KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV! LOVITURĂ GREA pentru FERMELE ROMÂNEȘTI! INTERDICȚIA CARE LE PUNE LA PĂMÂNT!

Publicat: 03 iulie 2018 - 10:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FALIMENTUL NE MĂNÂNCĂ! O altă fermă românească este lovită puternic de virusul Pestei Porcine Africane (PPA)! După exploatația agricolă din Tulcea unde a fost sacrificat un număr uriaș de porci, 44.580 de capete, din pricina depistării virusului PPA, o altă fermă integral românească are de suferit. Suntem amenințați de faliment! Dacă nu suntem lăsați să livrăm porci, nu mai avem bani să hrănim animalele, declară Andrei Petre, directorul PIGCOM SA Tulcea, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Stare de urgență la Tulcea! Ședința Comitetului pentru situații de urgență, ținută ieri, luni, 2 iulie 2018, la PrefecturaTulcea s-a terminat târziu în noapte. Virusul Pestei Porcine Africane a fost depistat de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) la exploatația comercială CARNIPROD Tulcea, la unul dintre cei mai mari producători și procesatori  români de carne de porc.

Potrivit ANSVSA, virusul PPA a fost găsit și în abatorul care aparține CARNIPROD. Toți porcii din fermele explotației comerciale, 44.580 de capete, au fost sacrificați. A fost nevoie să fie duse de la Timiș, de către Ministerul Apărării Naționale, patru incineratoare.

Chiar dacă la ferma PIGCOM SA din Satu Nou, comuna Mihai Bravu, din Tulcea, nu a ajuns pesta porcină africană, medicii veterinari nu au identificat acolo niciun focar, efectul bolii nenorocite lovește puternic și-n această fermă.

Este interzis să mai livrăm porci. Avem interdicție! (interdicție impusă de ANSVSA ca măsură de securitate pentru a împiedica răspândirea bolii n.r.) Nu mai putem livra niciun porc. Luna asta trebuia să livrăm 2.000 de porci la Pitești, Suceava și Focșani. Nu putem să-i livrăm! Nu știu cum vom face că intrăm în insolvență. Dacă nu livrăm porci, nu avem bani să dăm de mâncare la animale. Noi suntem în zonă unde nu avem boala (virusul Pestei Porcine Africane n.r.), dar suntem în zonă de restricție. La CARNIPROD sunt probleme. Suntem amenințați de faliment. Intrăm în faliment! Nu avem bani cu ce să cumpărăm cereale, porcii cresc mari, nu avem mâncare să le dăm și nu mai avem bani pentru alte cheltuieli. Creștem 18.000 de porci pe serie, livrăm doar porci, nu avem și procesare.

Ferma noastră este cu capital privat, integral românesc, nu e niciun străin băgat... și mai este un fraier ca mine care se zbate. Credeți că e simplu, domnișoară?! E o lovitură foarte puternică pentru noi, declară Andrei Petre, directorul PIGCOM SA Tulcea, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Directorul PIGCOM SA mai spune că e posibil ca după 30 de zile să fie ridicată interdicția și ferma să-și onoreze contractele. Cert este că la acest moment orice livrare de porci, carne de porc, în afara județului Tulcea, este strict interzisă de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

S-ar putea să primesc, după 30 de zile, permisiunea de a livra porci în afara județului. Firește, livrările le vom putea face doar cu avizul Direcției Sanitare Veterinare. Să vedem ce se întâmplă după 30 de zile. Sunt măsuri de biosecuritate drastice. Este interzis să intre în complex, în fermă, persoane străine. Să nu intre nimic în fermă, angajații să nu aibă porci acasă și alte măsuri de prevenție, adaugă Andrei Petre.  

Comitetul pentru situații de urgență a intrat în ședință și astăzi, de la ora 9, la Prefectura Tulcea. Participă prefectul județului, reprezentanții ANSVSA, directorul general CARNIPROD, Nicolae Ciuleac, directorul PIGCOM, Andrei Petre, și reprezentanții Ministerului Agriculturii.

