Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV! ȘEFUL CORPULUI DE CONTROL AL MINISTRULUI DAEA, DESTITUIT ÎN TIMP CE VERIFICA O FERMĂ DE OI!

Publicat: 31 octombrie 2019 - 14:56
4 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

S-AR FI ATINS DE OILE CUI NU TREBUIE! Sorin Petrescu, șeful Corpului de Control al ministrului interimar al agriculturii, Petre Daea, a fost destituit astăzi prin telefon. Sorin Petrescu se afla în plină acțiune de control, dispusă de Daea, când a primit un telefon de la Ministerul Agriculturii prin care era anunțat că de astăzi nu mai este șeful Corpului de Control.

Nu știu nimic. Sunt plecat în delegație la Suceava și am aflat dintr-un telefon, dat de cineva din minister, că nu mai sunt în funcție. Că s-a schimbat un ordin al ministrului și nu mai sunt în funcție. Mâine voi fi la Ministerul Agriculturii. Absolut nu știu nimic. O să văd când ajung la București. Eu sunt plecat la Suceava, sunt într-o acțiune de control dispusă de domnul ministru, a confirmat, joi, Sorin Petrescu, exclusiv pentru AGROINFO.

Ioan Sorin Petrescu ocupa în Ministerul Agriculturii funcția de director general Direcția Generală de Control Antifraudă și Inspecții.

Pe surse, AGROINFO a aflat că la mijloc ar fi 2.000 de oi care s-ar găsi doar în acte, dar nu și faptic. Concret, cele 2.000 de oi ar spori doar din pix turma unui crescător de ovine din județul Alba. Oierul ar fi încasat subvenții și pe cele 2.000 de oi, iar faptul că ovinele nu există ar fi fost descoperit la un control făcut chiar de Sorin Petrescu zilele acestea. Sursele noastre susțin că în timpul controlului, vizibil deranjat, crescătorul ar fi vehiculat numele unui secretar de stat din Ministerul Agriculturii ca o subtilă amenințare la adresa celor care-l verificau. Astfel, Petrescu s-a și pomenit cu un telefon de la Ministerul Agriculturii. Destituirea sa din funcție ne este confirmată chiar de Sorin Petrescu. Sursele noastre însă spun că lui Petrescu i s-ar fi atras atenția că a numărat oile cui nu trebuie, s-ar fi atins de unul dintre "băieții deștepți" și protejați din oierit.

Pe ultima sută de metri, echipa de conducere a Ministerului Agriculturii se pare că plătește polițe.

Vizualizat: 5815 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

CINE ARE PRIORITATE LA CUMPĂRAREA TERENURILOR AGRICOLE!

CINE ARE PRIORITATE LA CUMPĂRAREA TERENURILOR AGRICOLE!

04 iunie 2020 - 06:43

LEGE VOTATĂ! Camera Deputaților a votat ieri, 3 iunie 2020, legea care reglementează vânzarea terenurilor agricole. AGROINFO v-a informat deja că terenurile agricole nu mai pot fi vândute cetățenilor străini și nici în scopul speculei. Vă spunem cine are prioritate la cumpărarea terenurilor agricole, lista preemptorilor. De asemenea, se înființează Registrul unic național privind circulația și destinația terenurilor agricole.

LEGE VOTATĂ ASTĂZI! INTERZISĂ VÂNZAREA TERENURILOR AGRICOLE CETĂȚENILOR STRĂINI!

LEGE VOTATĂ ASTĂZI! INTERZISĂ VÂNZAREA TERENURILOR AGRICOLE CETĂȚENILOR STRĂINI!

03 iunie 2020 - 20:42

VOTATĂ! Camera Deputaților a votat astăzi legea prin care terenurile agricole nu mai pot fi vândute cetățenilor străini. Proiectul a fost adoptat cu 205 voturi pentru, 96 împotrivă și 8 abțineri. Camera Deputaților este for decizional, iar legea va fi trimisă președintelui României pentru promulgare.

OFICIAL! VESTE EXCELENTĂ pentru FERMIERI! CREȘTE BUGETUL PENTRU SUBVENȚII!

OFICIAL! VESTE EXCELENTĂ pentru FERMIERI! CREȘTE BUGETUL PENTRU SUBVENȚII!

03 iunie 2020 - 17:31

DECIZIE! Comisia Europeană va majora bugetele din cadrul politicii agricole comune (PAC) cu 9 miliarde EUR (4 miliarde EUR pentru Fondul european de garantare agricolă și 5 miliarde EUR pentru Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală), iar Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime (FEPAM) va fi majorat cu 500 milioane EUR, anunță astăzi Reprezentanța Comisiei Europene în România, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

UN DIRECTOR APIA ANUNȚĂ CALENDARUL CONTROALELOR APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR!

UN DIRECTOR APIA ANUNȚĂ CALENDARUL CONTROALELOR APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR!

03 iunie 2020 - 17:06

SUBVENȚII APIA 2020! Aproape tot eșantionul de control, selectat anul acesta de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) dintre fermierii care solicită subvenții agricole, va fi verificat prin teledetecție, anunță Ovidiu Săvâșcă, directorul executiv APIA Mureș.

PLATĂ SUPLIMENTARĂ DE MAXIM 310 EURO/HA LA SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE!

PLATĂ SUPLIMENTARĂ DE MAXIM 310 EURO/HA LA SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE!

