ANGAJARE ÎNTR-O FERMĂ CU O POVESTE DE PESTE UN SECOL! Una dintre cele mai vechi ferme de familie din Marea Britanie, Edward Vinson, cu o tradiție care depășește bine 100 de ani, moștenită din tată-n fiu, angajează, în fiecare an, sezonieri din România. Ferma caută, în acest moment, 700 de muncitori pe care-i recrutează pentru anul 2019.
Ferma Edward Vinson din Kent, situat în sud-estul Angliei, angajează 700 de sezonieri din România. Muncitorii români vor lucra în sezonul 2019 la recoltarea de zmeură, căpșuni și afine. Ferma deține și o fabrică pentru ambalarea fructelor. Potrivit anunțului publicat de fermă în urmă cu o zi, pe un site românesc de locuri de muncă, procesul de recrutare este direct, fără comisioane sau alte costuri adiționale. Munca este la normă și este plătită începând cu minimul pe economie în Marea Britanie de 7,83 de lire sterline/oră. Cunoașterea limbii engleze nu este necesară, iar ferma oferă cazare contracost. Cei care doresc să muncească la această fermă pot aplica folosind următoarele date de contact: Facebook: Edward Vinson HR , Skype: edwardvinson2. Anunțul de angajare îl puteți accesa AICI!
Povestea fermei din Marea Britanie care angajează, în fiecare an, sezonieri din România este impresionantă. Este o fermă de familie, veche de peste 100 de ani, care a fost transmisă din generație în generație.
Rădăcinile fermei sunt din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, când doi frați, Edwin și William Vinson, agricultori din nordul Kentului, au început să cultive legume.
Cei doi frați s-au apucat și de cultivarea căpșunilor, pe lângă legume, după ce au inchiriat o suprafață mică de teren unui grădinar, pe care acesta a cultivat-o cu căpșuni. Deoarece subînchirierea terenului nu a fost permisă, frații au preluat recolta de căpșuni și au considerat că sunt atât de profitabile încât s-au extins rapid, crescând suprafața cultivată cu aproximativ 600 de hectare. Toate fructele au fost recoltate și expediate pe piețele din Londra cu căruțele.
În 1904, Edward, fiul lui William, care a început să lucreze în fermă alături de tatăl și unchiul său, a extins-o spre estul Kent deoarece o mare parte din terenuri a început să fie ocupată de locuințe.
Încă de la începutul secolului al XX-lea, Edward a achiziționat terenuri în jurul localității Faversham, inclusiv unele care aparțin și astăzi fermei. Întrucât pe suprafețele pe care le-a cumpărat erau livezi, a plantat zmeur și afin printre pomii fructiferi, păstrând însă și culturile de căpșuni și de legume.
Faversham a fost aleasă din cauza apropierii de o linie feroviară principală, care a permis ca produsele să fie expediate zilnic pe piețele angro din Londra. Fructele erau duse la gară cu un vagon tras de cai și încărcat în vagonul de marfă din spatele trenului de călători. La începutul anilor 1930, după dezvoltarea transportului rutier, produsele au fost transportate direct de la ferme către piețe cu ajutorul unui camion.
Între anii 1950 și 1960, afacerea a crescut rapid prin achiziționarea de terenuri agricole și prin extinderea culturilor, în special a merelor și a perelor, pentru a satisface cererea. Compania a dezvoltat o gamă largă de culturi, în plus față de fructele dulci și, de asemenea, a început să crească bovine, o rasă de Sussex. Extinderea afacerii agricole a inclus cumpărarea a două ferme în Suffolk, deoarece terenul a fost dificil de achiziționat în Kent la momentul respectiv.
Ulterior, cele două ferme din Suffolk au fost vândute, iar întreprinderea agricolă a fost concentrată în Kent. Ferma a lucrat mereu cu sute de sezonieri și rămâne dependentă și astăzi de munca sezonierilor.
În ultimii ani, Peter Vinson, care conduce acum ferma, pentru că nu mai găsește local sezonieri a început să recruteze muncitori din noile state membre UE, România, Bulgaria.
Astăzi, activitățile întreprinderii agricole se desfășoară în 3 diviziuni: producția de fructe, ambalare și vânzare.