Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

COTIZAȚIA PRETINSĂ GUVERNULUI ROMÂNIEI DE UN SINDICAT: 12,50 EURO pe CAP de ROMÂN SCLAV în AGRICULTURA din ITALIA!

Publicat: 10 mai 2017 - 15:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VREM SĂ LE APĂRĂM DREPTURILE, SPUNE SINDICATUL! “ Confederația Națională a Antreprenorilor Mici și Mijlocii România “, CAPIMED, funcționează în Italia ca un sindicat care apără drepturile românilor exploatați, mai ales a conaționalilor noștri sclavi pe plantațiile fermierilor din sudul Italiei. CAPIMED a adresat o scrisoare Guvernului României prin care pretinde anual suma de 12,50 euro pentru fiecare român din Italia pentru a-i apăra drepturile.

Sindicatul adresează o scrisoare deschisă Guvernului României. CAPIMED vrea să combată caporalatul. Acest fenomen se manifestă în agricultura din sudul Italiei, Sicilia, Puglia. Românii noștri sunt tratați ca niște sclavi pe plantație, plătiți prost, abuzați fizic și sexual, vânduți prin baruri între stăpânii de ferme. Sindicatul înființat în România, la Moinești, Bacău, dar cu sedii în Palermo și Asti, Italia, vrea să apere drepturile românilor, dar nu dorește să le apere voluntar. Astfel, a calculat, nu se știe cum, o sumă pe cap de român sclav. 

Mai mult, CAPIMED amenință statul român cu o acțiune în instanță, dacă această cotizație pe cap de român nu-i va fi plătită.

Scrisoare deschisă

Caporalatul, coroborat cu nepăsarea şi indiferenţa Guvernului României, accentuează riscul de a părăsi Italia şi de a fi nevoiți să se întoarcă în România, chiar şi pentru românii care lucrează legal şi sunt stabiliţi de mulţi ani în Italia. Bilanţul trist şi tragic al situației din cele două regiuni Sicilia – Piemonte, arată că peste 60% dintre români lucrează la negru.

În acest context, Confederaţia Naţională a Antreprenorilor Mici şi Mijlocii (C.A.P.I.M.E.D.) cere Guvernului României, în special Ministerului de Externe şi Ministerului Muncii, să aloce lunar un fond de 12,50 euro pentru fiecare român stabilit în Italia, pentru înfiinţarea de urgenţă a unui patronat românesc. Guvernul României ar trebui să fie interesat de proiectele care îi ajută cu adevărat pe românii din Italia, nu de brosurele și vizitele inutile, fără niciun rezultat. Acest sprijin cerut de C.A.P.I.M.E.D. este menit să reprezinte interesele românilor şi să le ofere consultanţă tutelară, nu doar informații, prin asociații născute peste noapte sau folosite pentru a respinge proiectul European.

Nu înțelegem de ce proiectul „Vreau să lucrez legal în Europa mea!” nu este pe gustul noului Guvern, care-și motivează neimplicarea prin lipsa de fonduri. Menţionăm, totodată, că în acest proiect de extindere trebuie să acopere costurile pentru întreținerea celor 30 de sedii absolut necesare, în cele două regiuni, dintre care cel puţin 3 sedii la Roma.

romani in genunchi_bSuntem foarte mâhniţi de nepăsarea şi dezinteresul total al Guvernului, manifestat în special de Ministerul Muncii, faţă de problemele reale ale concetăţenilor noştri care locuiesc şi muncesc în Italia. Probabil Guvernul consideră violurile din Sicilia o mică problemă, după vizita oficială de acum două luni, mai exact, din luna martie, și cea a Secretarului de Stat, O. Iane. De ce au în titulatura ministerului “munca, familia, protecţia sociala şi persoanele vârstnice”, dacă nu se ocupă nici de muncă, nici de familie, nici de protecţie socială şi nici de persoanele vârstnice? De ce plătim acest minister, care se laudă cu transparenţa decizională, dacă nu îşi face treaba şi faţă de românii din Italia?

Primim zilnic plângeri, însă este foarte greu să duci o luptă atât de grea şi de importantă pentru, până la urmă, siguranţa românilor din Italia, dacă autorităţile române nu oferă un minimum de sprijin de care avem nevoie. Și când spun un minimum de sprijin, mă refer în special la înfiinţarea unui patronat românesc în Italia și nu cu asociații cu parteneriat sub CIGL sau FLAI – cele două sindicate italiene care din colaborarea cu cele românești nu aduc rezultate palpabile, după cum se vede, nici macar în cazurile fără număr ale românilor din Italia înșelați sau excrocați prin munca la negru.

Costurile nu ar fi mari deloc, comparativ cu banii pe care îi primesc sindicatele altor străini care locuiesc în Italia. Este vorba de 12,50 euro pe an, măcar pentru numărul oficial de români care locuiesc în Italia. În total ar fi un fond de aproximativ 5 milioane de euro pe an, pentru cea mai mare comunitate de români care locuieşte în afara ţării.

De doi ani, Ministerul Românilor de Pretutindeni neagă vehement, în comunicatele oficiale, cunoașterea datelor reale, deși eu, Carmen Luminița Andrei, Președinte Fondator al Confederației patronale C.A.P.I.M.E.D. România, le ofer informații domniilor lor, tot de doi ani, cu privire la sute de cazuri concrete de români care ajung în sclavie sau sunt abuzați, agresați și chiar omorâți în Italia.

Confederaţia C.A.P.I.M.E.D. România nu poate face faţă doar cu voluntariat la problemele cu care se confruntă la ora actuală majoritatea românilor din Italia. Acest proiect este unul pentru societatea civilă, în care Guvernul nu s-a implicat timp de 26 de ani, nu a sprijinit cu nimic şi nici măcar nu a contribuit cu un minim sprijin financiar, oferit conaţionalilor noştri, lăsându-ne de izbelişte, jigniţi, înşelaţi şi umiliţi, la mâna destinului. Situaţia este destul de clară a românilor care acolo cerşesc, fură, ucid, își pun copiii să cerşească sau escrochează alţi români pentru a supravieţui. Doresc să vă aduc aminte că avem o imagine devastatoare în Diaspora, căci vă reamintiţi de acești români doar înainte de alegeri, în ani electorali, iar în rest nu vă pasă de problemele cu care, vinovaţi sau nu, se confruntă românii de atâţia ani în Italia.

Dacă nu vom primi această finanţare din partea Guvernului, în limita legii, suntem îndreptăţi să acţionăm în justiţie Statul român pentru nerespectarea Drepturilor Omului, profitând şi de faptul că avem peste 10.000 de semnături ale românilor din Italia, care ne dau dreptul să îi tutelăm. Aceşti români, care lucrează legal sau nu în Italia, sunt îndreptăţiţi să primească de la Guvernul României cei 12,50 euro pe lună.

Vă rugăm să analizaţi cu mare atenţie cererea de finanţare pe care o voi înainta, cu organigrama cheltuielilor şi modul de deschidere: Nord, Centru, Sud (Piemonte, Roma şi Sicilia), cu responsabilitate şi foarte mare interes. Vă rugăm să oferiţi comunităţii de români din Italia demnitatea de a lucra legal în Europa. Gândiţi-vă că aceştia se vor sătura să fie umiliţi de Guvern şi se vor întoarce acasă. Ce le veţi oferi atunci? Prin soluţionarea acestui proiect, înaintat spre soluţionare, vom şti răspunsul.

Potrivit actului constitutiv, CAPIMED a fost înființată în 2014 și are sediul în Universitatea George Bacovia din Bacău. Fondatoarea sindicatului, Carmen Luminița Andrei are dublă cetățenie, română și italiană.

Sursa folosită: Gazeta Românească, Italia

Vizualizat: 3187 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

LEGE: PRODUSELE DE LA MICII FERMIERI, COLECTATE și CUMPĂRATE DE STAT!

LEGE: PRODUSELE DE LA MICII FERMIERI, COLECTATE și CUMPĂRATE DE STAT!

29 mai 2020 - 09:11

LEGE privind achiziţionarea produselor alimentare din producţie autohtonă! Un proiect de lege, înregistrat la Senatul României, stabilește ca produsele de la micii fermieri români, de la procesatorii care folosesc materie primă românească, să fie colectate și cumpărate de stat și distribuite apoi magazinelor, unităților militare, cantinelor, spitalelor. Proiectul de lege este inițiat de deputatul Grațiela Leocadia Gavrilescu (PPU) și susținut de grupul parlamentar PSD.

MIERE ROMÂNEASCĂ PUȚINĂ ȘI SCUMPĂ! BIROCRAȚIA FRÂNEAZĂ AJUTOARELE pentru APICULTORI!

MIERE ROMÂNEASCĂ PUȚINĂ ȘI SCUMPĂ! BIROCRAȚIA FRÂNEAZĂ AJUTOARELE pentru APICULTORI!

29 mai 2020 - 08:09

APICULTORII RUINAȚI! Vremea capricioasă, temperaturile scăzute, criza sanitară, toate la un loc au afectat grav apicultura din România. Apicultorii spun că mierea va fi puțină anul acesta și scumpă, mai ales cea de salcâm. Au nevoie de ajutor, dar cu toate acestea, mulți dintre ei renunță la ajutorul de minimis de 20 de lei/familie de albină. Birocrația e mare. Dacă ai șapcă, de ce ai șapcă, dacă nu ai, de ce nu ai, spune un apicultor din județul Cluj.

AFIR ANUNȚĂ CĂ ESTE O INSTITUȚIE ANTI-MITĂ!

AFIR ANUNȚĂ CĂ ESTE O INSTITUȚIE ANTI-MITĂ!