03 iunie 2020 - 16:47

SUBVENȚIA APIA PĂȘUNE, MAI MARE! Subvenția APIA pentru pășuni și fânațe crește, în acest an, cu maxim 310 euro pe hectar dacă fermierii încheie angajamente de agro-mediu și climă, Măsura 10 PNDR 2020, anunță directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

OFICIAL APIA! PLATA AJUTORULUI pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

OFICIAL APIA! PLATA AJUTORULUI pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

03 iunie 2020 - 14:07

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că începând de astăzi, 03 iunie 2020, efectuează plata ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale, pentru cererile de plată depuse în luna aprilie, aferente serviciilor prestate în luna martie si trimestrul I al anului 2020.

APIA VERIFICATĂ! DECIZIA COMISIEI EUROPENE!

APIA VERIFICATĂ! DECIZIA COMISIEI EUROPENE!

03 iunie 2020 - 12:08

CE SUMĂ TREBUIE SĂ RETURNEZE ROMÂNIA LA UE! Plățile făcute către fermieri pentru exercițiul financiar 2019 de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au fost verificate, în luna mai 2020, printr-un audit al Comisiei Europene. Potrivit Deciziei de punere în aplicare (UE) 2020/715 a Comisiei Europene, România va trebui să returneze circa 6 milioane de euro din suma alocată pentru plata subvențiilor agricole.

FERMIERI, AVEȚI DREPTUL LA UN AJUTOR DE 7.000 DE EURO! CEREȚI-VĂ DREPTURILE!

FERMIERI, AVEȚI DREPTUL LA UN AJUTOR DE 7.000 DE EURO! CEREȚI-VĂ DREPTURILE!

02 iunie 2020 - 17:24

FERMIERI, CEREȚI-VĂ DREPTURILE! Un europarlamentar român, membru în Comisia AGRI din Parlamentul European, îndeamnă fermierii români să facă front comun și să-și ceară drepturile. Fermierii au dreptul la un ajutor de criză de 7.000 de euro/fermă. Fermierilor li se spune că au dreptul, dar Ministerul Agriculturii nu le-a comunicat nici până astăzi ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a beneficia de ajutorul de criză.

PARLAMENTARII UITĂ CĂ ȚĂRANUL ROMÂN NU E PROST!

PARLAMENTARII UITĂ CĂ ȚĂRANUL ROMÂN NU E PROST!

02 iunie 2020 - 16:16

APEL! Uniunea Salvăm Țăranul Român cere modificarea de urgență a legii care a înmulțit taxele pentru țăranii români, cei care produc legume, carne, lapte, etc. și avantajează marile magazine, marii retaileri. Inserăm integral scrisoarea deschisă adresată parlamentarilor români, Ministerului Agriculturii, prin care țăranii, micii fermieri, solicită modificarea de urgență a legii.

MESAJ URGENT APIA pentru TOȚI FERMIERII!

MESAJ URGENT APIA pentru TOȚI FERMIERII!

02 iunie 2020 - 10:04

NU RATA SUBVENȚIA APIA! Depune online cererea la APIA, nu rata subvenția! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește tuturor beneficiarilor că data limită de depunere, fără penalități, a cererilor unice de plată aferente Campanie 2020 este 15 iunie 2020, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   
4.
florianpavel
|
11. 01, 2019. Friday 07:17
Cu siguranta, sfidarea publica a domnului ministru Petre DAEA de catre Nicolae HODISAN, a stat la baza dispunerii controalelor la DAJ Bihor, iar Sorin PETRESCU si-a exercitat atributiile de serviciu in conditii legale, iar acuzatia de executie la comanda este o simpla acuzatie lipsita de orice justificare.
Bunul simt l-ar obliga pe cel care da cu piatra la minima decenta, dar unde nu e nici Dumnezeu nu cere!
3.
Dandu Ioan
|
11. 01, 2019. Friday 06:21
Așa e in toată România. ...grupur și găști de hoți din cauza lor cetățeanul cinstit și onest nu are loc de ei.Să se facă ordine odată în țara asta! Șmecheri"" la pușcărie.
2.
Florian PAVEL
|
10. 31, 2019. Thursday 21:03
Sfidarea publica a domnului ministru Petre DAEA a stat la baza controalelor dispuse la DAJ Bihor, iar domnul Sorin PETRESCU si-a exercitat atributia de serviciu in conditii legale, nici unul din cei la care fac referire, pe care-i cunosc de multi ani, nu fac parte din categoria celor care isi fac treaba in baza unor comenzi.
Bunul simt l-ar obliga pe cel care da cu piatra sa se exprime cu decenta la adresa celor pe care acum ii denigreaza, dar unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!
1.
hodisan
|
10. 31, 2019. Thursday 18:01
Acest Sorin Petrescu a fost cel mai fidel slugoi al ministrului Daea. In vara lui 2018 a fost trimis de două ori si la DAJ Bihor cu ordin sa ma execute, deoarece asa dorea Florian Pavel director executiv la APIA Bihor si prieten intim cu Daea. Astfel m am trezit târât în două dosare penale, ambele solutionate cu clasare de catre procurori si judecat de "COMISIA DE DISCIPLINA" din minister, a carei Hotărâre este suspendată de instanța de judecată.
"Cum îi turcu și pistolul" RUȘINE
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   

Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Melodia asta-i HIT

Melodia asta-i HIT
- Cum ştii dacă o melodie este HIT în România? Detalii