Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

COMUNA APICOLĂ BÂRNOVA, UNIFICAREA MIȘCĂRII CLUSTERELOR BIO!

Publicat: 04 august 2020 - 11:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT. Familia clusterelor axate pe produse ecologice a semnat pe 31 iulie 2020, la Primăria Bârnova, un acord de creare a consorțiului de clustere specializat tematic pe domeniul agriculturii ecologice și procesării produselor certificate ecologic, informează un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Astfel, clusterele: Bio Danubius, creat în anul 2014, al producătorilor de cereale ecologice din zona Deltei Dunării; Bio Concept Valea Prahovei, creat în 2017, al producătorilor de produse ecologice din zona Valea Prahovei; BioNEst, al producătorilor de produse ecologice din zona Moldovei și Bio Oltenia, al producătorilor din zona sud-vestică a țării, au consimțit să dezvolte o cooperare națională pentru promovarea și dezvoltarea acestui domeniu în care România dispune de un potențial extrem de ridicat de specializare inteligentă.

Consorțiul este coordonat de INTER - BIO, asociația filierelor de produse ecologice din România, organism umbrelă în domeniu, afiliat mișcării mondiale IFOAM de agricultură ecologică, precum și mișcării europene IFOAM-EU. Secretariatul consorțiului va fi organizat la USH Pro Business, unde se află și secretariatul INTER - BIO.

Consorțiul își propune, împreună cu Asociația INTER - BIO, să contribuie la dezvoltarea și maturizarea filierelor de produse ecologice în România, dezvoltarea culturii și educației ecologice la nivel național, conștientizarea populației cu privire la beneficiile acestui tip de activitate umană, creșterea capacității de inovare și specializare inteligentă în domeniu, dezvoltarea unei politici coerente și eficiente la nivel national, aliniată la programele și obiectivele Uniunii Europene.

Este un moment important în consolidarea mișcării ecologice din România, care ne va permite să susținem cu mai mare tărie cauza acestui domeniu, prea mult neglijat de-a lungul timpului de autoritățile române. Să nu uităm că doar 2% din suprafața agricolă a  României este certificată ecologic și că suntem codașii UE în ceea ce priveșe standardele în domeniu. Prin unirea eforturilor consorțiului cu INTER - BIO vom fi mai puternici la nivel național și european. Ne dorim ca toate regiunile de dezvoltare ale României să se specializeze inteligent în acest domeniu, pentru că acest lucru ne va da garanția că generațiile viitoare ne vor fi recunoscătoare, a declarat președintele INTER - BIO, conf. univ. dr. Costin Lianu și director general USH Pro Business.

Apicultorii din zona Moldovei sunt conștienți de marele potențial al apiculturii ecologice în România. Moldova, ca și restul regiunilor din România, dispune de o mină de aur – biodiversitatea și flora spontană, pădurile – un imens tezaur al sănătății umane. Dorim ca prin consorțiu să întărim filiera de produse apicole, să o conectăm la alte filiere ale producătorilor, de exemplu cele de fructe și să dezvoltăm standarde private care să ne permită să continuăm marile tradiții ale apiculturii românești și în agricultura ecologică, a declarat Cătălin Maxim, președintele BioNEst Cluster.

Valea Prahovei are un potențial imens de a determina schimbarea spre consum ecologic în România. Este locul în care putem uni cu succes consumul ecologic cu turismul ecologic. Clusterul nostru este profund angajat în schimbarea mentalității tinerei generații spre consumul de produse ecologice, a declarat prof. univ. dr. Irina Gabriela Rădulescu, reprezentant al clusterului Bio Concept Valea Prahovei.

Susținem eforturile producătorilor din Oltenia pentru conversia și adopția standardelor ecologice. Suntem un cluster tânăr care dorește să contribuie la dezvoltarea unei platforme colaborative la nivel național, la schimb de experiență în domeniu și la proiecte comune. Dorim o mai mare implicare a Grupurilor de Acțiune Locală și a Agențiilor de Dezvoltare Regionale în dezvoltarea domeniului ecologic. De asemenea, suntem activi în promovarea acestui domeniu la nivelul SUERD, a declarat Valentin Mitrică, președintele clusterului Bio Oltenia.  

Este o onoare pentru Primăria Bârnova de a găzdui un eveniment de rezonanță națională și internațională. Comuna noastră este deschisă la organizarea pe viitor și a altor evenimente dedicate activității de promovare a produselor ecologice, a declarat primarul comunei Bârnova.

În calitate de producător local de miere ecologică „Taina Vie”, salutăm crearea acestui consorțiu ca fiind baza dezvoltării filierelor apicole ecologice. Brandul Taina Vie mizează pe un model de consumator dinamic și iubitor al mișcării în aer liber, al turismului ecologic. Din acest motiv, viziunea noastră este de a îmbina produsele ecologice apicole „Taina Vie”cu tururile ghidate Jooyridez, cu biciclete asistate electric. Suntem recunoscători  Programului Româno-Elvețian de susținere a exporturilor prin care reușim să ne dezvoltăm proiectele de inovare propuse. Pe viitor, ne propunem să organizăm vizita ambasadorului elvețian în comunitatea noastră din Bârnova, a declarat Oana Iliescu, manager Taina Vie și membru BioNEst Cluster. 

USH Pro Business

Vizualizat: 893 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

18 septembrie 2020 - 14:53

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a stabilit, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat astăzi pe site-ul oficial, sumele pentru plata ajutorului de stat, pentru anul 2020, pentru creșterea animalelor. Proiectul modifică Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

17 septembrie 2020 - 20:08

COMUNICAT ANSVSA. Dr. Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a inaugurat astăzi, 17 septembrie 2020. noua secție de biologie moleculară și analiză genetică din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA).

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

17 septembrie 2020 - 09:01

ANCHETAT CĂ-ȘI PLĂTEA PROST MUNCITORII. Un fermier austriac din Marchfeld riscă o amendă uriașă și chiar închisoarea, după ce autoritățile au aflat că îi plătea pe sezonierii din România și Serbia cu doar 4,20 euro pe oră, informează Digi24.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

17 septembrie 2020 - 08:36

Caracteristici meteorologice. În primele zile va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, spre sfârșitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, la nivelul întregii țări.

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 18:49

ANUNȚAȚI APIA DE URGENȚĂ! Nu sunteți excluși de la plata subvențiilor APIA, aferente acestui an, dacă aveți dovada cu care să demonstrați că ați avut un caz de forță majoră în ferma de animale sau o circumstanță naturală. Care sunt actele de care aveți nevoie și-n cât timp trebuie să anunțați Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 15:21

SUBVENȚII APIA 2020! Crescătorii de animale care au solicitat anul acesta ajutorul național tranzitoriu și sprijinul cuplat, subvențiile APIA din zootehnie, trebuie să prezinte la controlul efectuat de Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) mai multe acte obligatorii pentru încasarea banilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). AGROINFO vă pune la dispoziție lista cu acte.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii