Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Cum omorâm un popor şi o industrie?

Publicat: 28 noiembrie 2019 - 13:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ultima perioadă apar tot mai multe ştiri legate de faptul s-au mărit capacitățile sau au apărut noi facilități pentru tratarea afecțiunilor oncologice, respectiv cancer. Dar nimeni, din ce observ, nu pune punctul pe I şi anume consumul de alimente, în speță brânză, caşcaval şi alte derivate cu un conținut ridicat de grăsimi de origine vegetală.

Poate şi pentru că industria aceasta este o sursă generatoare de profit rapid. Pentru că e mai complicat să stai la coada vacii 365 de zile, să îi dai mâncare, să faci curățenie, să o mulgi şi să faci brânză.
Dar să revenim puțin la subiect. Oare de ce acei nemţi, la al căror nivel de trai tindem să ajungem şi noi măcar pe la jumătate, au interzis utilizarea grăsimilor de origine vegetală în brânzeturi în procent mai mare de 6%? Oare nu este un semn de întrebare? Oare sunt mai proşti ca noi? Sau au ajuns la concluzia că aceste grăsimi consumate în timp îndelungat înseamnă cancer şi falimentarea zootehniei?

În context, Parlamentul European a elaborat un regulament prin care aceste grăsimi de origine vegetală să nu depăşească 2 grame la 100 de grame de grăsimi. Regulamentul 649/2019 intră în vigoare începând din 2021. Oare de ce? Nu vă întrebați? Ca de obicei, acest popor german, harnic şi deştept a început implementarea de mai mult timp cu 6% urmând să ajungă în anul 2021 la 2%. După cum se vede, pe noi iar ne prinde nepregătiți sau pierdem trenul. Pesemne, asta e genetica românească.

A fost o întreagă nebunie cu “dublul standard a produselor alimentare” în ultimii ani în Europa. Desigur, “beneficiarii” produselor de proastă calitate au fost cei din Europa de Est , printre care şi noi - românii. Au fost elaborate regulamente, legi… şi aşa mai departe pentru a se stopa acest fenomen.
Nici o problemă, acest popor minunat, care are o industrie în expansiune a găsit soluția pentru a nu încălca legislația germană şi europeană. Și vă explicăm imediat: compania X din Germania care produce brânzeturi are o secție de fabricare pentru ei unde grăsimile vegetale nu depăşesc 6%, ca să nu încalce legislația, iar acel produs este fabricat la o calitate înaltă. Pentru România şi pentru alte tipuri de țări ca a noastră, aceşti băieți deştepți şi frumoşi în cadrul aceleiaşi fabrici de brânzeturi au o linie separată de fabricație. Acolo produc brânza cum pot şi cum vor, această brânzică, cu o cantitate nedefinită de grăsimi de origine vegetală şi plus alte descoperiri ale chimiei care au revoluționat sectorul alimentar, dar care omoară oameni încet şi sigur.

Acest produs ”benefic” pentru poporul român nu este ambalat în Germania şi sub sigla fabricii mamă pentru că ar încălca legislația legată de dublu standard şi cel al conținutului de grăsimi. Aşa că, trimit aceste “bunătățuri” neambalate şi neporționate în România unde există un ”PRODUCĂTOR” român care foloseşte o cisternă de lapte la an dar produce mii de tone de brânzică şi alte produse de acest gen, care ambalează produsul nemțesc plin cu de toate şi scrie mare PRODUS ÎN ROMÂNIA. Și uite aşa noi mărim sau înființăm noi spitale oncologice, închidem fermele de vaci şi consumăm ”brânzică de calitate europeană”.
Acum, să nu vă gândiți numai la brânza de la raft, gândiți-vă la brânza utilizată în panificație, saleuri, foetaje, pizza, plăcinte şi aşa mai departe. Economic este normal, chimia este mai ieftină decât vaca, dar oare moral este???

În plus, ca să vedeți cum se falimentează o industrie mergeți la un magazin tot de origine nemțească şi cumpărați ouă. Surpriză: toate ambalajele la fel, aceeaşi culoare, acelaşi ambalaj, nici o diferență, dar dacă citeşti pe ambalaj observi că sunt de la producători diferiți. Oare de ce? Bine, bine, o să spuneți oul tot ou este. Aşa este, dar prin această practică, de fapt, ce se face? Se şterge identitatea producătorului. Astfel, dacă eu vreau să cumpăr ouă de la Ionel, nu mai ştiu cum să îl găsesc şi uite aşa cumpăr ouă de la Vasile, Gheorghe şi poate şi de la Ionel, dar fără să ştiu vizual de unde sunt. Aşadar ştergem identitatea unui producător şi în scurt timp reuşim să îl scoatem de pe piață; asta fiind tot o metodă germană, băieți deştepți!
Şi ca o concluzie aştept cu nerăbdare răspunsul la întrebarea: Cum omorâm un popor şi o industrie?