Luni, Prefectura Tulcea i-a transmis Mariei Toma, director în cadrul Direcției Politici în Zootehnie, planul de măsuri pentru pesta porcină africană, instituirea filtrelor, interdicția pentru livrarea porcilor, a cărnii de porc și a produselor din carne de porc, informarea cetățenilor  despre acest virus etc.

Potrivit comunicatului ANSVSA, transmis luni pentru AGROINFO, în exploatația comercială din Tulcea unde a fost depistat virusul PPA au fost sacrificați 44.580 de porci. Exploatația comercială este CARNIPROD, care deține ferme de porci, abator, unitate de preparare a produselor din carne, este unul dintre cei mai mari procesatori locali, cu o cifră de afaceri de peste 84 milioane de lei în 2017 (aproape 19 milioane de euro).  

CITEȘTE AICI COMUNICATUL ANSVSA: ULTIMA ORĂ! ANSVSA ANUNȚĂ: 44.580 DE PORCI DINTR-O EXPLOATAȚIE DIN TULCEA, UCIȘI!

CARNIPROD are 5 asociați, iar Nicolae Ciuleac este acționar majoritar și director general. Potrivit informațiilor furnizate de site-ul firmei, doar în complexul zootehnic unde sunt două ferme de porci, lucrează 150 de angajați. Firma livra 60.000 de porci pe an. CARNIPROD deține și magazine în Tulcea, Constanța, București, Brăila și Galați, pe care se pare că a pus acum lacătul.  

Ni s-a interzis să mai vindem carne din ferma proprie. Vom începe să aducem carne de la alte ferme sau din import. Am avut ghinionul cu pesta porcină, nu vreau să vorbesc despre pierderi, a declarat ieri, pentru ZF, Nicolae Ciuleac, administrator şi acţionar majoritar al Carniprod.

Potrivit Deciziei Comisiei Europene 2018/910 privind măsurile zoosanitare de combatere a pestei porcine africane, emisă în 25 iunie 2018, zona de restricție se întinde în România în mai multe localități din cele două județe afectate de pesta porcină africană, Satu Mare și Tulcea.

În iunie 2018, au fost observate 38 de focare de pestă porcină africană la porci domestici și câteva cazuri de pestă porcină africană la porci mistreți în județul Tulcea din România. Aceste focare de pestă porcină africană la porci domestici și cazurile apărute la porci mistreți în aceleași zone din România prezintă un nivel crescut de risc, se arată în Decizia Comisiei Europene.

Pe 29 iunie 2018, la Oficiul Internațional de Epizootii erau înregistrate 140 de cazuri de pestă porcină africană în România.


Vizualizat: 5566 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Exporturile de CARNE de PORC din UE au atins un nivel RECORD în 2020

Exporturile de CARNE de PORC din UE au atins un nivel RECORD în 2020

22 ianuarie 2021 - 14:01

În primele zece luni ale anului 2020, Uniunea Europeană (+UK) a exportat mai multă carne de porc decât în tot anul 2019, stabilind astfel un nou record. Această creştere a exporturilor de carne de porc din UE+UK a fost determinată de cererea puternică venită din partea Chinei şi în ciuda restricțiilor de transport, sacrificare și export datorate crizei coronavirusului, dar și apariția unor noi focare de pestă porcină africană (PPA) în unele state UE.

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

22 ianuarie 2021 - 11:58

ANCHETĂ. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a suspendat activitatea singurului incinerator de animale din judeţ, în urma unor suspiciuni că ovinele înecate în urmă cu peste un an în Portul Midia au fost îngropate în loc să fie incinerate, şi a amendat proprietarul acestuia cu 1.200 de lei din cauza neconformităţilor constatate, miercuri, în timpul unui control. Procurorii anchetează cazul și au emis mandate de percheziție.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii