Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

FERMIERII PROTESTEAZĂ! TERORIZAȚI de URȘI, IES ÎN STRADĂ CU ANIMALELE!

Publicat: 02 noiembrie 2017 - 17:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROTEST VINERI 3 NOIEMBRIE, ÎNTRE ORELE 10 și 19, pe DN1! Teororizați de urșii din zona de pădure Boncu, fermierii din Comarnic sunt hotărâți să protesteze hotărât față de lipsa de reacție a autorităților. Mai mulți oameni din zonă au fost atacați și răniți de urși - unul dintre ei, un cioban a fost pe cale să-și piardă viața. Gardurile, cotețele și anexele gospodăriilor sunt distruse sistematic în fiecare noapte, iar un mare număr de animale - oi, câini, găini - a fost sfâșiat de sălbăticiunile care nu se mai tem de oameni.

Asociația Crescătorilor de Animale Comarnic  împreună cu Asociația Crescătorilor de Animale, Păsări și Producătorilor Agricoli „Pleșuva” au decis să ia atitudine, și vor organiza  un miting de protest.

Manifestarea se va desfășura pe DN1, vineri 03 noiembrie 2017, între orele 10:00 si 19:00 pe raza localității Comarnic.Vor participa peste 50  de fermieri, din Comarnic, care vor aduce 500 de oi, dar si fermieri din localitățile învecinate care se confruntă cu aceleași probleme.

Prin acest miting se dorește atragerea atenției  autorităților, cu privire la problema animalelor sălbatice, care pare a fi scăpată de sub control. Din luna iulie până-n prezent, numai pe raza localității Comarnic au avut loc 19 atacuri ale urșilor care s-au soldat cu omorârea a peste 50 de animale, dar și cu vătămarea unei persoane.  Într-unul dintre cazuri, ursul chiar a încercat intrarea în locuință spărgând un geam. Pe lângă cele 19 evenimente înregistrate la Primăria Comarnic, au fost nenumărate cazurile în care ursul a atacat gospodăriile, a omorât animale, a rupt gardurile, a stricat recoltele oamenilor, dar aceștia nu au făcut  sesizare la organele competente.

Este un ultim semnal de alarmă  pe care locuitorii din această zonă îl trag pentru a opri continuarea acestei situații, care poate aduce grave prejudicii locuitorilor și poate face victime umane, se arată în comunicatul transmis presei de Tavi Bosman, președinte  Asociatia Crescatorilor de Animale  Comarnic  și Carmen Oancea, președinte Asociația Crescătorilor de Animale, Păsări și Producătorilor agricoli „PLEȘUVA” .

Vizualizat: 3293 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017

StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017

Una dintre cele două medalii de aur de la Agritechnica 2017 a fost obţinută de sistemul StalkBuster dezvoltat de Kemper împreună cu John Deere.
StalkBuster este un sistem integrat în cadrul de bază al hederelor de recoltat furaje Kemper prin care se realizează zdrobirea resturilor tulpinilor de porumb, cu ajutorul unui cuțit special.
În acest fel, dintr-o singură trecere cu combina autopropulsată de recoltat furaje este distrus habitatul dăunătorilor din porumb și este redus riscul de apariție a fusariozei în sol.
În acelaşi timp, StalkBuster zdrobește fiecare rând de tulpini de porumb înainte ca roţile maşinii de recoltat şi vehiculele de transport să-l aplatizeze.
Practic tulpinile de porumb nu sunt doar tăiate, ci şi distruse în bucăţi mici.
O cutie de viteze specială permite o reglare optimă a hederului pentru fiecare rând individual, în timp ce un sistem cu presiune pneumatică asigură o urmărire suplimentară a conturului terenului, fiecare tulpină fiind tăiată complet la nivelul solului.

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017 Francisc Mozer vrea 2 lei pe litrul de lapte Super Sera din Biled

Bancul zilei

Cerere în căsătorie

Cerere în căsătorie
Un tânar se întoarce acasă foarte trist, după ce plecase să ceară mâna prietenei sale. Detalii