Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DAEA: SUNT 1.603 DE DOSARE pentru DESPĂGUBIRI în cazul PESTEI PORCINE AFRICANE!

Publicat: 28 august 2018 - 13:51
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

ULTIMELE DATE DESPRE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ! Ministrul agriculturii, Petre Daea, este convins că România va ieși din dezastrul numit pestă porcină africană și va rămâne cu porci în ferme și în gospodării. Șeful de la Agricultură vine cu ultimele informații despre pesta porcină africană. Câți porci au fost uciși? Câte dosare de despăgubiri sunt? La ce sumă se ridică despăgubirile?

Sunt 1603 dosare în care sunt solicitate despăgubiri pentru porcii uciși din pricina virusului PPA, valoarea totală a despăgubirilor ridicându-se la suma de 5.257.372,00 de lei. Din aceste dosare, plata despăgubirilor a fost făcută deja în 83 de dosare, valoarea totală a despăgubirilor achitate fiind de 218.830,00 de lei, a spus astăzi, în conferință de presă, ministrul agriculturii, Petre Daea.

Sunt 1603 dosare care au fost întocmite și solicitate și au fost plătite 83 de dosare. Din discuțiile pe care le-am avut cu președintele ANSVSA care are buget separat de minister, se așteaptă rectificarea pentru a da poziție bugetară, se așteaptă rectificarea bugetară pentru alocarea sumelor și pentru a fi plătite. Nu rămâne niciun cetățean fără despăgubiri, se dă de la bugetul statului și apoi se folosește mecanismul Comisiei Europene care spune clar că banii respectivi vor veni de la UE. Am comunicat Comisiei Europene, am făcut intervenții în plenul Consiliului de miniștri, am spus situația în care se află țara cerând sprijin Comisiei Europene pentru că e vorba de apărarea granițelor, această molimă a fost și este în multe țări. Am făcut intervenția în baza Regulamentului european 652, am mai făcut în baza Regulamentului 1308 care vizează sprijinul în condițiile în care apar fenomene adiacente, deci pe lângă uciderea porcilor: pierdere de venit, etc. Lucrurile au fost comunicate, eu personal am trimis la UE, ANSVSA a trimis la UE, a spus ministrul agriculturii.

Toate dosarele pentru despăgubiri merg pe următorul circuit: comisiile locale îndrituite de lege verifică și stabilesc dosarele, aceste dosare se duc la DSV și evident apoi prin comunicare și intepretare financiară la ANSVSA, a spus șeful de la Agricultură.

Petre Daea a adăugat că Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) i-a comunicat luni seara că sunt 10 județe pe lista neagră a pestei porcine africane, au fost uciși, până acum, 121.012 porci. În această evidență, nu sunt incluși cei 141.000 de porci de la ferma Tebu Consult Invest Brăila, a căror sacrificare a început încă de ieri cu pregătirea gropilor.

Din 2.500 de UAT-uri care reprezintă unități administrativ teritoriale din județele respective, în județul Bihor din 531 sunt 8 localități afectate, asta înseamnă 1,5% din numărul UAT, în Satu Mare din 285 de UAT sunt 4, 1,4%, în Sălaj este vorba de un focar la mistreți, în Brăila, din 184 sunt 24 de unități, 13%, în Constanța, din 259 sunt 27, care înseamnă 10,4%, în Galați din 245 este una, 0,4%, în Tulcea (județul cel mai afectat n.r.) din 184 UAT sunt 74, în Ialomița din 193 sunt 12, etc. Mai sunt suspiciuni în două localități, a declarat ministrul agriculturii.

 

Vizualizat: 2913 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Dacian
|
08. 29, 2018. Wednesday 10:25
Putem afla daca in cele 83 de dosare solutionate pana acum sunt persoane publice? Mai ales persoane care au legatura cu scena politica actuala si cuantumul despagubirilor oferite pentru acestia? Ar fi un exercitiu bun de incredere.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Purceluşul isteric...

Purceluşul isteric...
Purceluşul isteric se duce la un bar. Detalii