Adama
Vinasa Rompak

CONTRACTE DE EXPORT, SEMNATE pentru 100.000 de OVINE și 10.000 BOVINE!

Publicat: 16 decembrie 2018 - 05:56
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ROMÂNIA REIA EXPORTUL DE ANIMALE VII! Secretarul de stat Sorin Roșu Mareș din Ministerul Agriculturii a anunțat că România a semnat deja contracte pentru exportul animalelor vii spre Golful Persic. Recent, un raport al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European propune adoptarea unei decizii prin care să se interzică exportul animalelor vii, în condițiile în care transportatorii și țările unde se exportă nu respectă regulile de bunăstare a animalelor.

„În urma turneului care s-a făcut în Golful Persic și în țarile din această zonă, al Guvernului in frunte cu doamna premier și cu ministrul agriculturii, s-au deschis piețele, iar primele contracte au fost semnate: pentru 100.000 de ovine – este semnat si va pleca la inceputul anului si, de asemenea, este un contract semnat pentru 10.000 de bovine, care să plece înspre Golful Persic. Este o veste extraordinară, deschizând aici piața, pentru ca, prin toate politicile pe care noi le-am promovat, vedeți, ovinele sunt în momentul de față un potențial extraordinar pe care noi îl avem și trebuie valorificat prin aceste căi către export”, a declarat secretarul de stat Sorin Roșu Mareș din Ministerul Agriculturii.

Recent, un raport al Comisiei de Agricultură, supus votului în Parlamentul European, insistă ca statele membre UE, printre care și România, să renunțe la exportul de animale vii și să exporte carcasă, carne și produse din carne. Să fie înființate abatoare și puncte de sacrificare în ferme, astfel încât să fie evitată chinuirea animalelor.

Nu o dată, organizația Animals International, care militează pentru interzicerea exportului de animale vii, a arătat realitatea înfiorătoare din spatele acestor exporturi.

Animalele sunt transportate mii de kilometri precum niște saci cu făină. Înfometate, însetate, obosite și călcate în picioare — călătoria este istovitoare. Forțate să îndure zile și nopți interminabile în camioane și vapoare, mii de kilometri pe șosele îngrozitoare și mări agitate. Multe nu supraviețuiesc călătoriei, dezvăluie activiștii de la Animals International, legat de un export de ovine din România în Iordania.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL PARLAMENTUL EUROPEAN: INTERZICEREA EXPORTULUI DE ANIMALE VII! PEDEPSE ASPRE!

Raportorul Jørn Dohrmann, membru în Comisia de Agricultură, avertizează asupra numărului mare de rapoarte privind utilizarea vehiculelor necorespunzătoare pentru transportul animalelor vii, atât pe uscat, cât și pe mare. În special, în ceea ce privește comerțul cu țările terțe, suferința animalelor este cauzată de călătoriile foarte lungi, inclusiv opriri lungi la frontieră pentru verificarea documentelor, vehiculelor și animalelor. El insistă în raportul transmis Parlamentului European ca exportul animalelor vii să se facă doar atunci când transportatorii și țările care le sunt destinate respectă regulile obligatorii de bunăstare a animalelor.

ptămâna trecută, unul dintre exportatorii din România, dr. Mary Pană, președinta Asociației Crescătorilor și Exportatorilor deBovine, Ovine și Porcine, a avut o întâlnire cu Gabriel Păun, peședintele Animals International România, iar după această întâlnire, Mary Pană a declarat că Asociația pe care o conduce va propune un proiect de lege și un program de trecere de la exportul animalelor vii la exportul de carne și produse din carne.

mary-pana-export_b

Subiectul a fost comerțul cu rumegătoare - bovine, ovine - către țările din Orientul Mijlociu, transport maritim pe distanță apreciabilă, în care toate statele membre sau terțe implicate au probleme. În perioada mai-august, temperaturile și umiditatea excesivă fac probleme grave animalelor.
În plus, gestionarea animalelor din navele transportatoare de către persoane neinstruite, care fac greve la bord, din diverse colțuri ale lumii, aduc prejudicii imense atât bunăstării animalelor cât și fermierilor români exportatori.
Problema este amplă și nu poate fi gestionată doar de România sau Bruxelles- fiind vorba de destinații care nu sunt supuse regulilor europene, ci merg mai sus, in responsabilitățile WTO.
Cum să gestionezi un transport maritim sub un pavilion terț și cu angajați de cine știe de unde??
Încercăm să supunem atenției un proiect legislativ la jumătatea lunii ianuarie 2019, care să aducă soluții în acest domeniu divers și greu.
Un proiect pe care îl dorim fără culoare politică, al fermierilor alături de ONG-uri.
În plus, ACEBOP va propune în aprilie 2019 organismului european de promovare a produselor europene CHAFEA, un program de trecere de la comerțul cu animale vii la comertul cu valoare adăugată - carne bovine - din care vor rezulta rezultate pozitive in buzunarul fermierilor, locuri de muncă, buget. Vă rugăm să fiți alături de noi și să ne susțineți, a scris Mary Pană, pe pagina sa Facebook.

Nici fermierii români nu sunt muțumiți de exportul animalelor vii. De exemplu, crescătorilor români de ovine, exportatorii le plătesc un preț de batjocură, rușinos, de 4 lei pe kilogramul în viu, iar oile sunt chinuite pe timpul transportului, ucise în chinuri la destinație, unde sunt vândute cu prețuri și de zece ori mai mari decât prețul plătit crescătorilor români.


Vizualizat: 4565 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

10 decembrie 2024 - 19:30

"În această perioadă am intensificat controalele la nivel național datorită faptului că rolul Autorității Național Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor este acela de a se asigura că tot ce ajunge pe masa consumatorului sunt produse bune și sigure pentru consum. Spun acest lucru pentru că este important ca populația să achiziționeze produse autorizate și produse doar din unități autorizate și înregistrate sanitar-veterinar," a declarat astăzi Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii