Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CREDITE în valoare de 160 milioane de euro pentru IMM-urile inovative

Publicat: 19 ianuarie 2017 - 15:41
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fondul European de Investiţii (FEI) şi UniCredit au semnat contractul de Garanţii InnovFin acordate IMM-urilor pentru a dinamiza accesul la finanţare pentru firmele mici, mijlocii şi mid-caps inovatoare în 8 ţări.

Acest acord va permite UniCredit, prin subsidiarele sale, să ofere finanţare suplimentară în valoare de 160 de milioane de euro companiilor inovatoare din Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România şi Serbia.

 Potrivit vice-presedintelui Comisiei Europene Jyrki Katainen “Acest acord este o veste excelentă pentru companiile mici innovative din aceste 8 ţări. Finanţarea suplimentară de 160 de milioane de euro disponibilă prin acest acord demonstrează că Planul de Investiţii joacă un rol crucial pentru Comisia Europeană în atingerea obiectivului de a sprijini IMM-urilor să creeze joburi, să inoveze şi să crească.”

 Această tranzacţie beneficiează de suport din partea Horizon 2020, Programul-cadru pentru Cercetare şi Inovare al UE, şi din partea Fondului European pentru Investiţii Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de Investiţii pentru Europa.

 Pier Luigi Gilibert, directorul executiv al Fondul European de Investiţii consideră că acest acord va fi de mare ajutor pentru ţările din Vestul Balcanilor şi din Europa de Est în sprijinirea activităţii de inovare şi antreprenoriat.Sunt încrezător că reţeaua UniCredit din cele 8 ţări va ţinti companiile cu potenţial înalt de creştere, care vor avea capacitatea de a transforma finanţarea obţinută în creştere economică şi locuri de munca nou create”.

Tranzacţia reflectă angajamentul UE de a lansa rapid iniţiative concrete care au ca ţintă accelerarea tranzacţiilor de finanţare şi garantare capabile să impulsioneze crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea în UE.

Vizualizat: 998 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!