Adama
Vinasa Rompak

Alba: Aproape 4.000 de cereri pentru subvenţie au fost depuse de crescătorii de vaci

Publicat: 27 ianuarie 2011 - 15:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Mai puţin de o jumătate din producătorii de lapte din zonele defavorizate din Alba care au dreptul la ajutor financiar au depus cereri în acest sens până marţi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), reiese dintr-un comunicat dat publicităţii de Instituţia Prefectului din judeţul Alba.

Aproape 4.000 de cereri pentru subvenţia la vaci de lapte şi agricultură ecologică au fost depuse în ultimele 12 zile la centrele APIA din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cîmpeni şi Sebeş, termenul limită fiind iniţial 21 ianuarie. Autorităţile au prelungit perioada în care se pot depune aceste cereri până pe 15 februarie, inclusiv.

APIA Alba estimează că până la sfârşitul perioadei de depunere a cererilor vor exista circa 8.000 de solicitări.

De asemenea, perioada de efectuare a controlului la faţa locului se prelungeşte până la data de 15 aprilie inclusiv.

De ajutoarele specifice acordate producătorilor de lapte din zonele defavorizate, finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă, beneficiază crescătorii de vaci de lapte, persoane fizice şi/sau juridice deţinători de cotă de lapte. Solicitanţii trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploataţii la centrele APIA pe a căror rază teritorială se află exploataţia.

Efectivul de vaci de lapte pentru care se solicită ajutor financiar trebuie să fie înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor şi să fie menţinut în exploataţie pe perioada derulării schemei. De asemenea, exploataţiile trebuie să fie localizate în zonele defavorizate stabilite prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Ajutorul specific se acordă pentru un efectiv cuprins între două şi maximum 15 vaci de lapte.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 1056 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii