Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

DRAGĂ PRIMARULE DE COMUNĂ, NU EȘTI STĂPÂN ȘI NICI JUPÂN!

Publicat: 09 mai 2019 - 21:37
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SCRISOARE CĂTRE PRIMARUL DE ROMÂNIA! Dragă primarule de comună din România, oricât de important îți imaginezi tu că ești când te uiți neaoș în oglindă, trebuie să știi că te-au ales țăranii ăștia cu mâinile crăpate de atâta scormonit pământul în căutarea hranei. Datorită lor ocupi tu scaunul de primar și ar trebui să le mulțumești în fiecare zi.

Și dacă te-ai instalat bine în primărie și simți tu așa că te-a izbit în față norocul puterii, avem o veste proastă pentru tine. A fi primar e ceva vremelnic. Nu e o meserie! Și nici nu te-ai cununat pe viață cu funcția de primar.

Azi ești la primărie, mâine, nu se știe. Așa că, dragă primarule de comună, pășunile nu sunt moșia ta. Nu ești moșier, nici jupân și nici stăpân peste toată întinderea verde pe care o cuprinzi cu ochii când ieși plictisit din biroul tău de primar. A trecut vremea în care țăranii pălmași nu îndrăzneau să-și ridice ochii din pământ când zăreau umbra chiaburului.

Dragă primarule, ți s-a spus de la lege, lege dată de președintele țării care este peste tine, că trebuie să împarți pășunea comunei, nu a ta, a comunei, țăranilor care cresc animale. Sigur că legea asta cu împărțeala pășunii fără licitație ți-a cam stricat ție socotelile. Te credem pe cuvânt că ești înfuriat că le-a dat unora prin cap să mai ajute și țăranul cu câte un lot unde să-și pască animalele. Cum să le dai tu țăranilor, ciobanilor, nenorociților pășunea?!  Și așa te-a enervat de rău toată treaba asta, că ai început să cauți tertipuri ca să storci din pășune cât mai mulți bani. De parcă țăranul se apucă acum să sape în pășune după aur sau petrol ca să-și scoată pârleala.

Păi, măi primarule, cum să închiriezi tu pășunea comunei cu 4.000 de lei pe hectar la țăranul ăla care se rupe de la 4 dimineața în grajd la mulsul vacilor, oilor?! A, ți-ai zis că ia subvenții de la Europa și să plătească! Are de unde! Dragă primarule, subvenția de la Europa pe hectarul de pășune, dacă nu știai, ajunge pe la 100 și un pic de euro. Cam 10% din mia de euro pe care i-o ceri tu nenorocitului. Țăranul trebuie să-și vândă animale, grajd, casă, nevastă și sărac-lipit să doarmă sub cerul liber, dar mândru că-și așterne culcuș pe o pășune închiriată de la tine cu o mie de euro pe hectar.

Dragă primarule de comună, știm că te uiți cruciș la țăranii ăștia care ies de cum înțeapă lumina ba la câmp, ba în grajd, și că te întrebi de unde și-au luat ei o casă, un gip, și încă o sută de oi și 10 vaci. Și tu, primar, stăpân peste comună, nu poți și tu să mai pui de-o casă și o limuzină. Păi, nu știu cum să-ți spunem, domn primar, că și-au luat pe munca lor, nu pe munca ta. Nu te-a pus nimeni, dragă primarule, să le numeri unghiile de la oi, oalele și țoalele din casă, mașinile din curte. Că doar nu ești "preceptorul" care-l jupuia pe Moromete?! Ești primar. Și nici chiria  pe pășune nu o poți urca până la cer ca să-l jupuiești pe țăranul care a încercat și el să mai facă un pas cu ferma lui. Că de unde să-ți dea țăranul mia de euro sau juma de mie de euro?! Să fure?!

Dragă primarule, dacă tot am ajuns la "preceptor", mai avem ceva să-ți spunem. Nu mai strânge țăranul cu...adeverința APIA. Ai găsit tu momentul să aduni tu bani purcoi în pușculița primăriei. Păi, domn primar, nici măcar nu trebuie să deschizi legea, ori să cauți regulamentele europene. Nu, nu te supunem la atât efort, ca să nu te doară capul. Citește doar ce scrie pe formularul ăla de adeverință. Scrie chiar în josul paginii. Că nu poți tu, primar și primărie, să condiționezi eliberarea adeverinței, pe care țăranul o duce la APIA ca să-și ia subvenția de la Europa, de plata taxelor și impozitelor locale. Adică, să fim expliciți. Nu-i spui tu țăranului: bă, io îți dau adeverință după ce plătești toate dările la primărie. Și merge ăla, nenorocitul, acasă, și nu mai știe pe unde să-și scoată cămașa ca să nu-și piardă subvenția, dreptul lui, că ești tu cocoș în primărie și vrei tu așa cu legea pre lege călcând.

Dragă primarule de comună, noi știm că tu trăiești cu sentimentul plăcut că până ajunge la tine, în colțul ăla de țară, brațul legii, chiar dacă e lung, apuci tu să o iei la sănătoasă de nu te mai prinde nici acceleratul, dar lumea vorbește cam cum se petrece cu voturile pentru încă un mandat și încă un mandat, că, na, nu te-ai săturat. Noi nu credem, dar nici tu să nu mai faci. 

Cu fotografia ne-a ajutat memphisitsolutions.com. Orice asemănare cu realitatea e pur întâmplătoare.

 

Vizualizat: 9407 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS: 1,4 MILIARDE DE EURO PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII ALE FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: 1,4 MILIARDE DE EURO PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII ALE FERMIERILOR!

29 noiembrie 2020 - 08:39

AJUTOARE PENTRU ZONA MONTANĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că sunt alocate 1,4 miliarde de euro pentru plățile compensatorii pe hectar și pe cap de animale destinate fermierilor din zona montană. Suma este alocată pentru următorul exercițiu financiar, 2021-2027.

CUM DEVINE RENTABILĂ O FERMĂ CU 18 VACI!

CUM DEVINE RENTABILĂ O FERMĂ CU 18 VACI!

29 noiembrie 2020 - 07:39

AFACERI AGRICULTURA. Un crescător de bovine din județul Suceava a reușit să-și transforme o fermă de 18 vaci de lapte într-o afacere rentabilă. Crescătorul și-a construit din bani europeni o făbricuță, organizată în trei containere modulare, unde produce brânzeturi, lapte acru, smântână, etc. Produsele lactate pot fi cumpărate direct de la făbricuță, iar în perioada următoare, fermierul va intra cu produsele lui într-un lanț de magazine cu produse tradiționale.

GUVERN: NOU SPRIJIN FINANCIAR PENTRU FERMIERI!

GUVERN: NOU SPRIJIN FINANCIAR PENTRU FERMIERI!

29 noiembrie 2020 - 06:38

OFICIAL. Guvernul a adoptat în ședința din 27 noiembrie 2020 o hotărâre prin care este instituit un nou ajutor financiar pentru fermieri, programul Agro Invest. Prin acest program de sprijin, fermierii pot să contracteze credite de la bănci cu garanții de stat și dobândă subvenționată.

APROBATĂ DE GUVERN! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

APROBATĂ DE GUVERN! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

29 noiembrie 2020 - 06:20

AJUTOR FERMIERI. Guvernul a aprobat în ședința din 27 noiembrie 2020 o ordonanță de urgență prin care este instituită o schemă de ajutor pe hectar în cuantum de 500 de euro/ha pentru viticultori. Subvenția a fost aprobată deja de Comisia Europeană, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va face plata către beneficiari până la data de 31 decembrie 2020.

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

28 noiembrie 2020 - 08:26

BANI PENTRU FERMIERI. Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai-Liviu Moraru, a anunțat suma care va fi la dispoziția fermierilor români pentru investițiile în ferme în următorii 7 ani. Totodată, șeful AFIR declară că este un susținător al produselor românești, provenite din fermele din România și militează pentru reducerea importurilor.

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

27 noiembrie 2020 - 18:32

TEREN AGRICOL PENTRU TINERII FERMIERI. Tânărul fermier Marcel Pop din județul Satu Mare este primul tânăr fermier care a semnat astăzi un contract cu Agenția Domeniilor Statului pentru atribuirea directă a celor 50 de hectare de teren agricol, promise tinerilor fermieri. Pentru celelalte suprafețe declarate disponibile în câteva județe, se vor organiza licitații publice.

 

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 noiembrie 2020 - 17:18

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

27 noiembrie 2020 - 10:44

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că fermierii români vor beneficia, în fiecare an, timp de 7 ani, de 100 de milioane de euro, ajutor pentru construirea de sere și solarii. Potrivit șefului MADR, va fi o nouă măsură de finanțare a agricultorilor români, lansată în premieră pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027.

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

27 noiembrie 2020 - 09:49

DEZASTRU! Seceta și recoltele dezastruoase din Dobrogea îi forțează pe fermieri să își vândă utilajele și terenurile.Mulți nu mai au bani pentru salariile angajaților pe care i-au găsit foarte greu. Cornel Zamfir deţine peste 1300 de hectare în apropierea localităţii Cobadin, în Constanța. A scos la vânzare mai multe utilaje agricole ca să obţină banii pentru salariile angajaților. Dacă fermierii mari au probleme, cei mici nu vor rezista

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

27 noiembrie 2020 - 08:15

OFICIAL BRUXELLES. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele COMAGRI, Parlamentul European, a anunțat că a fost aprobată de către Comisia Europeană o schemă de ajutor pentru România în valoare de 216 milioane de euro. Ajutorul va fi acordat sub forma unor subvenții directe care nu pot depăși 100.000 de euro/fermă pentru producția primară de produse agricole și 120.000 de euro/întreprindere în sectorul pescuitului și acvaculturii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Zgirdea
|
05. 10, 2019. Friday 06:36
Un articol extaordinar.aceasta este realitatea din teren si mai este si faza cind primarul are doi baieti si imparte pasunea comunei catre acesti baieti .iar un crescator de vaci .cu 31 de capete primeste 10 ha de pasune.dinncare poate folosi doar 4ha.acest brav primar este din Rapotu Mare .jud Hunedoara si face parte din falnicul partid psd
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș. "

Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Şah

Şah
Doi vechi amici stau de vorbă: Detalii