Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

CREDITE în valoare de 160 milioane de euro pentru IMM-urile inovative

Publicat: 19 ianuarie 2017 - 15:41
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fondul European de Investiţii (FEI) şi UniCredit au semnat contractul de Garanţii InnovFin acordate IMM-urilor pentru a dinamiza accesul la finanţare pentru firmele mici, mijlocii şi mid-caps inovatoare în 8 ţări.

Acest acord va permite UniCredit, prin subsidiarele sale, să ofere finanţare suplimentară în valoare de 160 de milioane de euro companiilor inovatoare din Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România şi Serbia.

 Potrivit vice-presedintelui Comisiei Europene Jyrki Katainen “Acest acord este o veste excelentă pentru companiile mici innovative din aceste 8 ţări. Finanţarea suplimentară de 160 de milioane de euro disponibilă prin acest acord demonstrează că Planul de Investiţii joacă un rol crucial pentru Comisia Europeană în atingerea obiectivului de a sprijini IMM-urilor să creeze joburi, să inoveze şi să crească.”

 Această tranzacţie beneficiează de suport din partea Horizon 2020, Programul-cadru pentru Cercetare şi Inovare al UE, şi din partea Fondului European pentru Investiţii Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de Investiţii pentru Europa.

 Pier Luigi Gilibert, directorul executiv al Fondul European de Investiţii consideră că acest acord va fi de mare ajutor pentru ţările din Vestul Balcanilor şi din Europa de Est în sprijinirea activităţii de inovare şi antreprenoriat.Sunt încrezător că reţeaua UniCredit din cele 8 ţări va ţinti companiile cu potenţial înalt de creştere, care vor avea capacitatea de a transforma finanţarea obţinută în creştere economică şi locuri de munca nou create”.

Tranzacţia reflectă angajamentul UE de a lansa rapid iniţiative concrete care au ca ţintă accelerarea tranzacţiilor de finanţare şi garantare capabile să impulsioneze crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea în UE.

Vizualizat: 1075 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

VIN BANII! SUBVENŢII în valoare totală de 119,1 MILIOANE de lei

VIN BANII! SUBVENŢII în valoare totală de 119,1 MILIOANE de lei

START PLĂŢI CĂTRE FERMIERI! În baza ordinului ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 3 din data de 11 ianuarie 2017, de astăzi, 19 ianuarie 2017, au fost alimentate conturile Centrelor Județene APIA cu 119, 1 milioane lei. 

Europenii consumă tot mai puţin lapte de vacă

Europenii consumă tot mai puţin lapte de vacă

Consumul de lapte de vacă în Uniunea Europeană este într-o scădere evidentă, generată de schimbările în stilul de viaţă, dar şi de preocupările anumitor consumatori, se arată în cel mai recente raport al Comisiei Europene.

IMPORTANT! Depuneţi CEREREA pentru acest AJUTOR DE STAT până la 31 IANUARIE!

IMPORTANT! Depuneţi CEREREA pentru acest AJUTOR DE STAT până la 31 IANUARIE!

TERMEN LIMITĂ DE LA APIA. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că, până la data de 31.01.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie – 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016).

PIAŢA AGRICOLĂ 2017. Ce se întâmplă cu PREŢURILE CEREALELOR?

PIAŢA AGRICOLĂ 2017. Ce se întâmplă cu PREŢURILE CEREALELOR?

RECOLTELE RECORD PUN PRESIUNE PE PREŢURI. Preţurile de producător la cereale înregistrează, pornind de la un nivel nesatisfăcător al preţurilor pentru recolta din 2016, din nou un trend pozitiv, însă nu vor putea  ajunge la nivelul preţurilor din anul precedent. 

TERMEN PRELUNGIT! Peste 4 MILIOANE DE EURO pentru INFORMAREA şi SPECIALIZAREA FERMIERILOR!

TERMEN PRELUNGIT! Peste 4 MILIOANE DE EURO pentru INFORMAREA şi SPECIALIZAREA FERMIERILOR!

Sesiunea de depunere a proiectelor aferente Apelului de proiecte nr. 2/2016 Formare profesională pentru fermieri, în special beneficiari de sprijin ai măsurilor 6.1 și 6.3 din cadrul măsurii 1 - Acţiuni pentru transferul de cunoştinţe şi acţiuni de informare, submăsura 1.1 Sprijin pentru formarea profesională şi dobândirea de competențe se prelungește până la data de 25.01.2017, ora 16.00, informează AFIR.

UE: EXPORTURILE de GRÂU sunt în CREŞTERE

UE: EXPORTURILE de GRÂU sunt în CREŞTERE

În ultima săptămână din decembrie 2016, Comisia Europeană a emis licenţe de export pentru 170.889 de tone de grâu. Exporturile cumulate sunt de 12,868 milioane de tone de grâu în anul fiscal 2016/17. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Farm Tech la Indagra 2019

Farm Tech la Indagra 2019

La 15 ani de la înfiinţare şi după tot atâtea prezenţe la Indagra, Farm Tech SRL oferă acum soluţii complete pentru fermele zootehnice şi pentru manipulare cereale şi alte materiale. Alături de încărcătoarele frontale Schäffer, Farm Tech mai reprezintă branduri: Schäffer, Strautmann, Teagle, Göweil, Garant Kotte, Chioda Daniele, SIP, Tehnos şi Montefiori. Una dintre noutăţile de anul acesta a fost încărcător frontal electric Schäffer 23e, de 45CP:

Interviu cu Diya Shoucair, administrator Farm Tech.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii