Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CIOBANII ROMÂNI S-AU DEȘTEPTAT! GATA CU POMENILE DE 150 DE LEI OAIA!

Publicat: 09 iunie 2020 - 11:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA CRESCĂTORULUI!  Oierii din România nu mai vând cu prețul de 100 de lei - 150 de lei o oaie reformă. Crescătorul de ovine Ioan Suciu, din Făgăraș, Brașov, membru fondator al Asociației Profesionale a Ciobanilor (APC), susține că oierii trebuie să ceară prețuri corecte pentru munca lor, astfel prețul unui kilogram în viu de oaie reformă nu poate să coboare sub 6 lei.

O întâmplare pățită de mine acum câteva zile în urmă....Și vreau să v-o spun și dv. ! Și totodată să știe și cumpărătorii de chilipiruri din aceste timpuri prețul unei oi....Că mulți încă se cred în ani 2017-2018-2019 când MADR (Ministerul Agriculturii n.r.) trăgea sforile cu țările arabe și românii vindeau produsele la prețuri de bajocură.....Cine era "asul"din MADR nu vreau să-i scriu numele, că e zi de Sărbătoare azi, si nu vreau să mă "irit"doar cand îmi aduc aminte despre acel "personaj"....Mă sună un om că vrea 2 oi bune de tăiat, îi zic,  hai la ora 5, vin sterpele și îți arăt care sunt de vânzare...Zis și făcut, vine și mă întreabă cât e prețul, îi spun că se vând oile bune de tăiat cu 6-7 lei kg. De acord, băgăm oile in obor și-i prindem prima oaie, îi zic, hai să o cântărim, să vezi dacă îți convine....Așa facem, o leg jos, o pun pe cântar, 64 de kg.....Scoate telefonul din buzunar, calculează 384 lei cu 6 lei doar...Mă intreabă cu cât îi dau kg. Am zis cu 6 lei, așa mai cu gura altuia......Cam nedumerit zice să i-o arăt și pe a 2 oaie...I-o arăt, zice, no mai prinde, că cred că este mai mare ca asta (deși, nu era, după părerea mea).....Lângă cei 384 lei mai adaugă încă 384 lei și iese undeva la 750 de lei amândouă......Zice că nu mai vrea, că el știa că o oaie bună de tăiat era 150 lei maxim, nu atâta.....

Nu-i supărare, banii lui, oaia mea.....Ne dăm la caterincă un pic, după care imi zice să i le dau cu 400 de lei pe amândouă....Eu, cum sunt foarte "gentil", îi spun: numără un pic câini ăștia de pe aicea, se uită, îi numără, zice, ai 8, păi, atâția am (că unul săracul fără picior de 3 ani, mi l-o împușcat un "șmecher"). Zic, mai bine le dau la câini, că ei le păzesc decât să le dau la banii ăștia.....

Gata, băieții pleacă, dăm mâna, Doamne ajută, târgul nu are supărare.....DECI, măi băieți, care vreți să cumpărați, lucrurile stau cam așa: până anul ăsta, mielul era 7-8 lei kg, litrul de lapte era 2,4 lei, lâna 2 lei minimisul, 2,5 lei kg.de reformă....Din anul 20-20 (vorba uneia de prin fruntea țării) prețurile stau cam așa: la miel de la 12 lei/kg în sus, la lapte 3,05 lei/l, la lână undeva în jur de 5-6 lei pe cap și la reformă de la 6 lei/kg în sus.....

DECI, POMENILE CU 100-150 LEI O OAIE AU APUS  DIN ANUL ĂSTA ÎNCOLO....Deci o oaie din partea de jos nu veți mai găsi sub 300 de lei, cât ar fi ea de mică...Să nu zic de Carabase, Karakule, Suffolk care au 80-90 de kg.....Așa că, dați cu apă pe față, treziți-vă, că s-au deșteptat în sfârșit ciobanii români și nu vă dau pe nimic produsele ....Aviz celor care vor să vândă sub 350 lei, nu dați oaia, cât ar fi de bătrână, că prețul reformei este unul cât de cât corect.....PREȚURI CORECTE PENTRU MUNCA NOASTRĂ! A scris crescătorul de ovine Ioan Suciu (APC) din Făgăraș pe un grup Facebook dedicat ciobanilor din România.

Vizualizat: 7232 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

14 aprilie 2021 - 08:15

SUBVENȚII AGRICULTURĂ! Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi, 14 aprilie 2021, un ajutor de minimis destinat fermierilor. Cuantumul acestui ajutor pentru anul 2021 este de 3.000 de euro pe hectar, echivalent a 14.617,5 lei/ha.

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

14 aprilie 2021 - 07:45

PE MASA GUVERNULUI! Cele două proiecte de Hotărâri de Guvern care stabilesc sumele pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie și vegetal, aferente anului 2020, sunt astăzi, 14 aprilie 2021, pe lista actelor normative care urmează să fie aprobate de către Executiv în ședința de astăzi.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

13 aprilie 2021 - 18:44

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a demarat  plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14 - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, anunță astăzi APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

13 aprilie 2021 - 08:28

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a țării.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

13 aprilie 2021 - 07:29

SUBVENȚII APIA 2021. Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial un proiect de ordonanță de urgență care stabilește actualizarea Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole, LPIS, în conformitate cu regulamentele europene. Dacă nu este actualizat LPIS, România riscă să fie penalizată cu 10% din banii pentru subvențiile APIA ale fermierilor, concret cu suma de 2.000.000.000 de euro.

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

12 aprilie 2021 - 20:26

OFICIAL. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că, odată cu ridicarea restricțiilor, se pot relua activitățile de export de animale către țările din zona Golfului Persic, care utilizează Canalul Suez ca rută de transport. ANSVSA a transmis astăzi un comunicat pentru AGROINFO.

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

12 aprilie 2021 - 20:05

COMUNICAT. Beneficiarii submăsurilor 6.1 Sprijin instalare tineri fermieri, 6.3 Sprijin dezvoltarea fermelor mici, 6.2 Înființare activități neagricole şi 19.2 Acțiuni în strategia de dezvoltare locală pot solicita Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale recunoașterea circumstanței excepționale care duce la necesitatea suspendării contractului de finanțare, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

12 aprilie 2021 - 12:25

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trim. III și IV, anul 2020, anunță APIA astăzi, 12 aprilie 2021, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

12 aprilie 2021 - 08:25

SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează crescătorii de animale că pot modifica declarația privind sectorul zootehnic din cererea unică de plată depusă anul acesta. În ce condiții se fac modificările și care sunt termenele până la care crescătorii își pot schimba declarația?

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

În tramvai

În tramvai
O tipă bună urca în tramvai, 3-4 şmecherasi în spate... Se sfătuiesc ei acolo, şi într-un final pleacă unu spre ea: Detalii