Adama
Vinasa Rompak

Deblocarea creditării în agricultură: se oferă soluţii în câteva luni

Publicat: 23 septembrie 2011 - 15:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Soluţiile pentru deblocarea creditării în agricultură şi pentru efectuarea plăţilor vor fi conturate în următoarele luni, a declarat, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, vineri, la o conferinţă privind soluţiile pentru ieşirea din criză, organizată de Partidul Popular European (PPE).

„Am discutat despre ideile Ministerului Agriculturii pentru stimularea creditării în agricultură, pentru deblocarea banilor şi pentru realizarea plăţilor. În următoarele săptămâni, luni, vom găsi soluţii”, a afirmat Dacian Cioloş.

Planul naţional de dezvoltare rurală – pe lista de discuţii
Comisarul european a precizat că discuţiile de la Ministerul Agriculturii s-au axat şi pe modificarea Planului naţional de dezvoltare rurală.
„Discuţiile s-au axat pe dezvoltarea Planului naţional de dezvoltare rurală, mai exact pe realocarea unor fonduri pentru măsurile în cazul cărora au fost înregistrate multe solicitări. Este vorba în special de schemele pentru crescătorii de păsări şi porci”, a declarat Cioloş.

finantare_b

În ceea ce priveşte alocarea ajutoarelor sociale în agricultură, Dacian Cioloş a precizat că discuţiile de la nivel european vor fi concretizate într-o propunere legislativă care va ţine cont mai mult de partea socială. „Trebuie să găsim o soluţie juridică iar până la finalul anului 2011 vom găsi o soluţie. Va fi realizată o propunere legislativă care să ţină cont şi de partea socială. Se poate ajunge la aceeaşi sumă stabilită pentru această politică”, a adăugat Cioloş.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1921 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Cioloş: 4,5 miliarde euro, pentru cercetare şi inovaţie în agricultură

Cioloş: 4,5 miliarde euro, pentru cercetare şi inovaţie în agricultură

Fonduri de 4,5 mld. euro au fost alocate la nivel european cercetării şi inovării în agricultură, iar o propunere legislativă în acest sens va fi prezentată de CE în 12 octombrie 2011, a declarat, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş.

Plăţile directe de la UE pentru România s-ar putea mări cu 10%

Plăţile directe de la UE pentru România s-ar putea mări cu 10%

Plăţile directe de la Uniunea Europeană (UE) pentru România vor creşte cu 10% în perioada 2014-2020, iar propunerea iniţială a Comisiei Europene (CE) pentru viitorul cadru bugetar multianual plasează România într-o postură mult mai favorabilă faţă de exerciţiul financiar 2007-2013.

APDRP: Dubla finanţare a proiectelor va fi evitată printr-un schimb de baze de date

APDRP: Dubla finanţare a proiectelor va fi evitată printr-un schimb de baze de date

APDRP şi Autoritatea de Management pentru POS Mediu vor colabora în vederea evitării dublei finanţări şi pentru investiţiile în turismul rural.

Spania: Credite de 40 milioane de euro pentru fermierii afectaţi de criza E.coli

Spania: Credite de 40 milioane de euro pentru fermierii afectaţi de criza E.coli

Ministerul spaniol al Mediului (MARM) şi Institutul oficial pentru credite (ICO) pun la dispoziţia fermierilor o linie de finanţare de 40 de milioane de euro, sub forma unor credite pentru combaterea efectelor crizei infecţiei cu E.coli.

Dacian Cioloş: Bugetul pentru promovarea produselor agricole ale UE ar trebui triplat

Dacian Cioloş: Bugetul pentru promovarea produselor agricole ale UE ar trebui triplat

Bugetul alocat pentru promovarea produselor agricole europene pe piaţa comunitară şi pe pieţe terţe ar trebui triplat pentru obţinerea unor rezultate conform ambiţiilor care există la nivel comunitar, a declarat comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, în 13 septembrie 2011, la sfârşitul reuniunii informale a miniştrilor Agriculturii din Uniunea Europeană.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii