Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Exclusiv! Echipa SIVECO mobilizată urgent la APIA pentru subvențiile fermierilor!

Publicat: 07 aprilie 2016 - 15:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

APIA în fierbere! Echipa SIVECO este mobilizată la sediul Agenției de Plăți! Mai sunt foarte puține ore până se dă startul plăților către fermieri! Primele liste de plată musai să fie generate, vineri, 8 aprilie 2016, iar banii să curgă spre conturile fermierilor! Agroinfo a aflat ce se întâmplă în acest moment la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)!

Întreaga echipă de specialiști în informatică a consorțiului SIVECO-Teamnet se află la sediul central APIA. Agenția de Plăți a contractat cu acest consorțiu realizarea Sistemului Informatic de Administrare și Control  (IACS).

Modulul de autorizare plăți este cel care necesită prezența zi-lumină a echipei dezvoltatorului la sediul APIA. Acest modul trebuie finalizat urgent. Trebuie să devină funcțional vineri dimineață, 8 aprilie 2016! Fără acest modul nu se poate demara plata subvenției pe suprafață către fermieri.

Vă informăm că întreaga echipă este alocată integral proiectului și majoritatea timpului sunt la sediul clientului, lucrând intens pentru demararea plăților pentru sectorul vegetal, declară, în exclusivitate pentru Agroinfo, Biroul de presă  SIVECO. 

În acest moment, la APIA există prima tranșă de 547.000 de fermieri pentru care a fost aprobat cel de-al doilea control administrativ și care așteaptă să intre pe liste de plată de maxim 200 de fermieri. În secunda în care modulul de autorizare plăți este funcțional, aceste liste de plată pot fi generate în câteva ore, confirmă sursele noastre din APIA centrală.

Sistemul informatic realizat de dezvoltator pentru APIA, Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS), include 21 de module componente.

Fiecare modul reprezintă în sine o aplicație complexă și corespunde unor operațiuni aferente plății subvențiilor, atât pentru sectorul vegetal, cât și pentru cel zootehnic.Nu există neapărat o corespondență de 1 la 1 între cele  85 de scheme și măsuri de plată din agricultură și cele 21 de componente ale softului, susține dezvoltatorul.

În februarie 2016, ministrul agriculturii, Achim Irimescu, susținea că termenul limită pentru finalizarea modulului pentru autorizare plăți este 8 aprilie 2016. În perioada în care șeful de la Agricultură făcea aceste declarații, dezvoltatorul avea contractate cu APIA 12 module din cele 21. 8 module erau finalizate, iar 4 se aflau în curs de finalizare.

Subvenția pe suprafață pentru 2015, așteptată cu nerăbdare de fermieri români, include 5 scheme de plată. Suma minimă pe care o poate încasa un agricultor român este 99 euro/ha și înclude doar schema unică de plată pe suprafață și ajutorul național tranzitoriu. Suma maximă include toate cele 5 scheme de plată și ajunge la 229 euro/ha. 

Termenul limită fixat de regulamentele europene pentru plata tuturor subvențiilor aferente campaniei 2015 este 30 iunie 2016!
 

Vizualizat: 4088 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii