Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

FERMIERI, AMENDAȚI după ce AU FOST PRINȘI CU PORCI CRESCUȚI ÎN SECRET!

Publicat: 07 noiembrie 2018 - 12:30
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

PORCII, O MARFĂ CLANDESTINĂ ÎN ROMÂNIA! Atenție, fermieri, care sunteți în zonele roșii, unde pesta porcină africană a ras totul, porcii au devenit un soi de marfă de contrabandă, clandestină. Dacă sunteți prinși că creșteți pe ascuns porci, veți fi amendați! Așa au pățit patru fermieri din localitatea Amara, județul Ialomița.

Unitatea Locală de Sprijin Amara a descoperit că în localitate, după ce au fost măcelăriți toți porcii, sunt patru exploatații agricole unde se cresc pe ascuns porci. A alertat Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, DSVSA Ialomița, că unii dintre fermieri dețin clandestin porci. DSVSA a descins la cele patru ferme și a găsit clandestinii, 9 porci. Fermierii au fost amendați cu câte 2.400 de lei.

Având în vedere că orașul Amara este supus măsurilor specifice zonei de protecție stabilită pentru focarele de pestă porcină africană, a fost dispusă măsura eutanasierii tuturor porcinelor identificate, cadavrele fiind dirijate, după prelevarea probelor specifice conform Manualului de Diagnostic pentru pesta porcină africană, către o unitate de incinerare autorizată sanitar-veterinar.

În cazul a trei exploatații porcinele fuseseră cumpărate de proprietari ulterior efectuării uciderii preventive a porcinelor din orașul Amara (o parte din animale fiind achiziționate chiar din localități aflate sub restricții de pe raza altor județe unde evolează pesta porcină africană), iar pentru o exploatație s-a constatat că proprietarul nu a notificat autoritățile competente, nici în momentul efectuării uciderii preventive și nici ulterior încheierii acestei acțiuni, cu privire la deținerea de porcine.

Pentru nerespectarea măsurilor de asanare a bolii, stabilite prin Planul de Măsuri nr. 19119/26.08.2018, proprietarii exploatațiilor au fost sancționați, conform H.G. 984/2005, cu modificările ulterioare, fiind aplicate 4 amenzi în valoare de 2400 lei fiecare. De asemenea porcinele eutanasiate nu pot fi despăgubite, conform prevederilor H.G. 1214/2009, cu modificările ulterioare.

Ținând cont de această situație, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița reamintește următoarele:
pentru combaterea focarelor de pestă porcină africană de pe raza județului Ialomița au fost întocmite Planuri de Măsuri aprobate, împreună cu măsurile care se impun în zonele de restricție, prin Hotărâri ale Centrului Local de Combatere a Bolilor – Ialomița;
în aceste Planuri de Măsuri este menționat că este interzisă circulația și transportul porcilor pe drumurile publice sau private atât în zona de protecție cât și în zona de supraveghere;

această măsură se menține până la ridicarea oficială a tuturor restricțiilor din zona de protecție și supraveghere;
după ridicarea oficială a restricțiilor din zona de protecție și supraveghere se vor introduce, în exploatațiile afectate, porci santinelă;
după 45 de zile, de la porcii santinelă, se prelevează probe de sânge ce trebuiesc testate pentru prezența anticorpilor;
dacă în urma acestor teste se dovedește că nicio porcină nu a dezvoltat anticorpi împotriva virusului pestei porcine africane, poate să înceapă repopularea completă.

Conform Planurilor de Măsuri stabilite pentru combaterea focarelor de pestă porcină africană, Unitățile Locale de Sprijin au obligativitatea de a efectua campanii de conștientizare a populației cu privire la măsurile aprobate de Centrul Local de Combatere a Bolilor Ialomița.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița va informa fiecare Unitate Locală de Sprijin în momentul ridicării oficiale ale restricțiilor din zonele de protecție și supraveghere.
Este obligatorie notificarea imediată a medicului veterinar de liberă practică concesionar și a D.S.V.S.A. Ialomița a oricărei suspiciuni de boală, caz de mortalitate și/sau îmbolnăvire manifestate la porinele aflate în proprietate, se arată în comunicatul DSVSA Ialomița, transmis pentru AGROINFO.

Vizualizat: 2616 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Dan L.
|
11. 08, 2018. Thursday 04:46
tare asta cu "exploatatii" " fermieri" de fapt in realitate erau 3 tarani amaratii care cresteau si ei ceva pt sarbatori
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

Ion şi Marin

Ion şi Marin
Ion şi Marin discută. Detalii