Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FERMĂ PROSPERĂ: 5.600 HA, 2.700 DE OI, 100 DE VACI! BERBECI VÂNDUȚI CU 6.000 DE EURO BUCATA!

Publicat: 15 decembrie 2019 - 08:24
3 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CUM ARATĂ O FERMĂ CARE VINDE BERBECI CU 6.000 DE EURO BUCATA. Clienți sunt, berbeci nu am câtă cerere este pe piață, spune fermierul. Se înghesuie clienții să cumpere berbeci chiar dacă prețul unui exemplar crescut de acest fermier se vinde cu 6.000 de euro bucata. Un preț colosal! Unde este ferma prosperă în care sunt implicate patru generații de fermieri?

Europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei de agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European, a vizitat o fermă mixtă din Africa de Sud. O fermă prosperă, care exploatează teren agricol, dar se ocupă și de creșterea animalelor. Fermierul vinde berbeci la licitație, iar prețul este unul la care nu ar putea nici măcar să viseze un oier din România.

Patru generații, 5600 de hectare, 2700 de oi... 100 de vaci, berbeci vânduți în jur de 6000 de euro!
Împreună cu cei de la Asociația Mondilă a Lânii, am vizitat ferma Boeta Wessels, Weska Dohnes Bredasdorp, unde începând cu 1965, s-au realizat unități program de ameliorare prin importul unor efective din rasa Merinos german care a fost încrucișată cu rasa locală. Astăzi, vorbim de o calitate incontestabilă a oilor obținute în urma acestui proces de selecție, denumite Dohne Merino. Oile din această rasă se tund de două ori pe an, obținându-se 5-6 kilograme de lână, iar mieii la 4 luni de zile ajung la peste 45 de kilograme.

ferma-africa-trei_b

Berbecii obținuți sunt vânduți la licitație, în medie cu 5000-6000 de euro. „Clienți sunt, berbeci nu am câtă cerere este pe piață”, mi-au transmis proprietarii fermei. De ce? Pentru că fermierii de aici, înțeleg importanța procesului de amelioare și faptul că nu poți face performanță fără să investești în genetica de calitate.

ferma-africa-doi_b

Progresul genetic obținut în urma unor procese serioase și îndelungate de cercetare este cheia succesului în orice domeniu de activitate.

ferma-africa-5_b

De aceea, îi îndemn încă o dată pe fermierii români să preia acest model de bună practică și să investească în genetică și animale de calitate! Uniunea Europeană a pus deoparte 10 miliarde de euro pentru cercetare în agricultură. Sunt bani care trebuie să se regăsească în fiecare fermă într-o formă sau alta. De noi depinde acest lucru! A scris europarlamentarul român despre experiența din Africa de Sud, pe pagina sa Facebook.

Vizualizat: 15562 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
TATIANA CHIREU
|
12. 17, 2019. Tuesday 10:37
Ati luat-o razna fratilor. Numai prostii va cred.
2.
Anti
|
12. 15, 2019. Sunday 20:06
Pe noi nu ne intereseaza ce fac aia in africa ca noi nu putem vinde un berbec cu 100 de euro și dumneavoastră vb in batjocura cu fermieri români ce faceti concret pt fraierii de ciobani români veniți cu povești de-astea la noi e cald amu acolo in africa nu trebe sa grijiti oile in frig si in ploi e bine la bruxelles,,,,, ?
1.
Anti
|
12. 15, 2019. Sunday 20:04
Pe noi nu ne intereseaza ce fac aia in africa ca noi nu putem vinde un berbec cu 100 de euro și dumneavoastră vb in batjocura cu fermieri români ce faceti concret pt fraierii de ciobani români veniți cu povești de-astea la noi e cald amu acolo in africa nu trebe sa grijiti oile in frig si in ploi e bine la bruxelles,,,,, ?
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Papagal regal...

Papagal regal...
Ion pleacă la muncă, pe vapor, iar la plecare, Gheorghe îl roagă să-i aducă şi lui un papagal. Detalii