Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXPORT DE OI, BLOCAT! MESAJ DE ALERTĂ CĂTRE EXPORTATORII DE OVINE DIN ROMÂNIA!

Publicat: 14 iulie 2018 - 07:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OI EXPORTATE ÎN CONDIȚII ÎNFIORĂTOARE! 60.000 de oi destinate exportului în Kuweit au rămas în Asutralia pe o perioadă nedeterminată. Exportatorului i s-a retras licență pentru că animalele au fost încărcate cu grămada în vapoare, într-o căldură infernală. Pe scurt, acesta nu a respectat standardul de bunăstare. În condițiile în care Australia va interzice exportul de animale vii, importatorii din Kuweit și Qatar vor importa ovine din România.

Președinta Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine (ACEBOP) din România, Mary Pană, spune că organizația Animals International a transmis un mesaj de alertă către exportatorii de ovine din România cu privire la condițiile în care sunt transportate animalele. În același timp, președinta ACEBOP anunță că marii importatori de ovine, Kuweit, Qatar, se vor orienta către România pentru importul de ovine, în condițiile în care Australia va interzice exportul de animale vii.

Șaizeci de mii de oi destinate exportului în Kuweit vor rămâne în Australia pe o perioadă nedeterminată, după suspendarea unei a doua licențe aparținând firmei “ Emanuel Exports”. O investigație privind încălcări repetate ale standardelor de bunăstare a animalelor este în curs de desfășurare.

La câteva zile după suspendarea suferită in 2017, Nicholas Daws a preluat de la tatăl său, Graham Daws, afacerea companiei de export vii. Se spune că a fost o încercare de a prezenta o nouă față a societății pentru a-și spori perspectivele de acordare a unei noi licențe pentru Orientul Mijlociu.

Oile se află într-o fermă înregistrată lângă Perth, iar soarta lor a fost neclară din 22 iunie, când Departamentul Agriculturii din Australia a suspendat licența companiei Emanuel Exports.

Luni, “Fairfax Media” a arătat că domnul Daws a solicitat departamentului o autorizație de transport a oilor, utilizând una din celelalte două licențe de export ale sale asociate unei companii numite EMS Rural Exports. Oile vor naviga pe o navă veche de trei decenii în cuptorul din Orientul Mijlociu, unde temperaturile din această săptămână au fost de 47 de grade.

Ministrul Agriculturii, David Littleproud, a declarat că nu are nicio putere să intervină în deciziile de autorizare, care sunt făcute de autoritatea de reglementare independentă a departamentului - cu excepția suspendării totale a întregului comerț.
"Oile au fost inspectate de medicii veterinari ai departamentului, sunt sănătoase și bine îngrijite", se spune în declarație.
"Responsabilitatea pentru aceste animale rămâne în sarcina exportatorului".

Grupul Animals Australia intenționează să solicite o hotărâre judecătorească pentru a opri transportarea a zeci de mii de oi în Orientul Mijlociu.

Nava Al Shuwaikh se află la Fremantle, așteptând aprobarea de a transporta aproximativ 45.000 de oi în Kuweit.
Va urma un transport mai mic către Emiratele Arabe Unite.

Animals International transmite un mesaj de alertă către exportatorii de ovine din România.

Prin interzicerea exporturilor de oi austraeliene către spațiul țărilor din Golf, marii importatori din Kuweit și Quatar se vor orienta spre România.

Din punct de vedere comercial este un lucru bun, dar de neacceptat in perioadele caniculare, când in Golf temperatura depășește 45-50 de grade la umbră, afectând grav animalele. Luarea de măsuri pentru reducerea riscului este imperios necesară.

Vigilență in verificarea condițiilor de transport pe această rută și evitarea incărcării și transportul animalelor in perioadele caniculare.

Reducerea densității animalelor (cântar la intrarea pe navă - pentru a calcula densitatea/mp de suprafață utilă), mai multe conteinere cu apă, chiar intreruperea călătoriei intr-un loc de repaus.

Verificarea condițiilor climatice in avans și amânarea călătoriei până la o temperatură acceptabilă - sunt acțiuni care se pliază pe Regulamentul CE nr.1/2005- protecția animalelor in timpul transportului in respectul „Convenției europene pentru protecția animalelor in timpul transportului internațional”, a scris Mary Pană, președinta ACEBOP, pe pagina sa Facebook.

Vizualizat: 5299 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

ARTEX - Structuri uşoare acoperite

ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Artex Building produce structuri uşoare acoperitie cu prelată din PVC. Construcţiile au structură metalică galvanizată la cald, se monteză rapid și pot fi folosite pentru orice destinaţie: spaţii pentru depozitare marfă, depozit de cereale, garaj pentru tractoare şi utilaje agricole precum şi adăpost pentru animale.

Interviu cu Sergio Valsania, director Artex Building SRL.

 

 

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Agro Concept la Agromalim 2019 Hedere Oros Linamar la Indagra 2019 APAN Agriculture Equipments - Indagra 2019

Bancul zilei

Ca-n poveşti...

Ca-n poveşti...
- Fiica mea, când ţi-am spus să vii acasă precum Cenuşăreasa, m-am gândit că vei veni la ora 24:00, nu că vei veni cu un singur pantof şi fără rochie! Detalii