Adama
Vinasa Rompak

DEZVĂLUIREA UNUI FERMIER ROMÂN DĂ FIORI: FABRICA pentru BOGAȚI și FABRICA pentru SĂRACI!

Publicat: 04 august 2017 - 15:08
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DUBLU STANDARD DESPRE CARE NU ȘTIAM NIMIC! Un fermier român a avut curajul să dezvăluie, într-un interviu din Wall Street, un lucru care va stârni, deopotrivă, furia și revolta multor români. Pentru început vă spunem că este vorba de unul dintre fermierii serioși, cu un business bine clădit, de încredere și care nu-și permite să fardeze realitatea. Fermierul nu s-a temut să scoată la lumină secretul pe care-l ascund alimentele pe care noi le luăm în grabă de pe rafturi și le mâncăm zilnic, fără să știm la ce ne expunem. 

Sunt puțini agricultori care nu au auzit de fermierul Nicușor Șerban, proprietarul Agroserv Măriuța, Ialomița, deținătorul unei ferme model care numără 2.500 capete de bovine, din care 900 sunt vaci de lapte rasa Holstein Friesian. Nicușor Șerban se pregătește să deschidă o fabrică de produse lactate. Vrea să se ia la trântă cu marii jucători internaționali de pe piața laptelui, aflu din publicația Wall Street, și-mi spun că bine face.

În lumea agribusiness-ului se știa încă din iarnă că Nicușor Șerban muncește să devină și procesator de lapte și că a început construcția fabricii. Chiar dacă știam deja informația, ceva mă ține să nu trec grăbită peste reportajul din Wall Street. Îmi propun să-l citesc pe îndelete ca să aflu ce produse lactate vrea să scoată pe piață fermierul. Șerban vrea să reînvie gustul pierdut, stins, al produselor pe care mulți români le cumpărau altădată de prin băcănii. Sunt magazinele mici de cartier care au dispărut, pe ruinele lor au răsărit mândre supermarketurile. În băcănie călcai pe podele din lemn și zăreai imediat sacii cu orez, cu făină, biscuiții vrac, borcănelele cu iaurt, nu cutiile din plastic cu iaurt, cum găsim acum, sticlele din sticlă, cum spune Șerban, cu lapte, nu cutiile din carton, nu pet-urile cu lapte.

O să facem produse premium, la sticlă de sticlă și la borcan, o să procesăm extrem de blând laptele, o să fie pasteurizat la 72 de grade, câteva secunde, o să fie lapte proaspăt, ceva ce nu s-a mai găsit de ceva vreme în România decât prin câte-o băcănie, spune fermierul. Frumos, vrem gustul delicios, vândut altădată de băcănii, domnule Șerban! Îmi zic încântată și trec la următorul pasaj din reportajul colegului de la Wall Street.

Surpriza de abia acum urmează. serban-cocan_bÎn discuție apare ginerele lui Șerban, Adrian Cocan, angrenat în business-ul de la fermă. Ei, aici țineți-vă bine la dezvăluirea pe care a făcut-o ginerele fermierului. Un lucru pe care nu l-aș fi bănuit.

Înainte de a insera declarația lui Cocan, o declarație șocantă, trebuie să vă spun că Nicușor Șerban este printre fermierii români care reușesc să exporte laptele produs în fermă.

Prețul mic oferit de procesatorii de pe piața din România l-au împins dincolo de granițele țării și bine a făcut. Astfel, producția fermei este în prezent  de aproximativ 30.000 de litri de lapte pe zi, din care 27.000 sunt încărcați  în cisterna deținută de companie și pleacă în Bulgaria.

Unde pleacă în Bulgaria? La un procesator de lapte. Ce face acest procesator și cum și-a împărțit business-ul pentru două lumi, una bogată și alta sărăntoacă, probabil, că fac și alți procesatori. Ce a dezvăluit ginerele fermierului?

(foto: stânga - Adrian Cocan, dreapta - Nicușor Șerban)




Avem un client (în Bulgaria n.r.) care are două fabrici într-o singură curte: una pentru bogați, unde merge laptele nostru și de la alți fermieri din România și Bulgaria, care este procesat în produse curate pentru Germania și fabrica pentru săraci, unde laptele crud e o raritate și grosul este lapte praf și vinde produsele în România, Bulgaria, Moldova, Ucraina, Belarus și Rusia, dezvăluie Adrian Cocan.

declaratie-cocan_b

DECLARAȚIA LUI ADRIAN COCAN, PUBLICATĂ DE WALL STREET

REVOLTĂTOR! Produsele curate, care sunt din lapte crud, curat, adevărat de la fermierii noștri, merg în Germania, iar produsele care nu văd laptele se întorc în România. Dragi români, eu, dumneavoastră, noi toți, cumpărăm aceste produse pe care scrie brânză, unt, iaurt și noi, ca proștii, credem că sunt din lapte, nu din praf de lapte! Cert inferioare celor fabricate din lapte crud, proaspăt din toate punctele de vedere.  De fapt, fermierul spune că nemții primesc "produse curate"! Și noi, săracii?! Mai puțin curate!

Adică, laptele românesc, bun, gras, delicios este folosit la fabricarea produselor curate care sunt trimise bogaților. Lumea săracă mănâncă brânză din lapte praf. Măcar dacă ar fi toată din lapte praf, dar pe piața noastră sunt brânzeturi care nu văd decât uleiuri vegetale sau, și mai rău, cum au descoperit, zilele trecute, reporterii Kanal D, fabricate cu clorură de sodiu amestecată cu soluții de dezghețat și te mai miri ce soluții.

Succes, domnule Nicușor Șerban! Deschideți cât mai repede fabrica și faceți produse adevărate, curate, și pentru noi, sărăntocii.

Vizualizat: 72281 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

10 decembrie 2024 - 19:30

"În această perioadă am intensificat controalele la nivel național datorită faptului că rolul Autorității Național Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor este acela de a se asigura că tot ce ajunge pe masa consumatorului sunt produse bune și sigure pentru consum. Spun acest lucru pentru că este important ca populația să achiziționeze produse autorizate și produse doar din unități autorizate și înregistrate sanitar-veterinar," a declarat astăzi Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

Subvenția APIA de maxim 248 euro/animal plătită săptămâna asta crescătorilor de vaci!

10 decembrie 2024 - 07:52

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început din 2 decembrie 2024 plățile finale aferente acestui an. Astfel, pe lista de plată se adaugă și subvențiile APIA care nu au fost incluse la avansul APIA. PD-08 - Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrășat, ecoschemă așteptată de crescătorii care au bifat-o pe cererea de plată.

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

09 decembrie 2024 - 19:18

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie, arată că temperaturile se mențin, în prima parte a perioadei vizate, la valori apropiate de normalul perioadei. În weekendul 13-15 decembrie vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, iar meteorologii anunță precipitații pentru săptămâna viitoare, cu o probabilitate mai mare după data de 20 decembrie.

Vești de la Bruxelles!

Vești de la Bruxelles!

09 decembrie 2024 - 18:28

Secretarul de stat Violeta Mușat a participat astăzi, 9 decembrie 2024, la Consiliul AgriFish de la Bruxelles.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
sanda alexandru
|
08. 11, 2017. Friday 03:51
Suces si curaj. Poate bunul Dumnezeu reintoarce traditia si taranul roman sa se intoarca la credinta, caci prin ea invingem
1.
lupul-sur
|
08. 04, 2017. Friday 20:00
Mai tineti minte scandalul cu copii morti , vezi doamne din cauza unei branze? Dupa ce acest producator din Arges a pierdut enorm si la imagine si financiar, toti dand cu pietre in el, surpriza: nu a fost la el focarul de infectie. Sincer.....nu va vad bine.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii