Adama
Vinasa Rompak

CORESPONDENȚĂ ALSACIA: CORTEVA, O NOUĂ FABRICĂ ÎN FRANȚA, LA CERNAY!

Publicat: 22 septembrie 2019 - 11:39
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

GALERIE FOTO INAUGURARE. EVENIMENT DE MARCĂ. Corteva Agriscience, una dintre cele mai mari companii din agricultură, a inaugurat pe 18 septembrie 2019 o nouă unitate de ambalare în Cernay, Franța, care va ajuta agricultorii să răspundă cererii de produse de origine naturală. Evenimentul de marcă a reunit reprezentanți ai companiei, politicieni francezi, fermieri și jurnaliști din mai multe țări europene printre care Franța, România, Germania, Danemarca. AGROINFO a participat la eveniment.

Evenimentul de la Cernay, regiunea Alsacia, Franța, a debutat cu un Club Media, o discuție deschisă, apropiată, între staff-ul companiei și jurnaliștii prezenți la eveniment.

Cu simplitate, eleganță și mult profesionalism, jurnaliștilor le-au răspuns la fiecare întrebare Susan Lewis, Vicepreședinte Senior și Director Operațiuni Corteva Agriscience, Eric Dereudre, Director Corteva Agriscience Europa de Nord, Evaristo Bernardes, Director Formulare și Ambalare (F&A), Șef producție portofoliu de produse de combatere a bolilor plantelor Corteva Agriscience, Patrice Swinnen, Director de producție al centrelor din Cernay și Uffholtz, Corteva Agriscience Franța și József Máté, Lider comunicare corporativă Corteva Europa.

corteva club_bcorteva club 3_b

În acest moment, Corteva în Franța:

2 Unități administrative/comerciale
4 Fabrici
5 centre de cercetare
1.000 de angajați (+400 de colaboratori)

Investiția de 20 de milioane de euro alocată pentru fabrica din Cernay (Rinul Superior) din Franța va susține producția gamei Inatreq™ active, acceptată pentru utilizare în statele UE, aceasta fiind o nouă clasă de fungicide pentru cereale (pycolinamide) în care molecula activă este obținută din produse de origine naturală prin fermentare. Inatreq™ este extras dintr-o bacterie pe care am reușit să o stabilizăm, a explicat Eric Dereudre, în cadrul Clubului Media.

corteva fabrica_b

Noua moleculă se va comercializa în asociere cu alte molecule pe care le-a lansat deja Corteva. Potrivit reprezentanților companiei, în România ar urma să ajungă în 2022 și să fie folosită cu succes de fermierii noștri la combaterea eficientă și revoluționară a bolilor cerealelor, legumelor și fructelor. Inatreq™ va fi utilizat cu succes în combaterea, de exemplu, a septoriozei la cereale.

Fabrica de la Cernay, cea de-a patra din Franța aparținînd companiei Corteva, are o suprafață de 4.000 metri pătrați, și va demara în luna octombrie 2019. Acum se fac probe pe liniile complet automatizate, robotizate, supravegheate de muncitori. În următorii patru ani această unitate va duce la crearea a circa 50 de locuri de muncă. Aproximativ 380 de persoane din Cernay și orașul învecinat Uffholtz lucrează în acest moment în centrul de producție Corteva Agriscience, la care se adaugă și angajații temporari.

corteva linie fabrica_bcorteva sticla bun_b

Pe lângă costurile alocate pentru construcția noii fabrici, investiția de la Cernay include și transformări realizate pe linia de formulare. Acest proiect pune bazele unei investiții mai ample plănuite în Franța, Corteva Agriscience căutând să vină în întâmpinarea cererii pentru produse organice, oferindu-le agricultorilor un pachet de soluții inovatoare care să-i ajute să răspundă provocărilor aflate într-o continuă schimbare.corteva susan_b

Inatreq™ active este un produs revoluționar care permite fermierilor să obțină randamente mai bune, dispunând de o mare flexibilitate în procesul de aplicare și garantând un nivel de securitate optim pentru recolte. Ingredientele naturale din componența produsului reprezintă direcția dorită de societățile europene în materie de inovare”, a declarat Susan Lewis, Vicepreședinte Senior și Director Operațiuni Corteva Agriscience(în foto).

Această nouă investiție demonstrează angajamentul Corteva Agriscience de a oferi soluții sustenabile inovatoare care vor transforma agricultura și vor ajuta agricultorii să crească productivitatea și să asigure alimentele necesare pentru o populație aflată în creștere. Această fabrică reflectă eforturile continue ale companiei Corteva pentru a crea un sistem alimentar sustenabil care să ajute fermierii să producă alimente sănătoase, de calitate, potrivit cererii venite din partea consumatorilor”.

Gama de produse Corteva Agriscience intrate în fază avansată de cercetare în Europa este mai mare ca niciodată, compania așteptându-se să-și extindă puternic portofoliul de produse de protecția plantelor, tratarea semințelor sau de soluții digitale pentru sprijinirea fermierilor, managementul culturilor, protecția recoltelor și furnizarea de alimente de calitate pentru o populație din ce în ce mai numeroasă.

În detaliu despre evenimentul de marcă din Franța, Alsacia, al companiei Corteva Agriscience, în Revista FERMA.

Despre Corteva Agriscience
Corteva Agriscience este o companie globală, pur-agricultură, tranzacționată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie - inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai ușor de recunoscut mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.com.

Vizualizat: 1151 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii