Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

CONTROALE APIA PENTRU SUBVENȚII ÎN FERMELE DE ANIMALE!

Publicat: 21 aprilie 2020 - 08:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ÎN VIGOARE! Crescătorii români de animale care beneficiază de subvențiile din zootehnie, acordate prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pot fi verificați de APIA în orice perioadă a acestui an, chiar și după efectuarea plăților. Comisia Europeană a adoptat pe 16 aprilie 2020 un regulament prin care se face derogare de la procedura obișnuită de desfășurare a controalelor. Regulamentul a fost publicat pe 17 aprilie 2020 în Jurnalul Oficial UE și este în vigoare din 20 aprilie 2020.

Potrivit REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2020/532 AL COMISIEI din 16 aprilie 2020 de derogare, pentru anul 2020, de la Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014, în ceea ce privește anumite controale administrative și la fața locului aplicabile în cadrul politicii agricole comune, verificările pentru animalele solicitate la plata subvențiilor APIA, pentru anul 2020, pot fi făcute în orice moment al anului. Derogarea este valabilă pentru acest an din pricina pandemiei de COVID-19.

Articolul 5

Prin derogare de la articolul 42 alineatul (1) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014, dacă, din cauza măsurilor luate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, statele membre nu sunt în măsură să efectueze controalele la fața locului referitoare la animale în conformitate cu dispoziția menționată, statele membre pot decide să efectueze respectivele controale pentru anul de cerere 2020 în orice moment al anului, cu condiția ca respectivele controale să permită verificarea îndeplinirii criteriilor de eligibilitate.

Concret, verificările APIA pot fi făcute și în afara perioadei de reținere a animalelor în exploatațiile agricole cu cod ANSVSA. De exemplu, pentru ovine, perioada de reținere este de 100 de zile, la bovine, de 6 luni de la data finalizării campaniei de depunere a cererii unice de plată. Eșantionul de control selectat anul acesta pentru verificarea fermelor de animale care au solicitat subvenții nu mai este de 5% din totalul beneficiarilor. Potrivit aceluiași Regulament (UE), procentul pentru anul 2020 scade la  3%.

Potrivit Regulamentului (UE) 809/2014, controalele la fața locului verifică dacă sunt îndeplinite toate criteriile de eligibilitate, angajamentele și alte obligații și vizează toate animalele pentru care au fost depuse cereri de ajutor sau de plată în cadrul schemelor de ajutoare pentru animale sau al măsurilor de sprijin pentru animale care trebuie controlate. Controalele la fața locului includ în special un control prin care să se constate dacă numărul animalelor prezente în exploatație pentru care au fost depuse cereri de ajutor și/sau de plată și, după caz, numărul animalelor potențial eligibile corespund cu numărul animalelor care figurează în registre și cu numărul animalelor notificate către baza de date electronică pentru animale.

control-animale-2020_b

De asemenea, pentru fermele de animale care au solicitat fonduri europene prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), controalele la fața locului pot fi înlocuite anul acesta cu fotografii cu etichetare geografică și cu orice documente justificative. În cazul în care aceste vizite la fața locului nu pot fi înlocuite cu documente și fotografii, verificarea respectivilor beneficiari se face după efectuarea plății finale.

Articolul 6

Prin derogare de la articolul 48 alineatul (5) din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014, dacă, din cauza măsurilor luate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, statele membre nu sunt în măsură să efectueze, înaintea acordării plăților finale, nicio vizită la locul de desfășurare a operațiunii pentru care se acordă sprijin sau la locul investiției, statele membre pot decide să înlocuiască vizitele respective, atât timp cât se aplică măsurile menționate, cu orice documente justificative relevante, inclusiv fotografiile cu etichetare geografică, pe care ar urma să le furnizeze beneficiarul.

Dacă respectivele vizite nu pot fi înlocuite de examinarea documentelor justificative relevante, statele membre efectuează vizitele respective după efectuarea plății finale.


 

Vizualizat: 10137 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

27 mai 2020 - 18:15

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, invitat la o dezbatere DC News, a explicat circuitul subvențiilor APIA până să ajungă în contul fermierilor. Dacă pentru plățile directe pe hectar și pe cap de animal, circuitul e destul de anevoios, dar e mai scurt, pentru plățile compensatorii, de agro-mediu sau pentru zone defavorizate, agricultură ecologică, circuitul e de-a dreptul birocratic.

MICILE FERME DISPAR, ȚĂRANII NU MAI CRESC ANIMALE!

MICILE FERME DISPAR, ȚĂRANII NU MAI CRESC ANIMALE!

27 mai 2020 - 17:09

URGENȚĂ DE GRAD ZERO PENTRU SALVAREA ȚĂRANILOR! Micile ferme se vor autodizolva, fermierii nu vor mai crește animale, nu vor mai cultiva pământul. Oierii nu au unde să-și vândă mieii și lâna, crescătorii de vaci nu au unde să vândă laptele, gospodăriile țărănești sunt în pericol, avertizează astăzi senatorul PMP Maramureș Severica Covaciu, într-o interpelare pentru ministrul agriculturii, Adrian Oros.

CE SUBVENȚIE PE HECTAR PREGĂTEȘTE MINISTERUL AGRICULTURII!

CE SUBVENȚIE PE HECTAR PREGĂTEȘTE MINISTERUL AGRICULTURII!

27 mai 2020 - 13:51

SCHEMĂ DE AJUTOR PENTRU FERMIERI! Ministerul Agriculturii va notifica la Comisia Europeană o nouă schemă de ajutor pentru fermieri, acordată pe hectarul de teren calamitat de secetă. Fermierii care au culturile agricole distruse de secetă vor primi o sumă forfetară (sumă fixă n.r.) care, cel mai probabil, se va acorda pe hectarul de teren calamitat. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat MADR Emil Florian Dumitru.

FĂRĂ NEONICOTINOIDE, FERMIERII ROMÂNI PIERD UN MILION HA DE PORUMB ȘI FLOAREA SOARELUI!

FĂRĂ NEONICOTINOIDE, FERMIERII ROMÂNI PIERD UN MILION HA DE PORUMB ȘI FLOAREA SOARELUI!

27 mai 2020 - 13:14

COMUNICAT! Președintele Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) a transmis către AGROINFO o reacție la decizia Comisiei Europene de a reduce la jumătate utilizarea pesticidelor în culturile agricole. Vasile Iosif susține că România utilizează, în prezent, 700 gr/ha substanță activă din pesticide în timp ce media UE este de 2 kg/ha. Fără utilizarea neonicotinoidelor, fermierii români pierd un milion hectare de porumb și floarea soarelui, mai spune acesta.

ZECI DE HECTARE DE PĂȘUNE, DISTRUSE DE MISTREȚI!

ZECI DE HECTARE DE PĂȘUNE, DISTRUSE DE MISTREȚI!

27 mai 2020 - 10:09

LA CAPĂTUL PUTERILOR! Mistreții fac ravagii în mai multe comune din județul Alba. În Poiana Vadului, crescătorii de animale sunt la capătul puterilor. Zeci de hectare de pășune și fânațe sunt distruse de mistreți. În ritmul ăsta, crescătorii nu mai au unde să-și pășuneze animalele. Mulți localnici renunță să mai facă plângeri pentru că nu mai speră în despăgubiri. Gardul electric, sârma ghimpată nu mai sunt o piedică pentru sălbăticiuni. Prefectura Alba solicită ca 2.200 de mistreți să fie recoltați.

FERMIERII: AȘTEPȚI SĂ IEI BĂNUȚII MUNCIȚI ȘI ÎNTR-O CLIPĂ RĂMÂI SĂRAC!

FERMIERII: AȘTEPȚI SĂ IEI BĂNUȚII MUNCIȚI ȘI ÎNTR-O CLIPĂ RĂMÂI SĂRAC!

27 mai 2020 - 08:39

JALE. Fermierii români din mai multe zone ale țării își plâng în pumni truda și banii cheltuiți pentru cultivarea pământului. A bătut cu furie grindina, a și nins în Alba, Harghita, peste munca lor istovitoare, peste legumele puse cu grijă. Cine-i va despăgubi pentru trudă?!

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

26 mai 2020 - 17:01

NINSOARE ÎN LUNA MAI! În comuna Livezile, județul Alba, a nins puternic astăzi ca în plină iarnă și s-a așternut un strat de zăpadă. Imaginile au fost postate pe Facebook.

LEGE PENTRU FERMIERI PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTE!

LEGE PENTRU FERMIERI PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTE!

26 mai 2020 - 15:57

OFICIAL! Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea pentru completarea art. 9 din legea apelor nr. 107/1996, care prevede ca utilizarea apelor subterane pentru irigaţii să fie scutită de la plata taxei specifice pentru perioada stării de urgenţă şi pentru încă şase luni.

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

26 mai 2020 - 14:15

URGENT SUBVENȚII APIA 2020! Primăriile trebuie să elibereze urgent adeverințele de la registrele agricole pentru fermierii care solicită subvenții agricole și să le transmită către Centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Adeverința trebuie anexată obligatoriu la cererea unică depusă de fermieri pentru subvențiile din agricultură aferente acestui an.

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

26 mai 2020 - 09:05

OFICIAL. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), efectivele de porcine au înregistrat o creștere ușoară la sfârșitul anului 2019 prin comparație cu anul 2018, în ciuda pestei porcine africane care împânzește țara și din pricina căreia au fost uciși sute de mii de porci. Datele oficiale relevă că scăderea este la efectivul de scroafe, matcă.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!