Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

COMISIA EUROPEANĂ: CEREALE DE UN MILIARD DE EURO, TRANSPORTATE SĂPTĂMÂNAL ÎN UE!

Publicat: 12 martie 2018 - 21:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

STUDIU COMISIA EUROPEANĂ! În fiecare săptămână, în Uniunea Europeană, sunt transportate 4 milioane de tone de cereale în valoare de un miliard de euro. Deși a fost îmbunătățită capacitatea de stocare a acestora încă există blocaje în sistem. Aceste blocaje duc la deficiențe de aprovizionare și la volatilitatea prețurilor, anunță Comisia Europeană, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Capacitatea de stocare a cerealelor, semințelor oleaginoase și proteaginoase în UE a crescut de la 359 de milioane de tone începând cu 2005, însă există încă blocaje în sistem. Acestea sunt principalele concluzii ale unui studiu privind depozitarea cerealelor în Uniunea Europeană, comandat de Departamentul pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală al Comisiei Europene.

Capacitatea totală de stocare a UE pentru cereale, complex de semințe oleaginoase și proteaginoase a crescut cu 20% între 2005 și 2015, conform studiului, comparativ cu o creștere de 11% a producției în aceeași perioadă.

Acest lucru a dus la îmbunătățirea gestionării depozitării în UE, toate cele 28 de state membre și-au crescut capacitatea de stocare pe o perioadă de 10 ani. Există încă riscul unui deficit de capacitate de stocare în unele state membre și sunt necesare investiții suplimentare.

Studiul a identificat patru coridoare principale de transport pentru cereale, semințe oleaginoase și culturi proteice în Europa: Marea Baltică, Rin-Alpine și Rin-Dunăre. În plus, a constatat că cea mai mare parte a tonajului pe distanțe lungi este acoperită de căile navigabile interioare și căile ferate, în timp ce distanțele scurte sunt acoperite, în principal, de transportul cu camioane.

Cu toate acestea, pentru toate cele patru coridoare de transport și pentru cele trei moduri de transport, au apărut blocaje. De exemplu, problemele de capacitate au apărut în rețeaua de transport germană și austriacă, în special în ceea ce privește conexiunile feroviare transfrontaliere.

Cu aproximativ 4 milioane de tone de boabe în valoare de peste 1 miliard de euro care se deplasează în UE în fiecare săptămână, un sistem de depozitare și logistică funcțional este foarte important pentru a se asigura că cerințele pieței UE sunt îndeplinite la un preț competitiv. Slăbiciunile pot duce la deficiențe de aprovizionare și volatilitate crescută a prețurilor.

Studiul oferă o imagine de ansamblu a situației de depozitare a cerealelor, semințelor oleaginoase și proteaginoase în UE. Elaborează facilități de stocare pentru toate statele membre și la toate nivelurile lanțului de aprovizionare. Și arată, de asemenea, evoluția capacităților de stocare și a infrastructurii logistice în ultimii 10 ani. În cele din urmă, oferă recomandări pentru a aborda aceste blocaje și analizează posibilitățile de investiții viitoare.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizat: 1965 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Decizii pentru viitor!

Decizii pentru viitor!

A fost o întâmplare fericită să ajungem la Ciumbrud în apropierea datei de 1 decembrie, când am celebrat centenarul Marii Uniri. Iar faptul că au venit atâţia oameni la eveniment, înseamnă că acest proiect a atins un punct de credibilitate de care aveam nevoie pentru a transmite mai departe mesajul nostru.

 

În 'pole position' cu BASF Sorin Chelmu, în vizita la INDAGRA Învatamântul profesional dual, experimentat la Miroslava

Bancul zilei

La plimbare cu soţia

La plimbare cu soţia
Când ies la plimbare în oraş cu soţia mea, mereu o ţin de mână... Detalii