Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

COMUNA APICOLĂ BÂRNOVA, UNIFICAREA MIȘCĂRII CLUSTERELOR BIO!

Publicat: 04 august 2020 - 11:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT. Familia clusterelor axate pe produse ecologice a semnat pe 31 iulie 2020, la Primăria Bârnova, un acord de creare a consorțiului de clustere specializat tematic pe domeniul agriculturii ecologice și procesării produselor certificate ecologic, informează un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Astfel, clusterele: Bio Danubius, creat în anul 2014, al producătorilor de cereale ecologice din zona Deltei Dunării; Bio Concept Valea Prahovei, creat în 2017, al producătorilor de produse ecologice din zona Valea Prahovei; BioNEst, al producătorilor de produse ecologice din zona Moldovei și Bio Oltenia, al producătorilor din zona sud-vestică a țării, au consimțit să dezvolte o cooperare națională pentru promovarea și dezvoltarea acestui domeniu în care România dispune de un potențial extrem de ridicat de specializare inteligentă.

Consorțiul este coordonat de INTER - BIO, asociația filierelor de produse ecologice din România, organism umbrelă în domeniu, afiliat mișcării mondiale IFOAM de agricultură ecologică, precum și mișcării europene IFOAM-EU. Secretariatul consorțiului va fi organizat la USH Pro Business, unde se află și secretariatul INTER - BIO.

Consorțiul își propune, împreună cu Asociația INTER - BIO, să contribuie la dezvoltarea și maturizarea filierelor de produse ecologice în România, dezvoltarea culturii și educației ecologice la nivel național, conștientizarea populației cu privire la beneficiile acestui tip de activitate umană, creșterea capacității de inovare și specializare inteligentă în domeniu, dezvoltarea unei politici coerente și eficiente la nivel national, aliniată la programele și obiectivele Uniunii Europene.

Este un moment important în consolidarea mișcării ecologice din România, care ne va permite să susținem cu mai mare tărie cauza acestui domeniu, prea mult neglijat de-a lungul timpului de autoritățile române. Să nu uităm că doar 2% din suprafața agricolă a  României este certificată ecologic și că suntem codașii UE în ceea ce priveșe standardele în domeniu. Prin unirea eforturilor consorțiului cu INTER - BIO vom fi mai puternici la nivel național și european. Ne dorim ca toate regiunile de dezvoltare ale României să se specializeze inteligent în acest domeniu, pentru că acest lucru ne va da garanția că generațiile viitoare ne vor fi recunoscătoare, a declarat președintele INTER - BIO, conf. univ. dr. Costin Lianu și director general USH Pro Business.

Apicultorii din zona Moldovei sunt conștienți de marele potențial al apiculturii ecologice în România. Moldova, ca și restul regiunilor din România, dispune de o mină de aur – biodiversitatea și flora spontană, pădurile – un imens tezaur al sănătății umane. Dorim ca prin consorțiu să întărim filiera de produse apicole, să o conectăm la alte filiere ale producătorilor, de exemplu cele de fructe și să dezvoltăm standarde private care să ne permită să continuăm marile tradiții ale apiculturii românești și în agricultura ecologică, a declarat Cătălin Maxim, președintele BioNEst Cluster.

Valea Prahovei are un potențial imens de a determina schimbarea spre consum ecologic în România. Este locul în care putem uni cu succes consumul ecologic cu turismul ecologic. Clusterul nostru este profund angajat în schimbarea mentalității tinerei generații spre consumul de produse ecologice, a declarat prof. univ. dr. Irina Gabriela Rădulescu, reprezentant al clusterului Bio Concept Valea Prahovei.

Susținem eforturile producătorilor din Oltenia pentru conversia și adopția standardelor ecologice. Suntem un cluster tânăr care dorește să contribuie la dezvoltarea unei platforme colaborative la nivel național, la schimb de experiență în domeniu și la proiecte comune. Dorim o mai mare implicare a Grupurilor de Acțiune Locală și a Agențiilor de Dezvoltare Regionale în dezvoltarea domeniului ecologic. De asemenea, suntem activi în promovarea acestui domeniu la nivelul SUERD, a declarat Valentin Mitrică, președintele clusterului Bio Oltenia.  

