Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV! ÎNALT OFICIAL din EGIPT ARE O VESTE URIAȘĂ pentru FERMIERII ROMÂNI!

Publicat: 01 octombrie 2017 - 20:18
12 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EGIPTUL VREA SĂ IMPORTE OVINE! Oierii români vor exporta, pentru început, 4 milioane de miei în Egipt. Un înalt oficial al Egiptului s-a înțeles deja cu fermierii din Federația Oierilor de Munte din România, iar prețul oferit de autoritățile din Egipt este de 3 euro/kg de miel în viu.

Conducerea Federației Oierilor de Munte din România a avut sâmbătă seara, la Bran, Brașov, o întâlnire cu ministrul plenipotențiar comercial, atașat al Ambasadei Egiptului în România, dr. Ayman Aly Osman Hassan. Veștile sunt excelente pentru oieri! Înaltul oficial a stabilit să încheie un contract cu Federația pentru exportul de ovine. Egiptenii preferă rasa Țurcană din România și vor să cumpere, pentru început, de la oierii noștri 4 milioane de miei. Prețul plătit este unul corect, spun oierii, 3 euro/kg de miel în viu.

AGROINFO este singura publicație care a stat de vorbă cu dr. Ayman Aly Osman Hassan, atașatul comercial al Ambasadei Egiptului. Domnia-sa, însoțit de o delegație, a fost duminică, pe 1 octombrie, la Festivalul Oierilor de la Tohan-Tabără, la invitația președintelui Federației Oierilor de Munte, Eugen Gonțea. (în foto, în mijloc atașatul comercial al Ambasadei Egiptului)delegatie-egipt_b

Reporterul AGROINFO l-a întâlnit pe atașatul comercial al Egiptului când se plimba asemeni unui simplu cetățean pe la standurile cu brânză, produse preparate din carne de oaie, cu vase făcute din lut. Fără pretenții, modest, a acceptat imediat să ne spună care sunt planurile pe care le are Egiptul cu fermierii români.

 

 

 

Am vizitat câteva ferme de ovine din Brașov și am decis să încheiem un contract prin care să importăm ovine din România. atasat-com-egipt_b Este normal să fiu interesat de așa ceva.

Vreau să fac o legătură între Egipt și România și să dezvoltăm o relație economică între Egipt și România. Și am profitat de această ocazie, acest festival al crescătorilor de ovine. Tratăm cu asociațiile crescătorilor de animale din România, federațiile și cu Ministerul Agriculturii. Am discutat deja cu crescătorii de ovine ieri (sâmbătă n.r.) și am făcut un acord pentru o strategie de colaborare. Vom importa câte capete de ovine se poate. Nu ne oprim doar la ovine, Ne interesează și un eventual import de bovine și de aici, de la Brașov, vom merge în câteva ferme de bovine din județul Cluj, Sibiu, Timiș, a declarat dr. Ayman Aly Osman Hassan, exclusiv pentru AGROINFO.

Înaltul oficial a gustat din savuroasele produse fabricate de oieri la stână, brânză, caș maturat, cârnați de oaie și a devenit interesat și de un eventual import de brânză și produse procesate din carne de oaie.daea-egiptean_b

După ce a discutat cu noi, atașatul comercial s-a întâlnit cu ministrul român al agriculturii, Petre Daea, invitat la festival de aceeași federație.

Înaltul oficial din Egipt i-a adus un cadou lui Petre Daea, un tablou.

Atașatul comercial a primit, la rândul său, de la oieri, brânză în coajă de brad și un set de vase din lut.

Vizualizat: 14465 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

25 octombrie 2020 - 13:55

SUBVENȚIILE APIA, ÎN PERICOL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că trebuie urgentată intabularea și cadastrarea terenurilor agricole pentru a fi eliminat riscul pierderii subvențiilor pe suprafață de către fermierii români.

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

25 octombrie 2020 - 13:27

MODIFICĂRI LEGEA RENTEI VIAGERE AGRICOLE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că se va modifica legea rentei viagere agricole în așa fel încât să beneficieze de acești bani proprietarii de terenuri agricole care nu doresc să lucreze aceste terenuri.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

24 octombrie 2020 - 10:49

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, transferul de bani între cei doi piloni ai noii Poliici Agricole Comune 2021-2027, Pilonul 1 plăți directe și Pilonul 2 dezvoltare rurală. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European.

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

24 octombrie 2020 - 08:54

AJUTOR PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, o serie de măsuri și ajutoare din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. AGROINFO, așa cum v-a promis, vă informează despre fiecare decizie luată de europarlamentarii de la Bruxelles. Ne ajută cu explicații despre fiecare vot dat vineri seara europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

24 octombrie 2020 - 08:33

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, măsurile de ajutor, subvențiile din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. Sunt trei dosare privind reforma PAC, care au fost votate vineri de eurodeputați și care aduc schimbări majore.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

24 octombrie 2020 - 08:09

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, trei dosare privind reforma Politcii Agricole Comune 2021-2027. Apare un nou concept, noul fermier, care va avea acces mai ușor la fondurile europene, la fel ca tânărul fermier, dar spre deosebire de acesta, noul fermier poate să aibă o vârstă de peste 40 de ani, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European.

VOTAT! TINERII FERMIERI, AJUTOR DE 100.000 DE EURO PENTRU 7 ANI!

VOTAT! TINERII FERMIERI, AJUTOR DE 100.000 DE EURO PENTRU 7 ANI!

24 octombrie 2020 - 07:55

SUBVENȚII FERMIERI. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European, a anunțat vineri seara că Parlamentul European a adoptat cele trei dosare privind reforma Politicii Agricole Comune 2021-2027, și anume: PAC - sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre și finanțate de FEGA și de FEADR, PAC: finanțarea, gestionarea și monitorizarea, PAC: modificarea Regulamentului OCP și a altor regulamente.

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

23 octombrie 2020 - 15:07

VOTAT ÎN PLENUL PARLAMENTULUI EUROPEAN! Vechea dată de referință pentru bovine 31 ianuarie 2018 a fost schimbată! Noua data de referință pentru bovine este 1 iunie 2018! Anunțul a fost făcut joi, 22 octombrie 2020, atât de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), cât și de ministrul agriculturii, Adrian Oros. Ce înseamnă acest lucru? Crescătorii de bovine care au avut vaci de carne la 1 iunie 2018 vor încasa ajutorul național tranzitoriu, cuantumul acestei subvenții fiind de 70 de euro/vacă la nivelul anului 2019.

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

23 octombrie 2020 - 13:34

COMUNICAT. Pandemia de COVID-19 a pus la mare încercare cramele mici: exporturile către China au fost blocate, iar consumul din HoReCa s-a redus considerabil. Crama Dealul Dorului încearcă să acopere reducerea punctelor de desfacere prin lansarea magazinului online, anunță Crama Dealul Dorului într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

23 octombrie 2020 - 08:11

AJUTOARE MĂSURA 21. Astăzi, 23 octombrie 2020, este ultima zi în care crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe, cartofi mai pot să solicite la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ajutorul Covid-19 de maxim 7.000 de euro/fermă. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, în ședința de Guvern, când se va face plata acestui ajutor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [12]  
Pagini: [1]  1   
12.
HAREA DANIELA
|
10. 24, 2017. Tuesday 13:47
Va rog nu dati curs acestui demers!!!! Opriti aceasta barbarie!!!!!!!!!
11.
BURGHEL IOANA
|
10. 18, 2017. Wednesday 13:44
Opriţi exportul către Ţările Arabe! Este de neimaginat aşa ceva!
10.
gogo
|
10. 14, 2017. Saturday 21:33
nici nu ma mir ca atata lume moare de cancer!
9.
Bella
|
10. 13, 2017. Friday 16:54
"Vă notific să opriți exportul de animale vii către țările arabe care sacrifică în mod barbar aceste ființe: mai întâi le scot ochii și le taie tendoanele, după care le omoară cu multiple lovituri de cuțit, fără asomare și cu oameni total nepricepuți. Vă rugăm să faceti o anchetă care să vizeze activitatea ministrului Daea și a lui Akram Shhaideh care a deschis noi piețe în țările arabe pentru comerțul cu animale vii.

Cerem să fie exportată în țările arabe doar carnea congelată și să se respecte cerințele Uniunii Europene și toate normele morale și legale privind bunăstarea animalelor."
8.
Daniela Popovici
|
10. 13, 2017. Friday 16:22
Barbaria își face loc din ce în ce mai mult în România. Chiar atât de disperați, suntem , Domnule ministru, încât avem nevoie de banii proveniți dintr-un asemenea măcel?
7.
Stefan Oana
|
10. 13, 2017. Friday 12:04
Opriti exportul oricaror animale din Romania catre Egipt. Nu suntem o tara de monstrii sa dam animale spre sacrificare, spre a fi torturate de niste bestii care pretind a fi oameni. NU TRIMITETI NICIUN ANIMAL...nici miel nici oaie nici nimic!
6.
Nutu cristina
|
10. 13, 2017. Friday 10:15
Stopatî va rog exportul mieilor și oilor către Egipt, nu sunt de acord cu niciun mod de a trata orice animal încetați sa mai face rău ființelor nevinovate care sunt mai loiale și bune ,iubitoare decât dumneavoastră și noi toți la un loc !
5.
|
10. 13, 2017. Friday 00:47
Vă rog să stopați exportul oilor, mieilor în Egipt și în orice țară arabă, nu sunt de acord cu tratamentul de cruzime aplicat acestora! Sunt ființe inocente, docile, sfinte, nu merită să fie torturate, maltratate, supuse unor tratamente inumane! Dovediți că sunteți om cu suflet bun, că nu permiteți așa ceva! În caz contrar, arătăm că suntem o țară necivilizată, înapoiată! Toate animalele merită să fie respectate! Cer imperativ interziceți acest export! Să dovedim că merităm un loc de cinste în această lume, pe acest pământ sfânt! Vrem ca România să conteze, să aibă un rol important și locul ei cuvenit pe acest mapamond!
4.
Anghel Rodica
|
10. 13, 2017. Friday 00:21
Vă rog interziceți exportul oilor, mieilor în Egipt și în oricare țară arabă, întrucât nu suport tratamentul inuman la care aceste ființe docile, sfinte, blânde, care ne privesc cu ochii lor inocenți, sunt supuse! Sunt maltratate și terorizate, se vede ce speriate sunt, le crapă inima în piept! Nu aveți pic de milă? Dovediți-ne că aveți, că sunteți uman! Dl. Daea se laudă sus și tare că iubește oaia! Mai bine s-o respecte! Cer imperativ, stopați atrocitățile acestea!
3.
cioby
|
10. 12, 2017. Thursday 23:39
Domnule tudose,opriți exportul către Egipt! aceia nu sunt oameni,aceia sunt niște sadici,ce torturează animalele noastre!
2.
Stefan Daniel
|
10. 12, 2017. Thursday 23:24
Vă rog să opriți exportul de animale vii către țările arabe care sacrifică în mod barbar aceste ființe: mai întâi le scot ochii și le taie tendoanele, după care le omoară cu multiple lovituri de cuțit, fără asomare și cu oameni total nepricepuți. Vă rug să faceti o anchetă care să vizeze activitatea ministrului Daea și a lui Akram Shhaideh care a deschis noi piețe în țările arabe pentru comerțul cu animale vii.

Cerem să fie exportată în țările arabe doar carnea congelată și să se respecte cerințele Uniunii Europene și toate normele morale și legale privind bunăstarea animalelor
1.
Olaru Gabriela Marcela
|
10. 12, 2017. Thursday 12:28
Conducători fără inimă și fără nici un Dumnezeu, chiar nu vă mai saturați? Oare părinții voștri așa v-au crescut? Cei care nu mai sunt s-ar răsuci în mormânt, iar cei care mai trăiesc, cu siguranță nu știu ce faceți. Voi toți cei care conduceți astăzi acest popor cu atât de mulți oameni indobitociți și idioți (din păcate, sunt parte a acestui popor și nu am reușit să fac nimic ca să nu îmi fie rușine de tot ceea ce se întâmplă astăzi în România) credeți că sunteți nemuritori, intangibili? Vai de voi și de cei dragi vouă! Un popor fără frică de Dumnezeu și fără compasiune pentru ființele care îl înconjoară, este un popor pierdut.
Rezultate: [12]  
Pagini: [1]  1   

Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii