KWS+
Reclama header after big part 2

CIOBANII ROMÂNI S-AU DEȘTEPTAT! GATA CU POMENILE DE 150 DE LEI OAIA!

Publicat: 09 iunie 2020 - 11:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA CRESCĂTORULUI!  Oierii din România nu mai vând cu prețul de 100 de lei - 150 de lei o oaie reformă. Crescătorul de ovine Ioan Suciu, din Făgăraș, Brașov, membru fondator al Asociației Profesionale a Ciobanilor (APC), susține că oierii trebuie să ceară prețuri corecte pentru munca lor, astfel prețul unui kilogram în viu de oaie reformă nu poate să coboare sub 6 lei.

O întâmplare pățită de mine acum câteva zile în urmă....Și vreau să v-o spun și dv. ! Și totodată să știe și cumpărătorii de chilipiruri din aceste timpuri prețul unei oi....Că mulți încă se cred în ani 2017-2018-2019 când MADR (Ministerul Agriculturii n.r.) trăgea sforile cu țările arabe și românii vindeau produsele la prețuri de bajocură.....Cine era "asul"din MADR nu vreau să-i scriu numele, că e zi de Sărbătoare azi, si nu vreau să mă "irit"doar cand îmi aduc aminte despre acel "personaj"....Mă sună un om că vrea 2 oi bune de tăiat, îi zic,  hai la ora 5, vin sterpele și îți arăt care sunt de vânzare...Zis și făcut, vine și mă întreabă cât e prețul, îi spun că se vând oile bune de tăiat cu 6-7 lei kg. De acord, băgăm oile in obor și-i prindem prima oaie, îi zic, hai să o cântărim, să vezi dacă îți convine....Așa facem, o leg jos, o pun pe cântar, 64 de kg.....Scoate telefonul din buzunar, calculează 384 lei cu 6 lei doar...Mă intreabă cu cât îi dau kg. Am zis cu 6 lei, așa mai cu gura altuia......Cam nedumerit zice să i-o arăt și pe a 2 oaie...I-o arăt, zice, no mai prinde, că cred că este mai mare ca asta (deși, nu era, după părerea mea).....Lângă cei 384 lei mai adaugă încă 384 lei și iese undeva la 750 de lei amândouă......Zice că nu mai vrea, că el știa că o oaie bună de tăiat era 150 lei maxim, nu atâta.....

Nu-i supărare, banii lui, oaia mea.....Ne dăm la caterincă un pic, după care imi zice să i le dau cu 400 de lei pe amândouă....Eu, cum sunt foarte "gentil", îi spun: numără un pic câini ăștia de pe aicea, se uită, îi numără, zice, ai 8, păi, atâția am (că unul săracul fără picior de 3 ani, mi l-o împușcat un "șmecher"). Zic, mai bine le dau la câini, că ei le păzesc decât să le dau la banii ăștia.....

Gata, băieții pleacă, dăm mâna, Doamne ajută, târgul nu are supărare.....DECI, măi băieți, care vreți să cumpărați, lucrurile stau cam așa: până anul ăsta, mielul era 7-8 lei kg, litrul de lapte era 2,4 lei, lâna 2 lei minimisul, 2,5 lei kg.de reformă....Din anul 20-20 (vorba uneia de prin fruntea țării) prețurile stau cam așa: la miel de la 12 lei/kg în sus, la lapte 3,05 lei/l, la lână undeva în jur de 5-6 lei pe cap și la reformă de la 6 lei/kg în sus.....

DECI, POMENILE CU 100-150 LEI O OAIE AU APUS  DIN ANUL ĂSTA ÎNCOLO....Deci o oaie din partea de jos nu veți mai găsi sub 300 de lei, cât ar fi ea de mică...Să nu zic de Carabase, Karakule, Suffolk care au 80-90 de kg.....Așa că, dați cu apă pe față, treziți-vă, că s-au deșteptat în sfârșit ciobanii români și nu vă dau pe nimic produsele ....Aviz celor care vor să vândă sub 350 lei, nu dați oaia, cât ar fi de bătrână, că prețul reformei este unul cât de cât corect.....PREȚURI CORECTE PENTRU MUNCA NOASTRĂ! A scris crescătorul de ovine Ioan Suciu (APC) din Făgăraș pe un grup Facebook dedicat ciobanilor din România.

Vizualizat: 7125 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Exporturile de CARNE de PORC din UE au atins un nivel RECORD în 2020

Exporturile de CARNE de PORC din UE au atins un nivel RECORD în 2020

22 ianuarie 2021 - 14:01

În primele zece luni ale anului 2020, Uniunea Europeană (+UK) a exportat mai multă carne de porc decât în tot anul 2019, stabilind astfel un nou record. Această creştere a exporturilor de carne de porc din UE+UK a fost determinată de cererea puternică venită din partea Chinei şi în ciuda restricțiilor de transport, sacrificare și export datorate crizei coronavirusului, dar și apariția unor noi focare de pestă porcină africană (PPA) în unele state UE.

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

22 ianuarie 2021 - 11:58

ANCHETĂ. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a suspendat activitatea singurului incinerator de animale din judeţ, în urma unor suspiciuni că ovinele înecate în urmă cu peste un an în Portul Midia au fost îngropate în loc să fie incinerate, şi a amendat proprietarul acestuia cu 1.200 de lei din cauza neconformităţilor constatate, miercuri, în timpul unui control. Procurorii anchetează cazul și au emis mandate de percheziție.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii