KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

CIOBANII ROMÂNI S-AU DEȘTEPTAT! GATA CU POMENILE DE 150 DE LEI OAIA!

Publicat: 09 iunie 2020 - 11:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA CRESCĂTORULUI!  Oierii din România nu mai vând cu prețul de 100 de lei - 150 de lei o oaie reformă. Crescătorul de ovine Ioan Suciu, din Făgăraș, Brașov, membru fondator al Asociației Profesionale a Ciobanilor (APC), susține că oierii trebuie să ceară prețuri corecte pentru munca lor, astfel prețul unui kilogram în viu de oaie reformă nu poate să coboare sub 6 lei.

O întâmplare pățită de mine acum câteva zile în urmă....Și vreau să v-o spun și dv. ! Și totodată să știe și cumpărătorii de chilipiruri din aceste timpuri prețul unei oi....Că mulți încă se cred în ani 2017-2018-2019 când MADR (Ministerul Agriculturii n.r.) trăgea sforile cu țările arabe și românii vindeau produsele la prețuri de bajocură.....Cine era "asul"din MADR nu vreau să-i scriu numele, că e zi de Sărbătoare azi, si nu vreau să mă "irit"doar cand îmi aduc aminte despre acel "personaj"....Mă sună un om că vrea 2 oi bune de tăiat, îi zic,  hai la ora 5, vin sterpele și îți arăt care sunt de vânzare...Zis și făcut, vine și mă întreabă cât e prețul, îi spun că se vând oile bune de tăiat cu 6-7 lei kg. De acord, băgăm oile in obor și-i prindem prima oaie, îi zic, hai să o cântărim, să vezi dacă îți convine....Așa facem, o leg jos, o pun pe cântar, 64 de kg.....Scoate telefonul din buzunar, calculează 384 lei cu 6 lei doar...Mă intreabă cu cât îi dau kg. Am zis cu 6 lei, așa mai cu gura altuia......Cam nedumerit zice să i-o arăt și pe a 2 oaie...I-o arăt, zice, no mai prinde, că cred că este mai mare ca asta (deși, nu era, după părerea mea).....Lângă cei 384 lei mai adaugă încă 384 lei și iese undeva la 750 de lei amândouă......Zice că nu mai vrea, că el știa că o oaie bună de tăiat era 150 lei maxim, nu atâta.....

Nu-i supărare, banii lui, oaia mea.....Ne dăm la caterincă un pic, după care imi zice să i le dau cu 400 de lei pe amândouă....Eu, cum sunt foarte "gentil", îi spun: numără un pic câini ăștia de pe aicea, se uită, îi numără, zice, ai 8, păi, atâția am (că unul săracul fără picior de 3 ani, mi l-o împușcat un "șmecher"). Zic, mai bine le dau la câini, că ei le păzesc decât să le dau la banii ăștia.....

Gata, băieții pleacă, dăm mâna, Doamne ajută, târgul nu are supărare.....DECI, măi băieți, care vreți să cumpărați, lucrurile stau cam așa: până anul ăsta, mielul era 7-8 lei kg, litrul de lapte era 2,4 lei, lâna 2 lei minimisul, 2,5 lei kg.de reformă....Din anul 20-20 (vorba uneia de prin fruntea țării) prețurile stau cam așa: la miel de la 12 lei/kg în sus, la lapte 3,05 lei/l, la lână undeva în jur de 5-6 lei pe cap și la reformă de la 6 lei/kg în sus.....

DECI, POMENILE CU 100-150 LEI O OAIE AU APUS  DIN ANUL ĂSTA ÎNCOLO....Deci o oaie din partea de jos nu veți mai găsi sub 300 de lei, cât ar fi ea de mică...Să nu zic de Carabase, Karakule, Suffolk care au 80-90 de kg.....Așa că, dați cu apă pe față, treziți-vă, că s-au deșteptat în sfârșit ciobanii români și nu vă dau pe nimic produsele ....Aviz celor care vor să vândă sub 350 lei, nu dați oaia, cât ar fi de bătrână, că prețul reformei este unul cât de cât corect.....PREȚURI CORECTE PENTRU MUNCA NOASTRĂ! A scris crescătorul de ovine Ioan Suciu (APC) din Făgăraș pe un grup Facebook dedicat ciobanilor din România.

Vizualizat: 7356 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

02 august 2021 - 20:04

Există fermieri veritabili și cei care fac agricultură doar ca să primească subvenții, a declarat secretarul de stat MADR, George Cățean, la sfârșitul săptămânii trecute, la Borsec. Cei care fac agricultura pentru a încasa subvențiile vor dispărea dintre fermierii veritabili.

Exportul de animale vii, SUSPENDAT!

Exportul de animale vii, SUSPENDAT!

02 august 2021 - 18:53

Animals International cere Poliției și ANSVSA să facă razie națională și să aplice sancțiuni! Animals International atrage atenția că în ciuda anunțului ANSVSA de sistare a exportului cu animale vii, mulți operatori economici ignoră măsurile dispuse de autoritatea centrală competentă, acuză Animals International într-un comunicat transmis astăzi pentru Agroinfo.

Shopron, așa arată supermarketul unde fermierii români își vor vinde produsele!

Shopron, așa arată supermarketul unde fermierii români își vor vinde produsele!

02 august 2021 - 18:28

Shopron, primul farmers market din Brașov, se va deschide în zona Bartolomeu, în luna septembrie, în vecinătatea complextului Brintex din Șoșeaua Cristianului nr.7. Acesta este un nou proiect comercial de amploare care se dorește a fi primul „farmers market” din Brașov. Magazinul are o suprafață de 13.000 mp, iar fermierii locali, crescătorii de animale pot să vândă aici de la legume la carne și brânzeturi.

Premierul Cîțu cere să fie aspru sancționați crescătorii de animale care nu respectă regulile ANSVSA!

Premierul Cîțu cere să fie aspru sancționați crescătorii de animale care nu respectă regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 17:27

Premierul Florin Cîțu a cerut Autorității Naționale Sanitar-Veterinare (ANSVSA), Poliției și Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) să asigure suspendarea transportului cu animale vii, pe perioada caniculei, și să aplice cele mai aspre sancțiuni, unde este cazul.

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 08:44

Autoritatea Națională Sanitară Vaterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) susține cu vehemență, într-un comunicat, că nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, țăranul poate să țină câți porci vrea și să-i vândă. Cu condiția să respecte regulile stabilite printr-un ordin comun ANSVSA și Ministerul Agriculturii. Iar de reguli, ANSVSA nu suflă o vorbă în comunicat. De fapt, aceste reguli îl determină pe țăran să renunțe singur la creșterea porcilor.

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

02 august 2021 - 06:51

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis către Agroinfo un comunicat prin care face precizări legate de creșterea porcilor în gospodăriile țărănești. ANSVSA nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, susține ANSVSA. Inserăm integral precizările ANSVSA.

Prezentați actele la controlul APIA!

Prezentați actele la controlul APIA!

02 august 2021 - 06:24

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care sunt incluși în eșantionul de control că au obligația de a prezenta toate documentele solicitate de inspectorii APIA.

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

30 iulie 2021 - 20:01

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit astăzi cu fermierii din Bihor. Șeful MADR le-a spus care este suma alocată pentru plata subvențiilor APIA pentru anii 2021 și 2022, dar și suma pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

30 iulie 2021 - 16:17

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, la Oradea, că tinerii fermieri care muncesc prin țări străine sunt așteptați în țară ca să preia gospodăriile bunicilor sau pe ale părinților și să le consolideze ca ferme. Ajutorul financiar pe care-l primesc tinerii care au decis să revină în România este de maxim 50.000 de euro/fermier, sprijin pentru instalarea tânărului fermier, componenta diaspora. Până acum, 160 de tineri români din diaspora vor beneficia de acest ajutor.

Banii transferați în conturile fermelor mici!

Banii transferați în conturile fermelor mici!

30 iulie 2021 - 11:13

Peste 244 de milioane de euro transferate în conturile fermierilor mici! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță că până la această dată cele mai multe proiecte finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală, PNDR 2020, au fost cele pentru dezvoltarea fermelor mici.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Este necesară asigurarea culturilor agricole? Fermierul Dorel Istrate (jud. Mureș) ne spune de ce și cu cine își asigură culturile!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii