Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FERMIERII, ÎN PRAGUL DISPERĂRII! SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

Publicat: 14 august 2020 - 18:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERILOR! Agricultorii din România au aflat că în proiectul de rectificare bugetară pentru anul 2020 nu sunt incluse sumele pentru despăgubirile la secetă așa cum li s-a promis încă de la începutul lunii iulie. Mai multe organizații ale fermierilor reacționează cu vehemență. Astăzi, vineri, 14 august 2020, în jurul prânzului, premierul României, Ludovic Orban, a ținut să-i asigure pe fermieri că vor primi despăgubirile promise.

Alianța pentru Agricultură și Cooperare informeaza fermierii și persoanele interesate asupra situației incerte provocată de proiectul de rectificare bugetară programat spre adoptare în ședința publică din 14.08.2020, orele 17:00

În această dimineață am intrat în posesia documentului în lucru privind proiectul de rectificare bugetară și neidentificând suma de 1,2 miliarde de lei, necesară efectuării plăților către fermierii afectați de seceta extremă, am transmis către Guvern, Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Agriculturii adresa pe care o atașam și în care solicităm expres ca sumele de bani pentru despăgubirile de secetă să fie alocate și plătite fermierilor afectați!

Scrisoarea a fost transmisă la orele 12:00 iar în cadrul comunicatului de presă susținut de domnul premier, Ludovic ORBAN la orele 13:00 acesta a dat asigurări că  "Vom asigura banii necesari din bugetul Ministerului Agriculturii pentru a plăti despăgubirile pe care le-am anunţat pentru fermierii ale căror suprafeţe au fost afectate de secetă. Bugetul Ministerului Agriculturii este un buget care are mai multe categorii de cheltuieli. Nu trebuie să existe o corespondență între suma care urmează a fi plătită pentru despăgubirile către fermieri şi creşterea bugetului Ministerului Agriculturii. Sigur că voi mai analiza o dată. Rectificarea bugetară este obiectul unei dezbateri în Guvern. Ăsta este un proiect care este public în momentul de faţă, în transparenţă, dar decizia finală o vom lua în cursul acestei seri".

Salutăm intervenția Primului Ministru și facem un apel public către responsabilii din ministerul Agriculturii și Ministerul de Finanțe ca alocarea bugetară pentru cele 1,2 miliarde de lei necesari despăgubirilor pentru secetă să fie redirectionați doar către plata acestor despagubiri, chiar daca în proiectul de rectificare bugetară sumele apar pe alte categorii de cheltuieli.

Solicităm public asigurări că aceste sume nu vor fi redirecționate către alte categorii de cheltuieli, în caz contrar trebuie să vă asumați răspunderea politică pentru lipsa adoptării unor măsuri urgente care ar putea salva de la faliment un număr semnificativ de fermieri!

Alianța pentru Agricultură și Cooperare, își menține poziția expusă în Scrisoarea atașată comunicatului și transmisa instituțiilor de resort.

În numele tuturor membrilor și  organizațiilor membre ale celor 4 organizații.
Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România - ,,PRO AGRO”
Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – ,,LAPAR”
Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – ,,UNCSV”
Asociația Producătorilor de Porumb din România - ,,APPR” 


ALIANȚA PENTRU AGRICULTURĂ ȘI COOPERARE
Către, GUVERNUL ROMÂNIEI
Domnului Premier Ludovic ORBAN,
MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE
Domnului Ministru Vasile CÎȚU,
MINISTERUL AGRICULTURII ȘI DEZVOLTĂRII RURALE
Domnului Ministru Adrian OROS,
Ref: Analizarea proiectului Ordonanței de urgență a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020

Stimate Domnule Premier,
Stimate Membri ai Guvernului României,
Având în vedere Ordinea de zi propusă pentru rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, noi, ALIANȚA PENTRU AGRICULTURĂ ȘI COOPERARE, nu am identificat în nota de fundamentare și nici în textul proiectului de Ordonanță de Urgență, suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu sume de bani pentru efectuare plăților reprezentând despăgubiri acordate fermierilor afectați de secetă, și care însumează 1,2 miliarde de lei!
Stimați Domni, lipsa alocării acestor fonduri reprezintă un atentat la viitorul unui sector de importanță strategică! sunt peste 34000 fermierii afectați de fenomenul de secetă pedologică extremă în cazul culturilor de toamnă și cel puțin tot atâția în cazul calamităților provocate de seceta pedologică extremă în cazul culturilor de primăvara!
Pagina 2 din 3
Fermierii trebuie să reia ciclul de producție pentru înființarea noilor culturi de toamnă și ne întrebăm cu ce resurse o vor face? cum ne susține statul? noi fermierii nu ne-am oprit din cauza COVID 19! noi nu avem concediu în august și nici sărbători legale! Domnilor, culturile agricole și animalele trebuiesc îngrijite asemeni unor bolnavi patologici!
Puteți vedea urgența?Avem un județ cu calamitate 100% în ceea ce privește producția agricolă vegetală, avem lacuri care au secat și dumneavoastră refuzați să interveniți de urgență pentru alocarea fondurilor necesare plății despăgubilor deși ați ieșit public și ați promis că veți despăgubi!
Cu toții aduceți în discuție deficitul extern, însă dacă aceste ajutoare de stat nu vor veni acum, alimentele de strică necesitate și care erau asigurate din producția internă, nu vor putea fi asigurate și ca atare vor fi importate și vor crește deficitul!
Fenomenele meteorologice nefavorabile care s-au manifestat pe întreg teritoriul țării noastre au fost comunicate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, atât de către agricultori și reprezentanții formelor asociative ale acestora, cât și de Instituțiile Prefectului și Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) care consemnează faptul că au existat abateri semnificative privind regimul de temperaturi și precipitații care s-au înregistrat în această perioadă de timp pe întreg teritoriul țării.
Sperăm că azi, 14.08.2020, în ceasul al 12-lea veți da dovadă de un minim de responsabilitate și respect față de cei care produc hrană și veți asigura sumele necesare plății despăgubirilor prin rectificarea bugetară!
Noi, Alianta pentru Agricultura și Cooperare vă atragem atenția asupra faptului că în urma consultărilor avute atât fizic cât și prin videoconferințe aproape săptămanle, am primit asigurări directe de la oficiali din cadrul MADR, Ministrul Finanțelor Publice dar și de la dumneavoastră în calitate de Prim Ministru, că aceste sume vor fi alocate și plătite în regim de urgența pentru a evita intrarea în colaps și falimentarea fermierilor români.
Stimați Domni, acesta este un ultimatul și vă rugăm să îl tratați ca atare: Daca nu vă ganditi la fermieri Romaniei, la insolventa sectorului care asigura securitatea nationala a Romaniei, ganditi-va cel putin la guvernarea dvs., la interesul politic înainte de alegerile locale, la riscul major de a pierde o masa semnificativa din electorat din mediul rural, unde oricum nu stati prea bine!
Rugămintea este SĂ VA AJUTAȚI singuri, dacă nu întelegeți situația extremă prin care trecem.
Executarea silită a fermierilor este iminentă, motiv pentru care înainte de a ne fi sechestrate mijloacele, noi vom boicota acest Guvern prin acțiuni de blocarea
Pagina 3 din 3
autostrăzilor, drumurilor publice, grevă fiscală, boicotarea întâlnirilor cu ministerul de resort pentru consultări pentru noul PNS!
Organizațiile profesionale sunt în interesul membrilor și nu pentru a mima dialogul cu autoritățile, așa cum se pare că ne considerați dumneavoastră!
- Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România - ,,PRO AGRO”
- Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – ,,LAPAR”
- Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – ,,UNCSV”
- Asociația Producătorilor de Porumb din România - ,,APPR”
În numele tuturor membrilor și organizațiilor membre ale celor 4 organizații.

PRO AGRO Ionel ARION
LAPAR Nicolae VASILE
UNCSV Mircea BĂLUȚĂ
APPR Nicolae SITARU

Precizăm că la această oră, ședința de Guvern în care se discută rectificarea bugetară 2020 este în desfășurare.


 

Vizualizat: 544 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

17 septembrie 2020 - 20:08

COMUNICAT ANSVSA. Dr. Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a inaugurat astăzi, 17 septembrie 2020. noua secție de biologie moleculară și analiză genetică din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA).

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

17 septembrie 2020 - 09:01

ANCHETAT CĂ-ȘI PLĂTEA PROST MUNCITORII. Un fermier austriac din Marchfeld riscă o amendă uriașă și chiar închisoarea, după ce autoritățile au aflat că îi plătea pe sezonierii din România și Serbia cu doar 4,20 euro pe oră, informează Digi24.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

17 septembrie 2020 - 08:36

Caracteristici meteorologice. În primele zile va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, spre sfârșitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, la nivelul întregii țări.

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 18:49

ANUNȚAȚI APIA DE URGENȚĂ! Nu sunteți excluși de la plata subvențiilor APIA, aferente acestui an, dacă aveți dovada cu care să demonstrați că ați avut un caz de forță majoră în ferma de animale sau o circumstanță naturală. Care sunt actele de care aveți nevoie și-n cât timp trebuie să anunțați Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 15:21

SUBVENȚII APIA 2020! Crescătorii de animale care au solicitat anul acesta ajutorul național tranzitoriu și sprijinul cuplat, subvențiile APIA din zootehnie, trebuie să prezinte la controlul efectuat de Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) mai multe acte obligatorii pentru încasarea banilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). AGROINFO vă pune la dispoziție lista cu acte.

CONTROALE ANZ PENTRU AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU LA OVINE/CAPRINE ȘI SPRIJIN CUPLAT LA BOVINE!

CONTROALE ANZ PENTRU AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU LA OVINE/CAPRINE ȘI SPRIJIN CUPLAT LA BOVINE!

16 septembrie 2020 - 14:51

COMUNICAT! Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că efectuează controale la crescătorii de animale care au solicitat ajutorul național tranzitoriu pentru speciile ovine/caprine și sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine și bovine. Care sunt obligațiile crescătorilor de animale?

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii