Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV! LOVITURĂ GREA pentru FERMELE ROMÂNEȘTI! INTERDICȚIA CARE LE PUNE LA PĂMÂNT!

Publicat: 03 iulie 2018 - 10:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FALIMENTUL NE MĂNÂNCĂ! O altă fermă românească este lovită puternic de virusul Pestei Porcine Africane (PPA)! După exploatația agricolă din Tulcea unde a fost sacrificat un număr uriaș de porci, 44.580 de capete, din pricina depistării virusului PPA, o altă fermă integral românească are de suferit. Suntem amenințați de faliment! Dacă nu suntem lăsați să livrăm porci, nu mai avem bani să hrănim animalele, declară Andrei Petre, directorul PIGCOM SA Tulcea, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Stare de urgență la Tulcea! Ședința Comitetului pentru situații de urgență, ținută ieri, luni, 2 iulie 2018, la PrefecturaTulcea s-a terminat târziu în noapte. Virusul Pestei Porcine Africane a fost depistat de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) la exploatația comercială CARNIPROD Tulcea, la unul dintre cei mai mari producători și procesatori  români de carne de porc.

Potrivit ANSVSA, virusul PPA a fost găsit și în abatorul care aparține CARNIPROD. Toți porcii din fermele explotației comerciale, 44.580 de capete, au fost sacrificați. A fost nevoie să fie duse de la Timiș, de către Ministerul Apărării Naționale, patru incineratoare.

Chiar dacă la ferma PIGCOM SA din Satu Nou, comuna Mihai Bravu, din Tulcea, nu a ajuns pesta porcină africană, medicii veterinari nu au identificat acolo niciun focar, efectul bolii nenorocite lovește puternic și-n această fermă.

Este interzis să mai livrăm porci. Avem interdicție! (interdicție impusă de ANSVSA ca măsură de securitate pentru a împiedica răspândirea bolii n.r.) Nu mai putem livra niciun porc. Luna asta trebuia să livrăm 2.000 de porci la Pitești, Suceava și Focșani. Nu putem să-i livrăm! Nu știu cum vom face că intrăm în insolvență. Dacă nu livrăm porci, nu avem bani să dăm de mâncare la animale. Noi suntem în zonă unde nu avem boala (virusul Pestei Porcine Africane n.r.), dar suntem în zonă de restricție. La CARNIPROD sunt probleme. Suntem amenințați de faliment. Intrăm în faliment! Nu avem bani cu ce să cumpărăm cereale, porcii cresc mari, nu avem mâncare să le dăm și nu mai avem bani pentru alte cheltuieli. Creștem 18.000 de porci pe serie, livrăm doar porci, nu avem și procesare.

Ferma noastră este cu capital privat, integral românesc, nu e niciun străin băgat... și mai este un fraier ca mine care se zbate. Credeți că e simplu, domnișoară?! E o lovitură foarte puternică pentru noi, declară Andrei Petre, directorul PIGCOM SA Tulcea, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Directorul PIGCOM SA mai spune că e posibil ca după 30 de zile să fie ridicată interdicția și ferma să-și onoreze contractele. Cert este că la acest moment orice livrare de porci, carne de porc, în afara județului Tulcea, este strict interzisă de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

S-ar putea să primesc, după 30 de zile, permisiunea de a livra porci în afara județului. Firește, livrările le vom putea face doar cu avizul Direcției Sanitare Veterinare. Să vedem ce se întâmplă după 30 de zile. Sunt măsuri de biosecuritate drastice. Este interzis să intre în complex, în fermă, persoane străine. Să nu intre nimic în fermă, angajații să nu aibă porci acasă și alte măsuri de prevenție, adaugă Andrei Petre.  

Comitetul pentru situații de urgență a intrat în ședință și astăzi, de la ora 9, la Prefectura Tulcea. Participă prefectul județului, reprezentanții ANSVSA, directorul general CARNIPROD, Nicolae Ciuleac, directorul PIGCOM, Andrei Petre, și reprezentanții Ministerului Agriculturii.

Luni, Prefectura Tulcea i-a transmis Mariei Toma, director în cadrul Direcției Politici în Zootehnie, planul de măsuri pentru pesta porcină africană, instituirea filtrelor, interdicția pentru livrarea porcilor, a cărnii de porc și a produselor din carne de porc, informarea cetățenilor  despre acest virus etc.

Potrivit comunicatului ANSVSA, transmis luni pentru AGROINFO, în exploatația comercială din Tulcea unde a fost depistat virusul PPA au fost sacrificați 44.580 de porci. Exploatația comercială este CARNIPROD, care deține ferme de porci, abator, unitate de preparare a produselor din carne, este unul dintre cei mai mari procesatori locali, cu o cifră de afaceri de peste 84 milioane de lei în 2017 (aproape 19 milioane de euro).  

CITEȘTE AICI COMUNICATUL ANSVSA: ULTIMA ORĂ! ANSVSA ANUNȚĂ: 44.580 DE PORCI DINTR-O EXPLOATAȚIE DIN TULCEA, UCIȘI!

CARNIPROD are 5 asociați, iar Nicolae Ciuleac este acționar majoritar și director general. Potrivit informațiilor furnizate de site-ul firmei, doar în complexul zootehnic unde sunt două ferme de porci, lucrează 150 de angajați. Firma livra 60.000 de porci pe an. CARNIPROD deține și magazine în Tulcea, Constanța, București, Brăila și Galați, pe care se pare că a pus acum lacătul.  

Ni s-a interzis să mai vindem carne din ferma proprie. Vom începe să aducem carne de la alte ferme sau din import. Am avut ghinionul cu pesta porcină, nu vreau să vorbesc despre pierderi, a declarat ieri, pentru ZF, Nicolae Ciuleac, administrator şi acţionar majoritar al Carniprod.

Potrivit Deciziei Comisiei Europene 2018/910 privind măsurile zoosanitare de combatere a pestei porcine africane, emisă în 25 iunie 2018, zona de restricție se întinde în România în mai multe localități din cele două județe afectate de pesta porcină africană, Satu Mare și Tulcea.

În iunie 2018, au fost observate 38 de focare de pestă porcină africană la porci domestici și câteva cazuri de pestă porcină africană la porci mistreți în județul Tulcea din România. Aceste focare de pestă porcină africană la porci domestici și cazurile apărute la porci mistreți în aceleași zone din România prezintă un nivel crescut de risc, se arată în Decizia Comisiei Europene.

Pe 29 iunie 2018, la Oficiul Internațional de Epizootii erau înregistrate 140 de cazuri de pestă porcină africană în România.


Vizualizat: 5386 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

26 mai 2020 - 17:01

NINSOARE ÎN LUNA MAI! În comuna Livezile, județul Alba, a nins puternic astăzi ca în plină iarnă și s-a așternut un strat de zăpadă. Imaginile au fost postate pe Facebook.

LEGE PENTRU FERMIERI PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTE!

LEGE PENTRU FERMIERI PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTE!

26 mai 2020 - 15:57

OFICIAL! Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea pentru completarea art. 9 din legea apelor nr. 107/1996, care prevede ca utilizarea apelor subterane pentru irigaţii să fie scutită de la plata taxei specifice pentru perioada stării de urgenţă şi pentru încă şase luni.

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

26 mai 2020 - 14:15

URGENT SUBVENȚII APIA 2020! Primăriile trebuie să elibereze urgent adeverințele de la registrele agricole pentru fermierii care solicită subvenții agricole și să le transmită către Centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Adeverința trebuie anexată obligatoriu la cererea unică depusă de fermieri pentru subvențiile din agricultură aferente acestui an.

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

26 mai 2020 - 09:05

OFICIAL. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), efectivele de porcine au înregistrat o creștere ușoară la sfârșitul anului 2019 prin comparație cu anul 2018, în ciuda pestei porcine africane care împânzește țara și din pricina căreia au fost uciși sute de mii de porci. Datele oficiale relevă că scăderea este la efectivul de scroafe, matcă.

CELE MAI MULTE FERME MICI, DE SUBZISTENȚĂ, SUNT ÎN ROMÂNIA!

CELE MAI MULTE FERME MICI, DE SUBZISTENȚĂ, SUNT ÎN ROMÂNIA!

26 mai 2020 - 08:18

MICI ȘI MULȚI CU VENITURI MICI! Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski, a scris pe contul său de twitter că România este țara cu cele mai multe ferme mici, de subzistență, cu venituri care nu pot asigura traiul zilnic. Procentul depășește cu mult media Uniunii Europene.

ÎNTORS DIN NORVEGIA ȘI-A FĂCUT FERMĂ DE VACI ÎNTR-O FOSTĂ UNITATE MILITARĂ!

ÎNTORS DIN NORVEGIA ȘI-A FĂCUT FERMĂ DE VACI ÎNTR-O FOSTĂ UNITATE MILITARĂ!

26 mai 2020 - 07:04

FERMA DIN UNITATEA MILITARĂ. Fostul pichet de grăniceri din Ciupercenii Vechi a fost transformat într-o fermă de vaci. Costel Dinuț și soția lui au muncit ani buni în Norvegia, iar banii strânși i-au investit în ferma de vaci din România, scrie Evenimentul Zilei.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 26 Mai – 1 Iunie 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 26 Mai – 1 Iunie 2020!

26 mai 2020 - 06:17

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, intervalul se va caracteriza printr-o vreme în general normală, în majoritatea regiunilor. Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între 10...19°C, limite apropiate de mediile multianuale, pe aproape întreg teritoriul agricol.

BĂTĂLIA PENTRU PĂȘUNEA DIN ROMÂNIA!

BĂTĂLIA PENTRU PĂȘUNEA DIN ROMÂNIA!

25 mai 2020 - 20:46

OF, PĂȘUNEA MEA! AGROINFO este asaltat zilnic de o avalanșă de mesaje venite de la crescătorii români de animale nemulțumiți, furioși, necăjiți că au animale, cu zecile, cu sutele, dar nu au o palmă de pășune, nu au unde să-și pășuneze animalele, sau primăriile le-au atribuit o bucată prea mică de pășune și ei au animale care depășesc de vreo trei ori încărcătura.

ORDONANȚĂ pentru DISTRUGEREA LACTATELOR, LEGUMELOR DESTINATE ȘCOLILOR!

ORDONANȚĂ pentru DISTRUGEREA LACTATELOR, LEGUMELOR DESTINATE ȘCOLILOR!

25 mai 2020 - 18:20

OFICIAL MADR! Laptele, produsele lactate, produsele de panificație, legumele și fructele proaspete care ar fi trebuit împărțite în școli și grădinițe, contractate pentru anul școlar 2019-2020 și care se află ori pe stoc la producător, ori în depozitul școlilor și al căror termen de valabilitate a expirat sau e aproape de expirare vor fi distruse, precizează un proiect de Ordonanță de Urgență publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

ANUNȚ AGENȚIE DE PLĂȚI!

ANUNȚ AGENȚIE DE PLĂȚI!

25 mai 2020 - 12:46

OFICIAL. În trecut, procesul de plată se efectua pe hârtie și era „departe de a fi optimizat”. Echipa specialiștilor AFIR a petrecut luni întregi transformând acest proces într-unul complet online, anunță astăzi Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Apel la Pompieri

Apel la Pompieri
0 blondă dă telefon la Pompieri şi începe să urle: Detalii