Vizualizat: 2269 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

27 septembrie 2020 - 08:49

ANCHETA DNA. Un milion de lei, subvenții pentru pășune încasate de la APIA pe acte false, și-au împărțit între ei primarul, viceprimarul comunei Râșca, județul Suceava și președintele Asociației Crescătorilor de Animale Gospodarul Râșca. Cei mai mulți bani ar fi intrat în buzunarele primarului și ale viceprimarului, susține un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Cei trei au fost trimiși în judecată.

 

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

27 septembrie 2020 - 07:56

APEL FERMIERI. Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită Domnului Premier Ludovic ORBAN, să dispună măsurile legale urgente, care se impun, pentru ca OUG privind declararea stării de calamitate și OUG pentru amânarea ratelor să fie aprobate în următoarea ședință de Guvern, este mesajul disperat al fermierilor români către Guvern.

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

25 septembrie 2020 - 17:35

ANULAT! Ziua Recoltei, un eveniment USAMV Cluj, care urma să aibă loc mâine, 26 septembrie, la podgoria cumpărată de USAMV Cluj în localitatea Apoldu de Sus, județul Sibiu, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, anunțate pentru sâmbătă, informează un comunicat USAMV Cluj. La eveniment era anunțată și participarea ministrului agriculturii, Adrian Oros.

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

25 septembrie 2020 - 16:44

50 HECTARE TEREN PENTRU TINERII FERMIERI! Guvernul a adoptat în ședința de joi seara, 24 septembrie 2020, hotărârea prin care tinerii fermieri beneficiază de 50 de hectare de teren agricol, concesionat de la stat, anunță un comunicat MADR, transmis pentru AGROINFO.

PLĂȚI APIA! HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN!

PLĂȚI APIA! HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN!

25 septembrie 2020 - 13:23

COMUNICAT. În ședința Guvernului din data de 24 septembrie 2020, a fost adoptată Hotărârea privind stabilirea valorii ajutorului financiar în avans pentru depozitarea privată a untului, laptelui praf degresat și a anumitor brânzeturi. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va efectua plata acestor ajutoare în termen de trei luni de la încheierea perioadei de depozitare, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii, transmis pentru AGROINFO.

MASCAȚII LA UN OIER ACASĂ! AU RIDICAT CROTALII!

MASCAȚII LA UN OIER ACASĂ! AU RIDICAT CROTALII!

25 septembrie 2020 - 12:47

PERCHEZIȚIE LA UN CRESCĂTOR DE OVINE! Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Botoșani au descins miercuri, 23 septembrie 2020, la imobilele unui crescător de animale din comuna Bălușeni. În urma percheziției, au fost ridicate crotalii noi și uzate. Oierul este bănuit de evaziune fiscală.

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

25 septembrie 2020 - 11:41

PREA MULTE FERME DE SUBZISTENȚĂ! O prioritate a Ministerului Agriculturii, pentru perioada următoare, este: ferme mai puține, dar mai puternice. Din 840.000 de ferme (câte au depus anul acesta cererea pentru subvenții la APIA n.r.), 750.000 sunt ferme de subzistență. Noi trebuie să grăbim procesul de comasare, să avem ferme mai puține, ca număr, dar mult mai puternice, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

25 septembrie 2020 - 09:12

ESTE AMENINȚATĂ INDEPENDENȚA ALIMENTARĂ A ROMÂNIEI. Asociația Fermierilor din România atrage atenția că situația generată de secetă este una extrem de gravă, numărul fermierilor, dar și suprafețele afectate fiind de natură a prefigura un dezastru economic, care finalmente poate pune în pericol independența alimentară a României, susține AFR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

25 septembrie 2020 - 08:39

VIN BANII DE LA APIA! Transfer de bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) către conturile fermierilor români! Anunțul pe care l-a făcut joi seara ministrul agriculturii, Adrian Oros: banii intră în conturile fermierilor începând de astăzi, 25 septembrie 2020.

PREMIERUL ROMÂNIEI VREA SĂ LE CREASCĂ CHIRIA MARILOR FERMIERI CARE AU ÎNCHIRIAT TEREN DE LA ADS!

PREMIERUL ROMÂNIEI VREA SĂ LE CREASCĂ CHIRIA MARILOR FERMIERI CARE AU ÎNCHIRIAT TEREN DE LA ADS!

25 septembrie 2020 - 07:24

ARENDĂ MAI MARE. Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat, în debutul ședinței de Guvern, ținută joi seara, 24 septembrie 2020, că redevenţele plătite de unele societăți către Agenția Domeniilor Statului (ADS) sunt mai mici de un sfert din cât se plătește arenda de către proprietarii de teren. Poate vă mai  uitaţi un pic pe contractele acelea, i-a spus șeful Executivului secretarului de stat MADR, George Scarlat, care l-a suplinit la ședință pe ministrul agriculturii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Austral® Plus este un produs complex pentru tratamentul semințelor de cereale ce conține două substanțe active care se completează reciproc (teflutrin – cu efect insecticid și fludioxonil – acțiune fungică). Oferă spectru larg de acțiune împotriva dăunătorilor și bolilor la cereale păioase.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Pisica neagră

Pisica neagră
Un copil întreabă la radio: Detalii