Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

COTIZAȚIE de 100.000 DE DOLARI PLĂTITĂ de MINISTERUL AGRICULTURII!

Publicat: 08 februarie 2018 - 14:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ROMÂNIA, ȚARĂ DE CATEGORIA A TREIA! Ministerul Agriculturii plătește 100.000 de dolari, anul acesta, în două tranșe cotizația la Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (FIDA), anunță un proiect de hotărâre de Guvern, publicat joi, 8 februarie 2018, pe pagina Ministerului Agriculturii. Între cele 166 de state care fac parte din FIDA, România este o țară de categoria a treia.

Proiectul de hotărâre de Guvern aprobă contribuția voluntară a României cu suma de 100 000 dolari SUA la reconstituirea resurselor financiare ale Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (FIDA) pentru anul 2018. Suma se plăteşte de la bugetul de stat, începând cu anul 2018 în tranșe de 50.000 dolari S.U.A. anual, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

România este considerată, în interiorul acestei organizații, o țară de categoria a treia. Țara noastră nu a mai plătit contribuția voluntară sau cotizația FIDA din anul 2009. Acum, apare această decizie a Guvernului Dăncilă prin care România reia plata cotizației de 100.000 de dolari. Ministerul Agriculturii argumentează că astfel țara noastră va demonstra capacitatea de a participa la guvernanța economică regională și globală și că, plătind acești bani, va avea mai multe voturi și, implicit, speră la un loc la masa negocierilor.

Fondul International pentru Dezvoltare Agricolă (FIDA) este o instituție specializată a Organizației Națiunilor Unite, care are ca principal obiect de activitate mobilizarea resurselor financiare destinate dezvoltării agriculturii, precum și de a servi ca centru
pentru dezvoltarea agriculturii și industriei alimentare în statele membre FIDA. FIDA a fost înființat printr-un acord adoptat în 1976 şi intrat în vigoare în noiembrie 1977.

Resursele financiare ale FIDA se constituie, în principal, prin trei modalități: contribuția statelor membre (purtând denumirea de reconstituire), veniturile provenite din împrumuturi și investiții.

În componenţa FIDA intră aproximativ 166 state membre împărţite în trei categorii:
- Categ. I - state dezvoltate
- Categ. II - state exportatoare de petrol
- Categ. III - state în curs de dezvoltare.

România, stat membru FIDA este considerat stat în curs de dezvoltare, fiind încadrat în categoria III.

România este membru fondator al FIDA, prin semnarea la 22 martie 1977 şi respectiv, ratificarea prin Decretul 390/1977, a Acordului privind crearea acestuia. România a participat voluntar cu contribuții, după cum urmează:

- 2002 și 2003 - 50 000 USD (conform Hotărârii Guvernului nr. 175/1996),
- 2004 și 2005 - 100 000 USD (conform Hotărârii Guvernului nr.1460/2002),
- 2008 -2009 - 100 000 USD (conform Hotărârii Guvernului nr.1410/2006).

România s-a angajat să participe la reconstituirea fondurilor FIDA 2018 prin Memorandumul nr.277144 din data de 7.02.2017, cu suma de 100 000 dolari SUA în două tranșe egale.FIDA-bun_b

Contribuția României la FIDA este deosebit de importantă având în vedere importanța agriculturii şi securităţii alimentare în cadrul agendei internaţionale, precum şi performanţa în creştere a FIDA în arii cheie precum eficienţa şi durabilitatea proiectelor
programelor sale.

În vederea îndeplinirii Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă este necesară implicarea și contribuția tuturor statelor membre. În virtutea demersului său, de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, România își poate demonstra implicit prin această contribuție voluntară capacitatea și posibilitatea de a participa la guvernanța economică regională și globală.

Totodată pe parcursul pregătirii Președinției rotative a Consiliului UE, astfel de contribuții denotă dorința și capacitatea statului respectiv de angrenare în mecanismul de rezolvare a aspectelor deficitare prezente în statele beneficiare ale programelor de
sprijin oferite de Organismele ONU.

Astfel, România poate participa activ în luarea deciziilor în cadrul FIDA şi are posibilitatea de a-şi promova interesele naţionale în cadrul unui sistem de cooperare regională. Având în vedere că algoritmul de calcul privind repartizarea numărului de voturi aferent fiecărui stat membru ține cont inclusiv de contribuțiile voluntare, această participare la prezenta reconstituire a fondurilor va contribui la sporirea profilului de țară al României prin alocarea unui număr mai mare de voturi, se argumentează în Nota de fundamentare a hotărârii de Guvern.

Vizualizat: 2124 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

DOCUMENT OBLIGATORIU PE CARE APICULTORII TREBUIE SĂ-L TRANSMITĂ LA ANZ PÂNĂ LA DATA DE 31 DECEMBRIE 2020!

DOCUMENT OBLIGATORIU PE CARE APICULTORII TREBUIE SĂ-L TRANSMITĂ LA ANZ PÂNĂ LA DATA DE 31 DECEMBRIE 2020!

30 septembrie 2020 - 09:25

OBLIGAȚII APRICULTORI. Apicultorii transmit anual, în perioada 1 septembrie- 31 decembrie, la Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ), prin Oficiul Județean pentru Zootehnie (OJZ), declarația pe propria răspundere cu numărul de stupi identificați pregătiți pentru iernare, informează Ordinul MADR nr. 251/2017 pentru aprobarea Sistemului unitar de identificare a stupinelor și stupilor.

CÂND ÎNCEPE PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

CÂND ÎNCEPE PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

30 septembrie 2020 - 08:18

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că perioada de reținere în ferme a bovinelor se încheie, pentru acest an, la data de 15 decembrie 2020. Astfel, crescătorii de bovine vor intra la plata subvențiilor din zootehnie abia după această dată, cel mai probabil, prin ianuarie 2021.

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

30 septembrie 2020 - 07:21

AJUTOARE EXCEPȚIONALE APIA. Fermierii, crescătorii de animale, care nu au încasat anul trecut plăți directe de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sau nu au solicitat anul acesta, prin cererea unică, plăți directe de la APIA, nu se încadrează la condițiile APIA pentru ajutorul excepțional cu caracter temporar acordat în contextul crizei sanitare.

CIOBAN ROMÂN, ACUZAT ÎN ITALIA CĂ AR FI UCIS DOI FRAȚI PENTRU PĂȘUNE!

CIOBAN ROMÂN, ACUZAT ÎN ITALIA CĂ AR FI UCIS DOI FRAȚI PENTRU PĂȘUNE!

29 septembrie 2020 - 21:17

SUSPECT. Carabinierii au arestat în aceste zile în Italia un român în vârstă de 22 de ani, suspectat că ar fi ucis doi frați italieni. Victimele au fost descoperite fără viață în luna iunie a acestui an la Caltanissetta, în Sicilia. Unul dintre frați era pe jumătate carbonizat, iar celălalt avea craniul sfărâmat. Cei doi frați erau ciobani, la fel și presupusul ucigaș. Scandalul ar fi pornit de la pășune, informează ANSA, agenție italiană de știri.

CRESCĂTOR DE ANIMALE: NU MAI PUTEM SĂ FIM SCLAVI! AM CHEMAT MAȘINA DE LA ABATOR SĂ DUCĂ VACILE!

CRESCĂTOR DE ANIMALE: NU MAI PUTEM SĂ FIM SCLAVI! AM CHEMAT MAȘINA DE LA ABATOR SĂ DUCĂ VACILE!

29 septembrie 2020 - 20:07

SITUAȚIE DEZASTRUOASĂ. Crescătorul de bovine Ștefan Muscă din județul Giurgiu spune că a chemat mașina de la abator să ducă vacile. Nu mai putem să fim sclavi, nu că nu mai vrem, că ne-am obișnuit să fim sclavi, dar nu mai putem, nimeni nu ne mai dă pe datorie, spune cu amărăciune crescătorul. A vândut laptele în februarie, dar nu și-a primit nici acum banii. Ștefan Muscă a trimis deja o parte din bovinele din fermă la abator.

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

29 septembrie 2020 - 11:22

PREGĂTIM O NOUĂ GENERAȚIE DE LIDERI ÎN AGRICULTURĂ! Grupul Agricover continuă strategia de responsabilitate socială și lansează programul “Burse Agricover 2020” în cadrul căruia vor fi oferite 10 burse de studiu, în valoare de 100.000 de euro, pentru tinerii fermieri din România care doresc să asigure continuitatea afacerii de familie și să se specializeze urmând cursurile celei a doua serii a Programului Tineri Lideri pentru Agricultură (2020-2021) al Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă.

CÂND VOR PRIMI FERMIERII AJUTORUL PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

CÂND VOR PRIMI FERMIERII AJUTORUL PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

29 septembrie 2020 - 09:49

AJUTOARE PENTRU FERMIERI! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită fermierilor, în această perioadă, ajutorul de stat pentru culturile însămânțate în toamna anului 2019 și distruse de secetă. Ajutorul este plătit în procent de 81%, deci nu integral. Ministerul Agriculturii le-a promis agricultorilor un ajutor și pentru culturile de primăvară afectate grav de secetă. Când vor fi plătite diferența de 19% pentru culturile de toamnă și ajutorul pentru culturile de primăvară?

AJUTOR 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI! DATA PÂNĂ LA CARE PUTEȚI CERE BANII!

AJUTOR 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI! DATA PÂNĂ LA CARE PUTEȚI CERE BANII!

29 septembrie 2020 - 07:58

TERMEN LIMITĂ CERERE. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță tinerii fermieri că termenul limită pentru depunerea cererii pentru obținerea ajutorului de 50.000 de euro la instalarea ca șefi de exploatație agricolă este 15 octombrie 2020, ora 15:59.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 SEPTEMBRIE – 5 OCTOMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 SEPTEMBRIE – 5 OCTOMBRIE 2020!

29 septembrie 2020 - 07:21

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-o vreme normală sub aspect termic, în aproape toată ţara. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între 8...21°C, limite apropiate de mediile multianuale, la nivelul întregii țări. Temperatura maximă a aerului se va încadra între 11...27°C, în cea mai mare parte a zonelor de cultură.

SUBVENȚII APIA 2020! NUMĂRUL DE CROTALII CARE TREBUIE SĂ FIE APLICAT ANIMALELOR!

SUBVENȚII APIA 2020! NUMĂRUL DE CROTALII CARE TREBUIE SĂ FIE APLICAT ANIMALELOR!

29 septembrie 2020 - 07:01

SUBVENȚII PENTRU ZOOTEHNIE. Animalele din ferme pentru care crescătorii beneficiază anul acesta de ajutorul național tranzitoriu (ANT) și de sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) trebuie să fie identificate cu crotalii. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile furnizate nouă de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cu privire la crotaliile pe baza cărora sunt înregistrate și identificate animalele din ferme.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

"LAND.TECHNIK für Profis 2020" - Tehnică agricolă pentru profesionişti - evenimentul anual organizat de DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură) şi Asociaţia inginerilor din Germania (VDI - Verein Deutscher Ingenieure) cu tema "Protecţia plantelor" s-a desfăşurat la sediul companiei Amazone Werke H. Dreyer GmbH & Co. KG, din Hasbergen-Gaste (Germania). Manifestarea a reunit, timp de două zile, aproape 300 de specialişti în domeniul construcţiilor de maşini agricole, fermieri şi studenţi şi au fost prezentate şi dezbătute noutăţile din domeniul tehnicilor de protecţie a plantelor.

Interviu cu conf. dr. ing. Ovidiu Ranta, Catedra de mecanizare - USAMV Cluj-Napoca.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou...

Cadou...
De sărbători, o familie a găsit în cutia poştală două bilete la un concert şi un bileţel pe care scria “Ghici de la cine?”. Detalii