Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CRESCĂTORI DE ANIMALE DIN ROMÂNIA, AJUNȘI LA DISPERARE! VOR SĂ PUNĂ LACĂTUL PE FERME!

Publicat: 16 august 2018 - 21:22
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

NU MAI VOR SĂ CREASCĂ ANIMALE! Crescătorii de animale din România sunt disperați! Pe de o parte, nu mai găsesc lucrători cu care să muncească în ferme, cheltuielile cu întreținerea animalelor sunt tot mai mari, de subvențiile mari beneficiază o parte mică a crescătorilor, pe de altă parte, ciuma porcilor și, mai nou, ciuma oilor și a caprelor amenință România. Crescătorii de capre sunt atât de dezamăgiți de tot ce se întâmplă încât vor să-și închidă fermele.

Crescătorii de capre din judeţul Dâmboviţa spun că întreţinerea animalelor nu este deloc ieftină, iar oameni care să lucreze la stână nu prea sunt. Fermierii cred că această îndeletnicire este din ce în ce mai greu de continuat, mai ales că nu aduce prea multe avantaje. În aceeași situație sunt și crescători de ovine. Nu găsesc oameni cu care să lucreze la stână. Ciobanii preferă să lucreze în alte țări, unde salariile sunt incomparabile mai mari și muncă la stână se face în alte condiții, mult mai bune.

Fermierii mai spun că toată agoniseala lor după munca depusă într-un an nu acoperă cheltuielile făcute pentru îngrijirea animalelor și dacă mai au norocul să găsească și un lucrător, atunci ce mai rămâne din bani merge pe salariul acestuia.  

Ca să se descurce ceva mai uşor, mulţi crescători de capre s-au înscris în Asociaţia Caprirom, care este reprezentată la nivel naţional şi are filiale şi în Dâmboviţa. Una dintre priorităţile asociaţiei este găsirea unei pieţe de desfacere, dar aceasta se dovedeşte a fi o misiune dificilă. De altfel, reprezentanţii asociaţiei din judeţ se tem că mulţi crescători de capre vor lua decizia de a vinde animalele şi de a pune lacătul pe fermă, susține Radio România Actualități.

La aceste necazuri se adaugă acum amenințarea care planează asupra fermelor de ovine și caprine, Pesta Micilor Rumegătoare. Potrivit Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), mai multe focare ale bolii care atacă oile și caprele, dar care se transmite și la bovine, au fost identificate în Bulgaria. Până șa sfârșitul lui iulie 2018, bulgarii au ucis 4.000 de oi suspecte de boală.

Sursa foto: richardbahr.com

Vizualizat: 5691 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
08. 25, 2018. Saturday 15:23
De abia au început problemele în ferme. Pesta porcină va face ravagii din ce observ.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Fertilizarea cu rata variabila

Fertilizarea cu rata variabila

Distributia îngrasamintelor cu rata variabila deschide o noua era în practicile de cultivare a solului si managementul resurselor naturale. Dezvoltarea si implementarea acestui nou concept are drept scop promovarea unei agriculturi durabile, îmbunatatirea calitatii produselor agricole si a mediului.
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Ce face un nou angajat...

Ce face un nou angajat...
Un tânăr absolvent al secţiei de Management era foarte încântat de postul pe care se angajase într-o importantă companie multinaţională. Detalii