Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

DATE OFICIALE! CREȘTERE SPECTACULOASĂ ÎN ACTE A NUMĂRULUI DE OVINE și CAPRINE!

Publicat: 17 octombrie 2019 - 18:29
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DOCUMENT MADR. Ministerul Agriculturii ne-a furnizat un document miercuri, 16 octombrie 2019, după conferința de presă, susținută de ministrul interimar al agriculturii, Petre Daea, despre situația din agricultură, în acest moment. În ciuda nemulțumirilor vii ale oierilor, datele oficiale MADR susțin că singura creștere, și nu oricum, una spectaculoasă, este înregistrată la ovine și caprine.

Turme întregi de oi au fost sacrificate, anul trecut și anul acesta, din pricina scrapiei, boală mortală și fără leac care impune, de multe ori, lichidarea fermei de ovine. E de ajuns să fie depistată o oaie bolnavă pentru ca întregul efectiv  să fie trimis către abator. Crescătorii de ovine și cei de caprine ne-au semnalat, de multe ori, că sunt mulți crescători care își vând fermele, renunță la creșterea oilor și caprelor, forțați de penuria forței de muncă, de lipsa unor ajutoare financiare, de datoriile acumulate. În timp ce necazurile par să îngroape fermele de ovine și caprine, în timp ce crescătorii de ovine strigă cât îi țin plămânii că nu mai este rentabil să crești oi, că e un chin, că au tăiat oile și au făcut pastramă, în documentul pus la dispoziția noastră de Ministerul Agriculturii, numărul ovinelor și caprinelor a crescut spectaculos din 2017 până-n 2019. Adică, de la instalarea lui Petre Daea în funcția de ministru al agriculturii. Așadar, datele oficiale din acte îi contrazic pe crescătorii de ovine și caprine.

După cum observați, aveți mai jos extrasul din documentul MADR, în anul 2007, în România erau 9.334.000 de ovine și caprine, în anul 2008, numărul oilor și caprelor a crescut nesemnificativ la 9.780.000. Din 2017 situația explodează însă și numărul ovinelor și caprinelor crește vertiginos la 11.485.000 de capete și continuă să crească în 2018 când ajunge la 11.716.000 capete. Dacă luăm în considerare aceste date, s-ar părea că, în prezent, fermele de ovine și caprine o duc bine, sunt rentabile, altfel nu se explică creșterea numărului de capete de animale.

Din același document MADR, reiese că numărul capetelor de bovine a scăzut îngrijorător. De la 2.819.000 de capete în 2007 la 1.977.000 de capete în 2018. Numărul porcinelor s-a dus în cap. Un puternic motiv este pandemia de pestă porcină africană. În 2007, în România, erau 6.565.000 capete de porcine, iar în 2018, numărul s-a înjumătățit, 3.925.000 de capete de porcine.

A crescut și numărul familiilor de albine. În 2007, în țara noastră, erau 982.000 de familii de albine, iar în 2018 s-a ajuns la 1.849.000 familii de albine. Numărul de păsări a scăzut de la 82,9 milioane în 2007 la 74 de milioane în 2018.

nr-oi-capre_b

Vizualizat: 2830 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

AFACERE CU... BOI

AFACERE CU... BOI
Mergea un tip cu maşina pe o şosea şi la un moment dat intră într-o porţiune fără asfalt, plină cu noroi moale şi i se înfundă maşina... La câteva minute, apare un ţăran cu doi boi după el... Detalii