KWS+
Reclama header after big part 2

FERMIER: MI S-AU DUBLAT VÂNZĂRILE ÎN ULTIMELE ZILE! CUM FAC FERMIERII ELVEȚIENI?

Publicat: 21 martie 2020 - 13:21
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PIEȚE INTERZISE, DAR VÂNZĂRILE FERMELOR AU CRESCUT DE TREI ORI! Elveția este lovită și ea de coronavirus, mai ales că vecină îi este Italia, unde virusul a făcut ravagii. În Elveția și Liechtenstein, numărul celor contaminați a crescut la 3.888. În așa criză, fermierii și-au dublat și chiar triplat vânzările de produse din ferme. Agricultorii vând tot ce produc, de la legume, fructe, brânză, lapte, ouă până la carne, pește și chiar flori. ATENȚIE, în condițiile în care piețele sunt ÎNCHISE.

În ultimele trei săptămâni, vânzările au crescut și săptămâna trecută s-au dublat practic. Oamenii nu sunt capabili să își facă cumpărăturile în mod normal. Piețele din orașe sunt interzise ”, a declarat Gilles Roch, proprietarul fermei „ Le Domaine des Biolettes ”.

elvetia-cantar_b

În fotografie este chiar fermierul elvețian în ferma sa. Toate imaginile inserate în articol îi aparțin fermierului elvețian.

Fermierul cultivă legume, ferma sa se află în Lausanne. Vânzările fermierului s-au dublat, în ultima săptămână, la fel și vânzările fermelor din zonă. Sunt în plină expansiune economică fermele în condițiile în care piețele sunt interzise. Așadar, fermierii nu pot să vândă la piață. Ce au făcut fermierii  elvețieni ca să-și vândă produsele proaspete din ferme? Cum și-au dublat vânzările în așa scurt timp? A apărut serviciul de livrare Farmy (de la ferme, fermieri n.r.) care a deschis depozite unde fermierii, în funcție de ce produce fiecare, duc produsele. De la legume, fructe, lapte ouă,  brânză, carne și produse din carne, conserve de legume făcute în ferme, pește și chiar flori. Fermierii locali, producătorii mici locali de pâine, preparate din carne, cu toții furnizează către Farmy.

elvetia-roaba_b

Elveția, vecină a Italiei grav afectată de coronavirus, a impus controale la frontieră, a îndemnat oamenii să rămână acasă și a convocat echipe medicale ale armatei în cea mai mare mobilizare militară de la cel de-al Doilea Război Mondial pentru a ajuta sistemul său de îngrijire a sănătății să facă față. În Elveția, au murit 33 de oameni din cauza bolii.

Farmy are depozite în orașul Prilly, lângă Lausanne și în Zurich, și livrează la domiciliu hrană proaspătă celor izolați în case. Toată hrana provine de la fermierii locali.

elvetia_b

„Am avut o creștere foarte puternică de la mijlocul lunii februarie până astăzi, cu o cerere pentru produse care a crescut de 4 ori practic," a declarat, pentru Reuters, purtătorul de cuvânt al Farmy, Chiara Eckenschwiller.

În depozitul Farmy, lucrătorii poartă măști de protecție și mănuși și ambalează în pungi de livrare legume și fructe, apăsând pe ecrane pentru a verifica detaliile comenzii, înainte de a le plasa în lăzi de livrare gata de încărcare pe autoutilitare.

Cei mai mulți dintre cumpărătorii elvețieni obișnuiau să-și ia produse din piețele care acum sunt interzise.

"Pentru că nu mai există piețe, am vrut să sprijin agricultorii locali, am considerat că este important să se păstreze obiceiul de a se consuma produse locale, de la fermieri", a spus Chiara Caccivo, reprezentanta Farmy.

În alte localități din Elveția s-a creat un lanț de încredere uman.

Sunt zeci de ferme pe o rază de 10 km de locuința noastră de la care ne putem aproviziona zilnic, de la unele chiar până la ora 21:00, cu lapte, oua, pâine, legume, fructe, vin, miere, carne etc., a scris un român, pentru ziare.com. Produsele sunt cântărite și sunt puse la poarta fermelor, cu etichete pe care e prețul. Fermierul nu supraveghează vânzarea, oamenii iau produsele și pun banii într-o cutie. Se merge pe încredere. Dacă fermierii au de suferit, atunci suferim și noi, beneficiarii produselor lor, mai spune românul.


Vizualizat: 7943 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Exporturile de CARNE de PORC din UE au atins un nivel RECORD în 2020

Exporturile de CARNE de PORC din UE au atins un nivel RECORD în 2020

22 ianuarie 2021 - 14:01

În primele zece luni ale anului 2020, Uniunea Europeană (+UK) a exportat mai multă carne de porc decât în tot anul 2019, stabilind astfel un nou record. Această creştere a exporturilor de carne de porc din UE+UK a fost determinată de cererea puternică venită din partea Chinei şi în ciuda restricțiilor de transport, sacrificare și export datorate crizei coronavirusului, dar și apariția unor noi focare de pestă porcină africană (PPA) în unele state UE.

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

22 ianuarie 2021 - 11:58

ANCHETĂ. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a suspendat activitatea singurului incinerator de animale din judeţ, în urma unor suspiciuni că ovinele înecate în urmă cu peste un an în Portul Midia au fost îngropate în loc să fie incinerate, şi a amendat proprietarul acestuia cu 1.200 de lei din cauza neconformităţilor constatate, miercuri, în timpul unui control. Procurorii anchetează cazul și au emis mandate de percheziție.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii