Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Ministrul Agriculturii: România ar putea obţine fonduri suplimentare pentru agricultura ecologică

Publicat: 12 septembrie 2012 - 11:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România ar putea obţine, în luna noiembrie, la Consiliul de miniştri, fonduri suplimentare pentru sectorul de agricultură ecologică, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în faţa membrilor comisiilor de agricultură reunite din Camera Deputaţilor şi Senat.

Acesta susţine că bugetul iniţial alocat acestui sector a fost de trei milioane de euro şi doar câţiva beneficiari, însă, în anul 2012, la acelaşi buget, numărul beneficiarilor a crescut de 50 de ori. “Trebuie să sprijinim şi sectorul de agricultură ecologică. Acolo, numărul beneficiarilor a crescut din momentul introducerii, în anul 2010, a acestui sprijin în zonele defavorizate. Dacă, iniţial, bugetul a fost de trei milioane de euro, iar beneficiarii foarte puţini, în anul 2012, la acelaşi buget de trei milioane de euro, beneficiari sunt de 50 de ori mai mulţi. Am făcut tot ce am putut în acest an, am suplimentat cu încă un milion de euro, dar există posibilitatea ca, în luna noiembrie, la Consiliul de miniştri, la sfârşitul lunii noiembrie, să avem suplimentar fonduri pentru a compensa şi a satisface toate cererile pe care le avem în acest sector”, a precizat Daniel Constantin.

Ministrul a admis că produsele ecologice au un potenţial foarte mare pe piaţa internaţională, dar şi pe piaţa internă, înregistrându-se o creştere foarte importantă a consumului de produse ecologice în România.

De asemenea, Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică - "Bio-România" îi încurajează pe micii fermieri care vor să intre în sistem să depună dosarele pentru obţinerea subvenţiilor europene în perioada 3 septembrie - 15 octombrie 2012, deoarece fondurile alocate pentru acest an vor creşte considerabil faţă de cele din 2011.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2064 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite Oferta Guttler la Agromalim 2019

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii