KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

CIOBANII ROMÂNI S-AU DEȘTEPTAT! GATA CU POMENILE DE 150 DE LEI OAIA!

Publicat: 09 iunie 2020 - 11:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA CRESCĂTORULUI!  Oierii din România nu mai vând cu prețul de 100 de lei - 150 de lei o oaie reformă. Crescătorul de ovine Ioan Suciu, din Făgăraș, Brașov, membru fondator al Asociației Profesionale a Ciobanilor (APC), susține că oierii trebuie să ceară prețuri corecte pentru munca lor, astfel prețul unui kilogram în viu de oaie reformă nu poate să coboare sub 6 lei.

O întâmplare pățită de mine acum câteva zile în urmă....Și vreau să v-o spun și dv. ! Și totodată să știe și cumpărătorii de chilipiruri din aceste timpuri prețul unei oi....Că mulți încă se cred în ani 2017-2018-2019 când MADR (Ministerul Agriculturii n.r.) trăgea sforile cu țările arabe și românii vindeau produsele la prețuri de bajocură.....Cine era "asul"din MADR nu vreau să-i scriu numele, că e zi de Sărbătoare azi, si nu vreau să mă "irit"doar cand îmi aduc aminte despre acel "personaj"....Mă sună un om că vrea 2 oi bune de tăiat, îi zic,  hai la ora 5, vin sterpele și îți arăt care sunt de vânzare...Zis și făcut, vine și mă întreabă cât e prețul, îi spun că se vând oile bune de tăiat cu 6-7 lei kg. De acord, băgăm oile in obor și-i prindem prima oaie, îi zic, hai să o cântărim, să vezi dacă îți convine....Așa facem, o leg jos, o pun pe cântar, 64 de kg.....Scoate telefonul din buzunar, calculează 384 lei cu 6 lei doar...Mă intreabă cu cât îi dau kg. Am zis cu 6 lei, așa mai cu gura altuia......Cam nedumerit zice să i-o arăt și pe a 2 oaie...I-o arăt, zice, no mai prinde, că cred că este mai mare ca asta (deși, nu era, după părerea mea).....Lângă cei 384 lei mai adaugă încă 384 lei și iese undeva la 750 de lei amândouă......Zice că nu mai vrea, că el știa că o oaie bună de tăiat era 150 lei maxim, nu atâta.....

Nu-i supărare, banii lui, oaia mea.....Ne dăm la caterincă un pic, după care imi zice să i le dau cu 400 de lei pe amândouă....Eu, cum sunt foarte "gentil", îi spun: numără un pic câini ăștia de pe aicea, se uită, îi numără, zice, ai 8, păi, atâția am (că unul săracul fără picior de 3 ani, mi l-o împușcat un "șmecher"). Zic, mai bine le dau la câini, că ei le păzesc decât să le dau la banii ăștia.....

Gata, băieții pleacă, dăm mâna, Doamne ajută, târgul nu are supărare.....DECI, măi băieți, care vreți să cumpărați, lucrurile stau cam așa: până anul ăsta, mielul era 7-8 lei kg, litrul de lapte era 2,4 lei, lâna 2 lei minimisul, 2,5 lei kg.de reformă....Din anul 20-20 (vorba uneia de prin fruntea țării) prețurile stau cam așa: la miel de la 12 lei/kg în sus, la lapte 3,05 lei/l, la lână undeva în jur de 5-6 lei pe cap și la reformă de la 6 lei/kg în sus.....

DECI, POMENILE CU 100-150 LEI O OAIE AU APUS  DIN ANUL ĂSTA ÎNCOLO....Deci o oaie din partea de jos nu veți mai găsi sub 300 de lei, cât ar fi ea de mică...Să nu zic de Carabase, Karakule, Suffolk care au 80-90 de kg.....Așa că, dați cu apă pe față, treziți-vă, că s-au deșteptat în sfârșit ciobanii români și nu vă dau pe nimic produsele ....Aviz celor care vor să vândă sub 350 lei, nu dați oaia, cât ar fi de bătrână, că prețul reformei este unul cât de cât corect.....PREȚURI CORECTE PENTRU MUNCA NOASTRĂ! A scris crescătorul de ovine Ioan Suciu (APC) din Făgăraș pe un grup Facebook dedicat ciobanilor din România.

Vizualizat: 7503 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cei mai bogați fermieri din lume!

Cei mai bogați fermieri din lume!

27 noiembrie 2021 - 09:37

Revistele online AgronoMag și Luxatix au găsit cei mai bogați fermieri din lume, oameni care își datorează averea agriculturii și creșterii animalelor. Între ei se află și un prim-ministru, iar primele două locuri sunt deținute de doi chinezi. 

Oierul Dumitru Andreșoi despre certificatele de origine false la berbeci!

Oierul Dumitru Andreșoi despre certificatele de origine false la berbeci!

27 noiembrie 2021 - 07:22

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descoperit că un certificat de origine falsificat pentru berbeci s-a vândut cu suma între 900 și 1000 de lei bucata împreună cu crotalii. Oierii care le-au cumpărat au încasat de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) subvenția cea mai mare din oierit, sprijinul cuplat, cu un cuantum de circa 17 euro pe cap de ovină pentru berbeci care, în realitate, nu erau de rasă pură, aveau doar certificate false și crotalii transferate de la alți berbeci.

Prima decizie a ministrului Chesnoiu: Șeful ANZ, destituit!

Prima decizie a ministrului Chesnoiu: Șeful ANZ, destituit!

26 noiembrie 2021 - 19:16

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează astăzi că, începând cu data de 2 decembrie 2021, încetează detașarea temporară a domnului Vaida Bela în postul de director general la Agenția Națională de Zootehnie ”Prof. Dr. GK Constantinescu”.

Decizie Guvern ASTĂZI: Sume suplimentare pentru ajutoarele de stat acordate fermierilor!

Decizie Guvern ASTĂZI: Sume suplimentare pentru ajutoarele de stat acordate fermierilor!

26 noiembrie 2021 - 19:06

În ședința Guvernului din data de 26 noiembrie 2021 a fost aprobată rectificarea bugetului MADR, care presupune disponibilizarea și redistribuirea unor resurse financiare excedentare identificate în bugetul MADR pe anul 2021, informează Ministerul Agriculturii. 

Certificate de origine false la ovine! 12 oieri, medici veterinari, ingineri zootehniști, trimiși în judecată!

Certificate de origine false la ovine! 12 oieri, medici veterinari, ingineri zootehniști, trimiși în judecată!

26 noiembrie 2021 - 15:54

ANCHETA DNA! Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au trimis în judecată, în stare de libertate și sub control judiciar, 12 inculpați (crescători de ovine, medici veterinari, ingineri zootehniști etc.), pentru încercarea de fraudare a fondurilor europene pentru zootehnie, prin folosirea de certificate falsificate de atestare a unei rase de ovine, anunță DNA.

Oficial UE: O veste bună pentru fermierii români! Crește subvenția la 215 euro/ha!

Oficial UE: O veste bună pentru fermierii români! Crește subvenția la 215 euro/ha!

26 noiembrie 2021 - 10:52

O veste bună pentru fermierii români este convergența plăților. Aceasta înseamnă echivalarea în timp a subvenției la hectar cu cea din alte state membre, ceea ce va însemna o creștere de la 170/195 EUR/ha în 2019/2020 până la 215 EUR/ha în 2027, anunță europarlamentarul român Dan Motreanu.

Subvenția APIA vaci lapte pentru acest an - 379 euro/cap animal, cuantum estimat!

Subvenția APIA vaci lapte pentru acest an - 379 euro/cap animal, cuantum estimat!

26 noiembrie 2021 - 09:46

Ministerul Agriculturii a anunțat ieri, joi, 25 noiembrie 2021, plafonul alocat pentru acest an, pentru plata sprijinului cuplat zootehnic pentru bovine. Agroinfo a estimat cuantumul pe cap de vacă de lapte pe care ar urma să-l primească anul acesta crescătorii români de bovine care sunt eligibili pentru această schemă de plată.

Stau la oraș și vreau pe masa de Crăciun porc crescut în curtea unui țăran!

Stau la oraș și vreau pe masa de Crăciun porc crescut în curtea unui țăran!

26 noiembrie 2021 - 09:02

Unul dintre cititorii Agroinfo care trăiește la oraș îi dă replica vicepreședintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea, într-un mesaj transmis către redacția noastră. Vreau pe masa de Crăciun porc crescut în curtea unui țăran, spune cititorul nostru.

Eurodeputat român: Redistribuția subvențiilor către fermierii mai mici!

Eurodeputat român: Redistribuția subvențiilor către fermierii mai mici!

26 noiembrie 2021 - 08:15

Avem de departe cei mai mulți mici fermieri din UE, care de cele mai multe ori sunt în afara circuitelor economice și nu produc profit din munca lor. Noua Politică Agricolă Comună vine cu mai mulți bani pentru fermierii mici și mijlocii, dar și cu oportunitatea pentru ei de a se integra pe piață producând alimente ecologice, sănătoase, care sunt o prioritate pentru UE în viitor, spune europarlamentarul român Alin Mituța. 

Subvenții APIA exclusiv pentru fermierii adevărați, nu pentru alte buzunare!

Subvenții APIA exclusiv pentru fermierii adevărați, nu pentru alte buzunare!

26 noiembrie 2021 - 08:00

Este modificată definiția fermierului activ, pentru că vrem ca banii UE să meargă către adevărații fermieri care se ocupă cu agricultura și nu către proprietarii de terenuri – până acum, s-a întâmplat și acest lucru, a spus europarlamentarul român Alin Mituța, într-un interviu G4Media. Noua definiție a fermierului activ va intra din 2023, odată cu noua Politică Agricolă Comună. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. „Până la urmă, am comparat mai multe modele de tractoare cu acelaşi număr de cai putere iar concluzia a fost că cea mai bună soluţie pentru mine este acest Zetor. M-a interesat nu doar preţul de achiziţie, ci şi cât m-ar costa întreţinerea tractorului. Serviciile after-sales sunt foarte importante”, îmi spunea fermierul.

KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

Între vecini

Între vecini
Soţia către soţ: Detalii