Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

COMUNA APICOLĂ BÂRNOVA, UNIFICAREA MIȘCĂRII CLUSTERELOR BIO!

Publicat: 04 august 2020 - 11:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT. Familia clusterelor axate pe produse ecologice a semnat pe 31 iulie 2020, la Primăria Bârnova, un acord de creare a consorțiului de clustere specializat tematic pe domeniul agriculturii ecologice și procesării produselor certificate ecologic, informează un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Astfel, clusterele: Bio Danubius, creat în anul 2014, al producătorilor de cereale ecologice din zona Deltei Dunării; Bio Concept Valea Prahovei, creat în 2017, al producătorilor de produse ecologice din zona Valea Prahovei; BioNEst, al producătorilor de produse ecologice din zona Moldovei și Bio Oltenia, al producătorilor din zona sud-vestică a țării, au consimțit să dezvolte o cooperare națională pentru promovarea și dezvoltarea acestui domeniu în care România dispune de un potențial extrem de ridicat de specializare inteligentă.

Consorțiul este coordonat de INTER - BIO, asociația filierelor de produse ecologice din România, organism umbrelă în domeniu, afiliat mișcării mondiale IFOAM de agricultură ecologică, precum și mișcării europene IFOAM-EU. Secretariatul consorțiului va fi organizat la USH Pro Business, unde se află și secretariatul INTER - BIO.

Consorțiul își propune, împreună cu Asociația INTER - BIO, să contribuie la dezvoltarea și maturizarea filierelor de produse ecologice în România, dezvoltarea culturii și educației ecologice la nivel național, conștientizarea populației cu privire la beneficiile acestui tip de activitate umană, creșterea capacității de inovare și specializare inteligentă în domeniu, dezvoltarea unei politici coerente și eficiente la nivel national, aliniată la programele și obiectivele Uniunii Europene.

Este un moment important în consolidarea mișcării ecologice din România, care ne va permite să susținem cu mai mare tărie cauza acestui domeniu, prea mult neglijat de-a lungul timpului de autoritățile române. Să nu uităm că doar 2% din suprafața agricolă a  României este certificată ecologic și că suntem codașii UE în ceea ce priveșe standardele în domeniu. Prin unirea eforturilor consorțiului cu INTER - BIO vom fi mai puternici la nivel național și european. Ne dorim ca toate regiunile de dezvoltare ale României să se specializeze inteligent în acest domeniu, pentru că acest lucru ne va da garanția că generațiile viitoare ne vor fi recunoscătoare, a declarat președintele INTER - BIO, conf. univ. dr. Costin Lianu și director general USH Pro Business.

Apicultorii din zona Moldovei sunt conștienți de marele potențial al apiculturii ecologice în România. Moldova, ca și restul regiunilor din România, dispune de o mină de aur – biodiversitatea și flora spontană, pădurile – un imens tezaur al sănătății umane. Dorim ca prin consorțiu să întărim filiera de produse apicole, să o conectăm la alte filiere ale producătorilor, de exemplu cele de fructe și să dezvoltăm standarde private care să ne permită să continuăm marile tradiții ale apiculturii românești și în agricultura ecologică, a declarat Cătălin Maxim, președintele BioNEst Cluster.

Valea Prahovei are un potențial imens de a determina schimbarea spre consum ecologic în România. Este locul în care putem uni cu succes consumul ecologic cu turismul ecologic. Clusterul nostru este profund angajat în schimbarea mentalității tinerei generații spre consumul de produse ecologice, a declarat prof. univ. dr. Irina Gabriela Rădulescu, reprezentant al clusterului Bio Concept Valea Prahovei.

Susținem eforturile producătorilor din Oltenia pentru conversia și adopția standardelor ecologice. Suntem un cluster tânăr care dorește să contribuie la dezvoltarea unei platforme colaborative la nivel național, la schimb de experiență în domeniu și la proiecte comune. Dorim o mai mare implicare a Grupurilor de Acțiune Locală și a Agențiilor de Dezvoltare Regionale în dezvoltarea domeniului ecologic. De asemenea, suntem activi în promovarea acestui domeniu la nivelul SUERD, a declarat Valentin Mitrică, președintele clusterului Bio Oltenia.  

Este o onoare pentru Primăria Bârnova de a găzdui un eveniment de rezonanță națională și internațională. Comuna noastră este deschisă la organizarea pe viitor și a altor evenimente dedicate activității de promovare a produselor ecologice, a declarat primarul comunei Bârnova.

În calitate de producător local de miere ecologică „Taina Vie”, salutăm crearea acestui consorțiu ca fiind baza dezvoltării filierelor apicole ecologice. Brandul Taina Vie mizează pe un model de consumator dinamic și iubitor al mișcării în aer liber, al turismului ecologic. Din acest motiv, viziunea noastră este de a îmbina produsele ecologice apicole „Taina Vie”cu tururile ghidate Jooyridez, cu biciclete asistate electric. Suntem recunoscători  Programului Româno-Elvețian de susținere a exporturilor prin care reușim să ne dezvoltăm proiectele de inovare propuse. Pe viitor, ne propunem să organizăm vizita ambasadorului elvețian în comunitatea noastră din Bârnova, a declarat Oana Iliescu, manager Taina Vie și membru BioNEst Cluster. 

USH Pro Business

Vizualizat: 956 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

28 noiembrie 2020 - 08:26

BANI PENTRU FERMIERI. Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai-Liviu Moraru, a anunțat suma care va fi la dispoziția fermierilor români pentru investițiile în ferme în următorii 7 ani. Totodată, șeful AFIR declară că este un susținător al produselor românești, provenite din fermele din România și militează pentru reducerea importurilor.

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

27 noiembrie 2020 - 18:32

TEREN AGRICOL PENTRU TINERII FERMIERI. Tânărul fermier Marcel Pop din județul Satu Mare este primul tânăr fermier care a semnat astăzi un contract cu Agenția Domeniilor Statului pentru atribuirea directă a celor 50 de hectare de teren agricol, promise tinerilor fermieri. Pentru celelalte suprafețe declarate disponibile în câteva județe, se vor organiza licitații publice.

 

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 noiembrie 2020 - 17:18

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

MINISTRUL OROS: AJUTOR DE 100 DE MILIOANE DE EURO/AN PENTRU SERE ȘI SOLARII!

27 noiembrie 2020 - 10:44

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că fermierii români vor beneficia, în fiecare an, timp de 7 ani, de 100 de milioane de euro, ajutor pentru construirea de sere și solarii. Potrivit șefului MADR, va fi o nouă măsură de finanțare a agricultorilor români, lansată în premieră pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027.

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

27 noiembrie 2020 - 09:49

DEZASTRU! Seceta și recoltele dezastruoase din Dobrogea îi forțează pe fermieri să își vândă utilajele și terenurile.Mulți nu mai au bani pentru salariile angajaților pe care i-au găsit foarte greu. Cornel Zamfir deţine peste 1300 de hectare în apropierea localităţii Cobadin, în Constanța. A scos la vânzare mai multe utilaje agricole ca să obţină banii pentru salariile angajaților. Dacă fermierii mari au probleme, cei mici nu vor rezista

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

27 noiembrie 2020 - 08:15

OFICIAL BRUXELLES. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele COMAGRI, Parlamentul European, a anunțat că a fost aprobată de către Comisia Europeană o schemă de ajutor pentru România în valoare de 216 milioane de euro. Ajutorul va fi acordat sub forma unor subvenții directe care nu pot depăși 100.000 de euro/fermă pentru producția primară de produse agricole și 120.000 de euro/întreprindere în sectorul pescuitului și acvaculturii.

ȘAPTE FERME ROMÂNEȘTI LIVREAZĂ 2.000 DE PORCI PE SĂPTĂMÂNĂ LA KAUFLAND!

ȘAPTE FERME ROMÂNEȘTI LIVREAZĂ 2.000 DE PORCI PE SĂPTĂMÂNĂ LA KAUFLAND!

27 noiembrie 2020 - 07:16

PORC NĂSCUT ȘI CRESCUT ÎN ROMÂNIA 100%! Retailerul german Kaufland a lansat programul Porc născut și crescut în România 100%. Potrivit comunicatului companiei, porcii sunt crescuți inclusiv cu furaje din România. Retailerul  lucrează deja cu şapte ferme din România, care livrează 2.000 porci/ săptămână către magazinele reţelei, iar în doi ani speră să dubleze cantitatea.

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

26 noiembrie 2020 - 16:24

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! Ministerul Agriculturii a publicat miercuri, 25 noiembrie 2020, pe site-ul oficial Normele metodologice la legea vânzării terenurilor agricole.

VACI FLĂMÂNZITE ȚINUTE ÎN MOCIRLĂ ȘI BĂLEGAR DE UN METRU!

VACI FLĂMÂNZITE ȚINUTE ÎN MOCIRLĂ ȘI BĂLEGAR DE UN METRU!

26 noiembrie 2020 - 10:34

ANIMALE CHINUITE. Autoritățile din Sibiu au intervenit pe 24 noiembrie 2020 pentru ridicarea a două cadavre de bovine din curtea unui sibian care locuiește în cartierul Valea Aurie. În grajdul improvizat au rămas alte trei bovine - spun martorii, care trăiesc în condiții sub orice critică. Flămânzite, ținute în mocirlă și bălegar de un metru. Proprietarul este același care în urmă cu doi ani și-a omorât calul în bătaie.

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN CONTROL LA ANSVSA!

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN CONTROL LA ANSVSA!

26 noiembrie 2020 - 09:48

COMUNICAT ANSVSA. În cadrul programului de audit planificat al Direcției Generale Sănătate și Siguranță Alimentară (DG Sănătate și Siguranță Alimentară) se va desfășura, în perioada 7-16 decembrie 2020, în sistem videoconferință, Misiunea de audit a Comisiei Europene (DG-SANTE)/2020-6934. Obiectivul principal al auditului este evaluarea controalelor oficiale privind siguranța laptelui și a produselor din lapte efectuate de către autoritățile competente din România.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Scrisoare de la profesoară către părinţi:

Scrisoare de la profesoară către părinţi:
- "Dragi părinţi, vă rog să-l spălaţi pe Bulă! Miroase!" Detalii