a deficienţelor constatate, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.000 de lei, şi 39 de avertismente. De asemenea, au fost emise 10 Ordonanţe de Suspendare a Activităţii şi 31 de Ordonanţe de Interzicere a Activităţii.
În urma controalelor efectuate, au fost constatate o serie de neconformităţi, cum ar fi: condiţiile de igienă necorespunzătoare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea criteriilor de compatibilitate la depozitare, nerespectarea condiţiilor de manipulare, nerespectarea planului de autocontrol, sursa de apă utilizată contaminată bacteriologic şi lipsa monitorizării temperaturii în spaţiul de depozitare.
Unităţile din industria agroalimentară controlate desfăşoară activităţi pe domenii de activitate: fabricarea pâinii şi produselor de patiserie, a produselor de morărit, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice şi unităţi de depozitare pentru seminţe, legume şi fructe.
Sursa: Agerpres