28 mai 2020 - 20:23

COMUNICAT! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale este prima instituție publică din România care a obținut din partea RINA SIMTEX, încă din iunie 2019, cerificarea internațională pentru standardul ISO 37001:2016, specific sistemului de management anti-mită, anunță AFIR într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

FERMIERII ROMÂNI PROTESTEAZĂ! DECIZIILE DE CARE SE SIMT AMENINȚAȚI!

FERMIERII ROMÂNI PROTESTEAZĂ! DECIZIILE DE CARE SE SIMT AMENINȚAȚI!

28 mai 2020 - 20:05

REGULI DURE! Fermierii români consideră că deciziile Comisiei Europene sunt greșite și duc la pierderi enorme! Comisia Europeană a adoptat două strategii prin care se renunță la 50% din pesticidele folosite, la 20% din îngrășăminte, 10% din terenuri sunt scoase din circuitul agricol, iar 25% din suprafața arabilă trebuie ocupată de agricultură ecologică. Asociația Producătorilor de Porumb din România a transmis un comunicat pentru AGROINFO.

AVANS SUBVENȚII! MESAJ APIA pentru TOȚI FERMIERII!

AVANS SUBVENȚII! MESAJ APIA pentru TOȚI FERMIERII!

28 mai 2020 - 18:58

OFICIAL. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a eliberat 720 adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plăți directe și 613 adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată pentru măsurile de mediu şi climă (Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 - Plăți zone defavorizate), în baza convențiilor încheiate de APIA cu instituțiile financiar-bancare și nebancare.

Prețul la export pentru grâul rusesc a crescut

Prețul la export pentru grâul rusesc a crescut

28 mai 2020 - 18:47

Pe fondul prognozelor scăzute (din cauza secetei), prețurile la export pentru viitoare recoltă de grâu rusesc au crescut. Potrivit agenţiei IKAR, prețurile pentru producţia viitoare de grâu, în Novorossiisk, cu livrare în iulie au crescut săptămâna trecută cu 4 dolari/tonă, ajungând până la 199 dolari/tonă (FOB). De asemenea, SovEcon a înregistrat o creștere săptâmânală cu aproape 3% pe tonă pentru grâul de panificaţie, preţul cu livrare FOB, în iulie, fiind de 202 USD/tonă.

CREŞTE CEREREA DE ROBOŢI AGRICOLI

CREŞTE CEREREA DE ROBOŢI AGRICOLI

28 mai 2020 - 11:30

Cererea de roboţi agricoli va înregistra o creştere de 24,1% până în 2024, potrivit unui studiu realizat de Transparency Market Research (TMR) cu privire la segmentul afacerilor şi comerţului din domeniul agriculturii.

VEȘTI PENTRU TINERII FERMIERI CARE AȘTEAPTĂ CELE 50 DE HECTARE DE TEREN!

VEȘTI PENTRU TINERII FERMIERI CARE AȘTEAPTĂ CELE 50 DE HECTARE DE TEREN!

28 mai 2020 - 11:27

OFICIAL MADR. Actul normativ pentru atribuirea celor 50 de hectare de teren agricol tinerilor fermieri este deja în avizare internă la Ministerul Agriculturii, anunță secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru. Cele 50 de hectare de teren agricol sunt la pachet cu ajutorul pentru instalarea tinerilor fermieri, un sprijin de maxim 50.000 de euro.

IMPORTĂM CARNE DE PORC ȘI PÂINE ȘI EXPORTĂM SUBVENȚII!

IMPORTĂM CARNE DE PORC ȘI PÂINE ȘI EXPORTĂM SUBVENȚII!

28 mai 2020 - 11:02

PORCUL ROMÂNESC PE CALE DE DISPARIȚIE! Pe primul loc în clasamentul importurilor de alimente pe care le face România este carnea de porc, urmată de pâine și alte produse de panificație.  Potrivit secretarului de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru, România importă, la acest moment, carne de porc în valoare de 700 milioane de euro.

SECRETAR DE STAT MADR: AM GREȘIT! AM DAT BANI FOARTE MULȚI LA FOARTE PUȚINI FERMIERI!

SECRETAR DE STAT MADR: AM GREȘIT! AM DAT BANI FOARTE MULȚI LA FOARTE PUȚINI FERMIERI!

28 mai 2020 - 10:03

BANI MULȚI LA PUȚINI FERMIERI! Accesul la sprijinul financiar din fondurile europene e dificil pentru mulți fermieri români. Ei se plâng că nu reușesc să obțină finanțare nerambursabilă. Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru, recunoaște că Ministerul Agriculturii a dat bani foarte mulți la foarte puțini fermieri. Oficialul MADR dezvăluie cum peste un miliard de euro trebuia să ajungă la 12.000 de fermieri, dar au ajuns bani doar la 1.700 de fermieri.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Ziua de mâine

Ziua de mâine
Cea mai grozavă zi este MÂINE. Detalii