Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV! LOVITURĂ GREA pentru FERMELE ROMÂNEȘTI! INTERDICȚIA CARE LE PUNE LA PĂMÂNT!

Publicat: 03 iulie 2018 - 10:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FALIMENTUL NE MĂNÂNCĂ! O altă fermă românească este lovită puternic de virusul Pestei Porcine Africane (PPA)! După exploatația agricolă din Tulcea unde a fost sacrificat un număr uriaș de porci, 44.580 de capete, din pricina depistării virusului PPA, o altă fermă integral românească are de suferit. Suntem amenințați de faliment! Dacă nu suntem lăsați să livrăm porci, nu mai avem bani să hrănim animalele, declară Andrei Petre, directorul PIGCOM SA Tulcea, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Stare de urgență la Tulcea! Ședința Comitetului pentru situații de urgență, ținută ieri, luni, 2 iulie 2018, la PrefecturaTulcea s-a terminat târziu în noapte. Virusul Pestei Porcine Africane a fost depistat de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) la exploatația comercială CARNIPROD Tulcea, la unul dintre cei mai mari producători și procesatori  români de carne de porc.

Potrivit ANSVSA, virusul PPA a fost găsit și în abatorul care aparține CARNIPROD. Toți porcii din fermele explotației comerciale, 44.580 de capete, au fost sacrificați. A fost nevoie să fie duse de la Timiș, de către Ministerul Apărării Naționale, patru incineratoare.

Chiar dacă la ferma PIGCOM SA din Satu Nou, comuna Mihai Bravu, din Tulcea, nu a ajuns pesta porcină africană, medicii veterinari nu au identificat acolo niciun focar, efectul bolii nenorocite lovește puternic și-n această fermă.

Este interzis să mai livrăm porci. Avem interdicție! (interdicție impusă de ANSVSA ca măsură de securitate pentru a împiedica răspândirea bolii n.r.) Nu mai putem livra niciun porc. Luna asta trebuia să livrăm 2.000 de porci la Pitești, Suceava și Focșani. Nu putem să-i livrăm! Nu știu cum vom face că intrăm în insolvență. Dacă nu livrăm porci, nu avem bani să dăm de mâncare la animale. Noi suntem în zonă unde nu avem boala (virusul Pestei Porcine Africane n.r.), dar suntem în zonă de restricție. La CARNIPROD sunt probleme. Suntem amenințați de faliment. Intrăm în faliment! Nu avem bani cu ce să cumpărăm cereale, porcii cresc mari, nu avem mâncare să le dăm și nu mai avem bani pentru alte cheltuieli. Creștem 18.000 de porci pe serie, livrăm doar porci, nu avem și procesare.

Ferma noastră este cu capital privat, integral românesc, nu e niciun străin băgat... și mai este un fraier ca mine care se zbate. Credeți că e simplu, domnișoară?! E o lovitură foarte puternică pentru noi, declară Andrei Petre, directorul PIGCOM SA Tulcea, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Directorul PIGCOM SA mai spune că e posibil ca după 30 de zile să fie ridicată interdicția și ferma să-și onoreze contractele. Cert este că la acest moment orice livrare de porci, carne de porc, în afara județului Tulcea, este strict interzisă de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

S-ar putea să primesc, după 30 de zile, permisiunea de a livra porci în afara județului. Firește, livrările le vom putea face doar cu avizul Direcției Sanitare Veterinare. Să vedem ce se întâmplă după 30 de zile. Sunt măsuri de biosecuritate drastice. Este interzis să intre în complex, în fermă, persoane străine. Să nu intre nimic în fermă, angajații să nu aibă porci acasă și alte măsuri de prevenție, adaugă Andrei Petre.  

Comitetul pentru situații de urgență a intrat în ședință și astăzi, de la ora 9, la Prefectura Tulcea. Participă prefectul județului, reprezentanții ANSVSA, directorul general CARNIPROD, Nicolae Ciuleac, directorul PIGCOM, Andrei Petre, și reprezentanții Ministerului Agriculturii.

Luni, Prefectura Tulcea i-a transmis Mariei Toma, director în cadrul Direcției Politici în Zootehnie, planul de măsuri pentru pesta porcină africană, instituirea filtrelor, interdicția pentru livrarea porcilor, a cărnii de porc și a produselor din carne de porc, informarea cetățenilor  despre acest virus etc.

Potrivit comunicatului ANSVSA, transmis luni pentru AGROINFO, în exploatația comercială din Tulcea unde a fost depistat virusul PPA au fost sacrificați 44.580 de porci. Exploatația comercială este CARNIPROD, care deține ferme de porci, abator, unitate de preparare a produselor din carne, este unul dintre cei mai mari procesatori locali, cu o cifră de afaceri de peste 84 milioane de lei în 2017 (aproape 19 milioane de euro).  

CITEȘTE AICI COMUNICATUL ANSVSA: ULTIMA ORĂ! ANSVSA ANUNȚĂ: 44.580 DE PORCI DINTR-O EXPLOATAȚIE DIN TULCEA, UCIȘI!

CARNIPROD are 5 asociați, iar Nicolae Ciuleac este acționar majoritar și director general. Potrivit informațiilor furnizate de site-ul firmei, doar în complexul zootehnic unde sunt două ferme de porci, lucrează 150 de angajați. Firma livra 60.000 de porci pe an. CARNIPROD deține și magazine în Tulcea, Constanța, București, Brăila și Galați, pe care se pare că a pus acum lacătul.  

Ni s-a interzis să mai vindem carne din ferma proprie. Vom începe să aducem carne de la alte ferme sau din import. Am avut ghinionul cu pesta porcină, nu vreau să vorbesc despre pierderi, a declarat ieri, pentru ZF, Nicolae Ciuleac, administrator şi acţionar majoritar al Carniprod.

Potrivit Deciziei Comisiei Europene 2018/910 privind măsurile zoosanitare de combatere a pestei porcine africane, emisă în 25 iunie 2018, zona de restricție se întinde în România în mai multe localități din cele două județe afectate de pesta porcină africană, Satu Mare și Tulcea.

În iunie 2018, au fost observate 38 de focare de pestă porcină africană la porci domestici și câteva cazuri de pestă porcină africană la porci mistreți în județul Tulcea din România. Aceste focare de pestă porcină africană la porci domestici și cazurile apărute la porci mistreți în aceleași zone din România prezintă un nivel crescut de risc, se arată în Decizia Comisiei Europene.

Pe 29 iunie 2018, la Oficiul Internațional de Epizootii erau înregistrate 140 de cazuri de pestă porcină africană în România.


Vizualizat: 5500 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

EUROPARLAMENTAR: FERMIERII NOȘTRI PRIMESC DOAR O TREIME DIN SUBVENȚIILE FERMIERILOR DIN FRANȚA SAU GERMANIA!

EUROPARLAMENTAR: FERMIERII NOȘTRI PRIMESC DOAR O TREIME DIN SUBVENȚIILE FERMIERILOR DIN FRANȚA SAU GERMANIA!

20 octombrie 2020 - 21:27

SUBVENȚII EGALE PENTRU FERMIERII DIN EST ȘI VEST! Subvenția pe suprafață încasată de un fermier din Franța sau Germania are un cuantum mai mare decât subvenția pe suprafață încasată de un fermier din România, Estonia sau Bulgaria. Și asta în condițiile în care toți acești agricultori concurează pe aceeași piață. Un europarlamentar din Estonia a pus astăzi punctul pe i în cadrul ședinței plenare din Parlamentul European, la dezbaterea noilor regulamente pentru noua Politică Agricolă Comună (PAC).

NOI SUBVENȚII PENTRU CARE MINISTRUL OROS VREA MAI PUȚINI BANI! COMISIA EUROPEANĂ, MAI MULȚI!

NOI SUBVENȚII PENTRU CARE MINISTRUL OROS VREA MAI PUȚINI BANI! COMISIA EUROPEANĂ, MAI MULȚI!

20 octombrie 2020 - 20:25

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Eco-schemele sunt noile subvenții care-i dau mari emoții ministrului agriculturii, Adrian Oros. Dealtfel, a și declarat că România este în pericol să piardă acești bani în exercițiul 2021-2027. Astăzi, în Parlamentul European, s-a vehiculat un procent de 30% din bugetul plăților directe pentru aceste subvenții. Ministrul Oros a declarat luni la Consiliul Agrifish că se opune stabilirii unui procent obligatoriu pentru eco-scheme.

DATA DE REFERINȚĂ SUBVENȚIE BOVINE ANUL 2018!

DATA DE REFERINȚĂ SUBVENȚIE BOVINE ANUL 2018!

20 octombrie 2020 - 15:35

SCHIMBAREA DATEI DE REFERINȚĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a solicitat ieri la Luxembourg, în cadrul Consiliului Agrifish, menținerea ajutorului național tranzitoriu și schimbarea datei de referință pentru ajutorul acordat crescătorilor de bovine. Este de notorietate că această dată de referință, 31 ianuarie 2013, a dus la o aberație. Cei care nu mai au picior de animal, dar au avut la data de referință, continuă și azi să ia subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

PLATĂ REDISTRIBUTIVĂ MICI FERMIERI, 10% DIN BUGETUL SUBVENȚIILOR, SPRIJIN CUPLAT, 15% DIN BUGET!

PLATĂ REDISTRIBUTIVĂ MICI FERMIERI, 10% DIN BUGETUL SUBVENȚIILOR, SPRIJIN CUPLAT, 15% DIN BUGET!

20 octombrie 2020 - 15:15

SUBVENȚIILE FERMIERILOR, NEGOCIERI CRUCIALE. La Luxembourg a avut loc luni, 19 octombrie 2020, Consiliul AgriFish(Consiliul Agricultură și Pescuit), la care s-au întâlnit miniștrii agriculturii din țările membre UE. Prin vocea ministrului agriculturii Adrian Oros, România s-a opus cu vehemență plafonării subvențiilor pentru fermele mari.

COMISAR EUROPEAN AGRICULTURĂ: FERMELE MICI SUNT INIMA AGRICULTURII!

COMISAR EUROPEAN AGRICULTURĂ: FERMELE MICI SUNT INIMA AGRICULTURII!

20 octombrie 2020 - 14:26

DIRECT BRUXELLES! Țările care nu au agricultură nu au viitor, iar inima agriculturii sunt fermele mici, a spus astăzi comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare în cadrul dezbaterilor desfășurate în Parlamentul European, Bruxelles, pentru votarea reformei Politicii Agricole Comune 2021-2027.

ACUM! MESAJ URGENT APIA PENTRU FERMIERI!

ACUM! MESAJ URGENT APIA PENTRU FERMIERI!

20 octombrie 2020 - 13:11

MESAJ APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), reamintește fermierilor că termenul limită de depunere a cererilor de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19 din PNDR 2014 - 2020, respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și / sau caprine, dar și în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi, este 23 octombrie 2020, inclusiv.

ÎN DIRECT DE LA BRUXELLES! ASTĂZI, DECIZII URIAȘE PENTRU SOARTA FERMIERILOR!

ÎN DIRECT DE LA BRUXELLES! ASTĂZI, DECIZII URIAȘE PENTRU SOARTA FERMIERILOR!

20 octombrie 2020 - 12:29

ZI MARE PENTRU SOARTA FERMIERILOR ROMÂNI! În acest moment, la Bruxelles, în Parlamentul European, este în plină desfășurare ședința plenară în cadrul căreia este dezbătută și supusă votării reforma Politicii Agricole Comune 2021-2027. Subvenție de 2.000 de euro pentru fermele mici, subvenții mai mari pentru tinerii fermieri, banii PAC să fie direcționați spre fermierii autentici, reducerea pesticidelor, plafonare subvenții, sunt câteva dintre subiectele dezbătute până la ora publicării acestui articol.

SUBVENȚIA DE LA APIA MI-O IA PRIMĂRIA PE PĂȘUNE!

SUBVENȚIA DE LA APIA MI-O IA PRIMĂRIA PE PĂȘUNE!

20 octombrie 2020 - 10:18

PĂȘUNEA, NECAZUL CEL MARE AL CRESCĂTORULUI. Cele mai multe mesaje pe care le primește AGROINFO vin de la crescătorii de animale care se plâng de modul de atribuire al pășunilor. Mulți crescători nu au pășune, iar cei care au reușit să încheie un contract de închiriere cu primăriile pentru un petec de pășune sunt nemulțumiți de valoarea chiriei, a redevenței stabilită pe hectarul de pășune de către consiliile locale. Sunt și localități unde consiliile locale au decis o taxă de pășunat pe cap de animal, nu pe hectar.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 20 - 26 OCTOMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 20 - 26 OCTOMBRIE 2020!

20 octombrie 2020 - 08:01

Caracteristici meteorologice. Vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de încălzire treptată, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului va oscila între 2...14°C în prima parte a perioadei, limite apropiate de mediile climatologice şi 5...19°C în restul zilelor, abaterile termice pozitive fiind de 1...8°C, în majoritatea zonelor de cultură. Temperatura maximă a aerului se va încadra între 11...24°C, în aproape toate regiunile agricole.

ȘACALII DAU ATACUL LA STÂNE!

ȘACALII DAU ATACUL LA STÂNE!

20 octombrie 2020 - 07:21

AVERTISMENT. Vânătorii avertizează că șacalii aurii s-au înmulțit alarmant în ultima vreme și migrează din Delta Dunării în amonte pe râul Prut. Vânătorii susțin că șacalii sunt animale foarte periculoase, care atacă în haite, pe timpul nopții, mai ales stânele. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Pentru demararea unui proiect în domeniul horticol pentru construirea de sere sau solarii este necesară urmărirea unor "paşi" relativ simpli dar de foarte multe ori mai puţin cunoscuţi. Ciprian Suciu, consultant oferă câteva sfaturi pentru cei care vor să înceapă un proiect horticol prin accesarea de fonduri europene. Specialiştii Brinkman oferă proiecte tehnice complete în domeniul horticol.

Interviu cu Ciprian Suciu, consultant.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Drumul spre casă

Drumul spre casă
Un beţiv, în drum spre casă, se împiedică şi cade. Se ridică cu greu, porneşte şi iar cade. Detalii