Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FERMIERII PROTESTEAZĂ! TERORIZAȚI de URȘI, IES ÎN STRADĂ CU ANIMALELE!

Publicat: 02 noiembrie 2017 - 17:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROTEST VINERI 3 NOIEMBRIE, ÎNTRE ORELE 10 și 19, pe DN1! Teororizați de urșii din zona de pădure Boncu, fermierii din Comarnic sunt hotărâți să protesteze hotărât față de lipsa de reacție a autorităților. Mai mulți oameni din zonă au fost atacați și răniți de urși - unul dintre ei, un cioban a fost pe cale să-și piardă viața. Gardurile, cotețele și anexele gospodăriilor sunt distruse sistematic în fiecare noapte, iar un mare număr de animale - oi, câini, găini - a fost sfâșiat de sălbăticiunile care nu se mai tem de oameni.

Asociația Crescătorilor de Animale Comarnic  împreună cu Asociația Crescătorilor de Animale, Păsări și Producătorilor Agricoli „Pleșuva” au decis să ia atitudine, și vor organiza  un miting de protest.

Manifestarea se va desfășura pe DN1, vineri 03 noiembrie 2017, între orele 10:00 si 19:00 pe raza localității Comarnic.Vor participa peste 50  de fermieri, din Comarnic, care vor aduce 500 de oi, dar si fermieri din localitățile învecinate care se confruntă cu aceleași probleme.

Prin acest miting se dorește atragerea atenției  autorităților, cu privire la problema animalelor sălbatice, care pare a fi scăpată de sub control. Din luna iulie până-n prezent, numai pe raza localității Comarnic au avut loc 19 atacuri ale urșilor care s-au soldat cu omorârea a peste 50 de animale, dar și cu vătămarea unei persoane.  Într-unul dintre cazuri, ursul chiar a încercat intrarea în locuință spărgând un geam. Pe lângă cele 19 evenimente înregistrate la Primăria Comarnic, au fost nenumărate cazurile în care ursul a atacat gospodăriile, a omorât animale, a rupt gardurile, a stricat recoltele oamenilor, dar aceștia nu au făcut  sesizare la organele competente.

Este un ultim semnal de alarmă  pe care locuitorii din această zonă îl trag pentru a opri continuarea acestei situații, care poate aduce grave prejudicii locuitorilor și poate face victime umane, se arată în comunicatul transmis presei de Tavi Bosman, președinte  Asociatia Crescatorilor de Animale  Comarnic  și Carmen Oancea, președinte Asociația Crescătorilor de Animale, Păsări și Producătorilor agricoli „PLEȘUVA” .

Vizualizat: 3548 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda

Cons DDA - semănătorile Monosem şi combina pentru lavanda

Semănătorile Monosem şi combina Bonino pentru recoltat lavandă au fost principalele noutăţi prezentate de Cons DDA la Agriplanta 2018. Alături de acestea, în standul Cons DDA au mai fost expuse discuri Gregoire Besson şi utilaje agricole Galucho.

Semănătorile Monosem cu secţie MonoShox, datorită formei paralelogramul şi a noilor modalităţi de control al presiunii pe punctul de semănat permit menţinerea unei adâncimi constante de semănare.

 

Interviu cu Dan Goldiş, administrator Cons DDA SRL

Amazone - soluţii pentru prelucrarea solului şi semănat Noile tractoare Zetor Utilix şi Hortus Saaten Union, invitatie în lanul performantei

Bancul zilei

Ca între nebuni...

Ca între nebuni...
Un nebun îşi atenţiona un frate de-al său în curtea unui azil: Detalii