Este o onoare pentru Primăria Bârnova de a găzdui un eveniment de rezonanță națională și internațională. Comuna noastră este deschisă la organizarea pe viitor și a altor evenimente dedicate activității de promovare a produselor ecologice, a declarat primarul comunei Bârnova.

În calitate de producător local de miere ecologică „Taina Vie”, salutăm crearea acestui consorțiu ca fiind baza dezvoltării filierelor apicole ecologice. Brandul Taina Vie mizează pe un model de consumator dinamic și iubitor al mișcării în aer liber, al turismului ecologic. Din acest motiv, viziunea noastră este de a îmbina produsele ecologice apicole „Taina Vie”cu tururile ghidate Jooyridez, cu biciclete asistate electric. Suntem recunoscători  Programului Româno-Elvețian de susținere a exporturilor prin care reușim să ne dezvoltăm proiectele de inovare propuse. Pe viitor, ne propunem să organizăm vizita ambasadorului elvețian în comunitatea noastră din Bârnova, a declarat Oana Iliescu, manager Taina Vie și membru BioNEst Cluster. 

USH Pro Business

Vizualizat: 1015 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

EURODEPUTAT BUDA: BANII DIN ZOOTEHNIE SUNT PENTRU A AJUTA FERMIERII MICI ȘI MIJLOCII, PE CEI ÎN DIFICULTATE!

EURODEPUTAT BUDA: BANII DIN ZOOTEHNIE SUNT PENTRU A AJUTA FERMIERII MICI ȘI MIJLOCII, PE CEI ÎN DIFICULTATE!

06 martie 2021 - 12:54

SUBVENȚIA APIA MARE DIN ZOOTEHNIE! Ministerul Agriculturii a greșit când a eliminat pragul de 250 de capete de vaci de lapte pentru sprijinul cuplat din zootehnie. A luat decizia corectă când a îndreptat această greșeală și a reintrodus limita de 250 de capete de vaci. Rațiunea politicii agricole comune este de a-i sprijini pe fermierii mici și mijlocii, fermele cu peste 250 de vaci pot să acceseze alte fonduri ca să fie competitive, a spus eurodeputatul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte COMAGRI, Parlament European.

VEȘTI DE LA BRUXELLES! NOU SPRIJIN FINANCIAR pentru FERMIERI!

VEȘTI DE LA BRUXELLES! NOU SPRIJIN FINANCIAR pentru FERMIERI!

06 martie 2021 - 11:40

AJUTOR FERMIERI. Un nou sprijin financiar este pregătit pentru fermieri în noul regulament european care va guverna noua Politică Agricolă Comună, a anunțat europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European.

EUROPARLAMENTAR BUDA: FERMIERII SUNT ACEI MICI DUMNEZEI ÎN FAȚA CĂRORA TREBUIE SĂ NE ÎNCLINĂM!

EUROPARLAMENTAR BUDA: FERMIERII SUNT ACEI MICI DUMNEZEI ÎN FAȚA CĂRORA TREBUIE SĂ NE ÎNCLINĂM!

06 martie 2021 - 11:12

FERMIERII NU SUNT SUFICIENT PLĂTIȚI PENTRU MUNCA LOR. Fermierii sunt acei mici Dumnezei în fața cărora trebuie să ne înclinăm pentru că ne asigură hrana. Ei nu sunt suficient de bine plătiți pentru munca lor, a spus europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, vineri seara, la Agro TV.

UN TIR CU 600 DE PORCI, RĂSTURNAT PE ȘOSEA! ZECI DE ANIMALE, MOARTE!

UN TIR CU 600 DE PORCI, RĂSTURNAT PE ȘOSEA! ZECI DE ANIMALE, MOARTE!

06 martie 2021 - 10:04

ACCIDENT. Un autotren care transporta peste 600 de porci s-a răsturnat, vineri seară, în localitatea Piatra Fântânele, judeţul Bistriţa-Năsăud, aproximativ 500 de animale fiind găsite în viaţă. Un bărbat de 50 de ani a fost rănit, fiind transportat la spital.

FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ: O MÂNĂ CRIMINALĂ MI-A ADUS PESTA AFRICANĂ ÎN FERMĂ! VOR FI UCIȘI 21.000 DE PORCI!

FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ: O MÂNĂ CRIMINALĂ MI-A ADUS PESTA AFRICANĂ ÎN FERMĂ! VOR FI UCIȘI 21.000 DE PORCI!

05 martie 2021 - 22:09

VOCEA FERMIERULUI! Fermierul Dimitrie Muscă, Combinatul Agroindustrial Curtici, Arad, a declarat că o mână criminală i-ar fi adus pesta porcină africană într-una din fermele de porci, iar acum trebuie sacrificați 21.000 de porci.

COMUNICAT APIA ASTĂZI: NOI REGULI LA PLATA SUBVENȚIEI TAURINE CARNE!

COMUNICAT APIA ASTĂZI: NOI REGULI LA PLATA SUBVENȚIEI TAURINE CARNE!

05 martie 2021 - 18:40

SUBVENȚII APIA FERME VACI! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi crescătorii de bovine că anul acesta sunt noi reguli pentru plata subvenției de circa 185 de euro pe cap de bovină, sprijinul cuplat zootehnic.

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

05 martie 2021 - 16:47

SUBVENȚII PENTRU FERMELE DE OI ȘI CAPRE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi crescătorii de ovine și/sau caprine care sunt modificările pentru subvenția mare la oi și capre, sprijinul cuplat, circa 18 euro pe cap de ovină.

MESAJ URGENT APIA DE ASTĂZI! PLATA SUBVENȚIILOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

MESAJ URGENT APIA DE ASTĂZI! PLATA SUBVENȚIILOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

05 martie 2021 - 15:40

MODIFICĂRI SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi modificările făcute pentru plata subvențiilor din agricultură, aferente anului de cerere 2021.

Pesta porcină africană - noi MUTAŢII confirmate în China

Pesta porcină africană - noi MUTAŢII confirmate în China

05 martie 2021 - 12:50

Concluziile unor studii efectuate de cercetătorii de la Harbin Veterinary Research Institute şi publicate în revista Life Sciences (publicație a Science China) urmăresc mutațiile virusului ASF (African Swine Fever / Pesta porcină africană) care au apărut în China. În total au fost izolaţi și caracterizaţi 22 de viruși aparținând genotipului II ASFv, toţi având mutaţii, pierderi sau înlocuiri de secvenţe genice în comparație cu „HLJ / 18”, cel mai vechi virus izolat din China.

MINISTRUL OROS ȘI CONSILIERELE LUI FRUMOASE!

MINISTRUL OROS ȘI CONSILIERELE LUI FRUMOASE!

05 martie 2021 - 10:15

CINE-L CONSILIAZĂ PE MINISTRUL AGRICULTURII! Șeful de la Agricultură, profesorul universitar Adrian Oros, prodecan USAMV Cluj, s-a înconjurat numai de femei frumoase și tinere care să-l consilieze. Una și una, promovate de ministrul agriculturii în funcții importante.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Toleranța la virusul petelor de bronz (TSVW) este un criteriu foarte important pentru Florin Pop, legumicultor în Seleuș, județul Arad, atunci când alege hibrizii de tomate pe care îi cultivă. Legumicultorul este fidel hibrizilor Sandoline F1 și Ciciu F1 datorită gustului bun, vigorii plantelor și creșterii nedeterminate, un aspect care îi permite recoltarea eşalonată.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Adevăr

Adevăr
- Care e lucrul cel mai inteligent pe care îl poate spune un bărbat? Detalii