Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Fermierii din Timiş vor merge de două ori la ARPM Timişoara, pentru acordul de mediu

Publicat: 13 iulie 2011 - 10:02
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Timişoara îi atenţionează pe fermierii din Timiş că, începând cu sesiunea de depunere de proiecte la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltarea Rurală şi Pescuit Timiş, din toamna anului 2011, trebuie să vină mai întâi cu dosarul la ARPM Timişoara, pentru a obţine documentul final privind acordul de mediu.

"Dacă agricultorii nu vor avea acest acord de mediu, dosarele nu vor fi acceptate şi selectate pentru finanţare", a declarat Gabriela Lambrino, directorul ARPM Timişoara.
Până acum, fermierii trebuiau să vină la final cu dosarul la ARPM Timişoara, iar adeverinţa de mediu era eliberată în două zile, dar conform noilor reglementări, aceştia trebuie să vină şi la început, şi la final.

Şi perioada de eliberare a acordului de mediu s-a modificat. Astfel, acesta va fi acordat într-o perioadă cuprinsă între 10 zile şi şase luni, în funcţie de situaţie şi de specificul proiectului.

Noile reglementări privind protecţia mediului sunt prevăzute de protocolul încheiat între Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltarea Rurală şi Pescuit, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Garda Naţională de Mediu, în vederea verificării proiectelor finanţate prin măsurile Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR)  2007-2013.

"Informaţiile sunt utile tuturor solicitanţilor care depun proiecte pentru obţinere de finanţări prin PNDR 2007-2013, ţinând cont de faptul că, în vederea elaborării documentaţiei, pentru obţinerea actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, trebuie evaluate toate condiţiile de ordin tehnic şi caracteristicile amplasamentului propus, pentru respectarea legislaţiei comunitare, privind condiţiile de protecţie a mediului2, a precizat Lambrino.
sursa: ziuadevest.ro

Vizualizat: 2749 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Radu
|
07. 14, 2011. Thursday 09:22
Noi in loc sa simplificam si sa reducem timpii de asteptare, noi tocmai pe dos, si dupa aceea ne miram ca .....!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019

Bancul zilei

Scrisoare de la tata

Scrisoare de la tata
Un scoţian îi scrie fiului său: Detalii