Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

O finanțare pentru cercetare în valoare de 40 de milioane euro va fi acordată pentru inovații în domeniul apei

Publicat: 19 decembrie 2012 - 12:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

O finanțare pentru cercetare în valoare de 40 de milioane de euro va deveni disponibilă în 2013, având ca scop sprijinirea proiectelor care contribuie la atingerea obiectivelor PEI în domeniul apei, anunţă Comisia Europeană (CE).

Potrivit unui comunicat al CE, planul strategic de implementare (PSI) adoptat de Parteneriatul european pentru inovare (PEI) în domeniul apei, prezidat de comisarul european pentru mediu Janez Potočnik, stabilește domeniile prioritare în care sunt necesare soluții.

„Avem nevoie de inovare pentru a soluționa provocările cu care ne confruntăm în domeniul apei și pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor Planului de salvgardare a resurselor de apă ale Europei, recent adoptat.Parteneriatul pentru inovare în domeniul apei reunește actorii din sectorul public și din cel privat care pot concretiza ideile pe piață. Punerea în aplicare a Planului strategic de implementare nu numai că va asigura disponibilitatea unei cantități de apă de bună calitate suficiente pentru a răspunde nevoilor oamenilor, ale economiei și ale mediului, ci va consolida, de asemenea, poziția sectorului european al apei pe piața mondială, care se preconizează că se va dubla până în 2030.”, a declarat Janez Potočnik, comisarul european pentru mediu.

Parteneriatul reunește actori din sectoare între care se numără cel al apei, IMM-urile, comunitatea de cercetare, administrațiile locale, principalii utilizatori de apă și sectorul financiar, pentru a accelera dezvoltarea și adoptarea de soluții inovatoare la provocările în domeniul apei din Europa și din afara acesteia.

Potrivit sursei, parteneriatul european pentru inovare în domeniul apei a fost instituit pentru „identificarea, testarea, dezvoltarea pe scară largă, diseminarea și implementarea de soluții inovatoare pentru 10 mari provocări în domeniul apei”  până în 2020.

Vizualizat: 2084 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!