Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ESTE LEGE! PERIOADA ÎN CARE ESTE INTERZIS PĂȘUNATUL ANIMALELOR!

Publicat: 17 decembrie 2019 - 13:29
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ADOPTATĂ DE PARLAMENTUL ROMÂNIEI. Crescătorii de animale din România trebuie să știe că este lege care le interzice pășunarea animalelor într-o anumită perioadă de timp din an. Legea pentru modificarea şi completarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006 a fost adoptată de Camera Deputaților pe data de 11 decembrie 2019 și este deja elaborată forma în care urmează să fie promulgată de către președintele României.

Articolul 23 alineatul (1), litera c) din noua Lege a vânătorii interzice „c) păşunatul animalelor domestice în terenul agricol între 6 decembrie şi 24 aprilie, cu excepţia cazurilor în care proprietarul animalelor domestice este proprietar sau deţine cu orice titlu terenul agricol sau are acordul scris al deţinătorului de teren agricol pe care se păşunează şi care este înregistrat la unitatea administrativ-teritorială.”

legea-vanatorii-2019_barticolul-23-lege-vanatoare_b

Atenție! Dacă terenul agricol, pășune, aparține crescătorului de animale, acesta poate să-și pășuneze animalele pe terenul lui sau dacă proprietarul terenului agricol îi dă în scris acordul pentru pășunarea animalelor.

Interzicerea pășunatului animalelor a scos în decembrie 2015 oierii în stradă. Mii de crescători de ovine au protestat atunci în fața Parlamentului României. După protestul ciobanilor, parlamentarii au dat o derogare de la acest articol din Legea vânătorii. Acum, în cea mai recentă formă a legii, transmisă deja președintelui României, Klaus Iohannis, pentru promulgare, s-a revenit la interzicerea pășunatului animalelor pe terenurile agricole în perioada 6 decembrie - 24 aprilie. Oierii sunt astfel obligați să-și țină oile pe stabulație în cazul în care nu dețin un teren agricol sau nu au acordul scris al unui proprietar de teren agricol pentru pășunare.

Vizualizat: 6646 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Revelion
|
12. 20, 2019. Friday 18:30
Oierit, oierit-dar despre caii tiganilor care pasc 365-de zile/an in paminturile noastre semanat -cu grau ,secara ,orz, ovaz etc.facand "-80-90%paguba ,despre care nű vorbeste nimeni.oare de ce?????primari asteapta alegerile,-iar politia,,nu este competenta noastre,, atunci a cui este?LEGE pentru ciné,si de ce???important ca platim impozitul -pé terenurile noastre,ingrasa caii SI aleg primari.!!!!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Aspecte practice privind aplicarea tratamentelor fito-sanitare

Aspecte practice privind aplicarea tratamentelor fito-sanitare

Mizând pe interesul tot mai mare al fermierilor pentru demonstraţiile pratice, Ovidiu Ranta şi colegii săi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au venit anul acesta la Agraria cu proiectul TOPPS, ce urmăreşte instruirea operatorilor pentru utilizarea în siguranţă a produselor de protecţie a plantelor, reducerea poluării şi protecţia apelor la aplicarea tratamentelor fito-sanitare.

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Control

Control
Tatăl controlează caietul feciorului mai mic: Detalii