Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

CIOBĂNAȘI, TOȚI PE O MÂNĂ CU PREȚUL LA MIEL! NU-I JECMĂNIM pe ROMÂNII NOȘTRI!

Publicat: 17 martie 2020 - 22:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

MESAJ PENTRU CIOBANI. Nu triplăm prețurile la miel! Haideți să nu-l jecmănim pe român pentru că și noi suntem tot români. Nu sărim în cârca să-i luăm pielea! Noi, ciobănașii, am stabilit prețul la kilogramul de miel în viu înainte de criza asta. L-am stabilit la 15 lei-16 lei/kg în viu pentru că ne-am făcut socotelile cât am cheltuit cu iernatul, le-a transmis ciobanilor români un mesaj, în seara asta, oierul Ioan Suciu din Făgăraș, membru în conducerea Asociației Profesionale a Ciobanilor din România (APC).

Crescătorul de ovine Ioan Suciu din Făgăraș, membru fondator al Asociației Profesionale a Ciobanilor le-a transmis, în seara asta, un mesaj video pe Facebook ciobanilor din România.

Nu jecmănim românii pentru că și noi suntem români. I-am auzit pe unii, pe alții că vor să dăm kilogramul de miel în viu cu 30 de lei. Haideți să nu jecmănim românul pentru că și noi suntem români. Dacă am vândut anul trecut brânza cu 20 de lei, tot așa o să o vând și anul ăsta, maxim 21 de lei, deci nu o să fie nimic exagerat.

Nu o să umflăm prețurile, cum am văzut la făină, de exemplu, cum am văzut la cartof, cum am văzut la alte produse. 8 lei kilogramul de făină, 6 lei, 5 lei kilogramul de cartofi în două-trei zile. Kilogramul de telemea era ieri la București, într-un magazin, 52 de lei kg de telemea, ceea ce înseamnă foarte mult. Haideți să stăm strâmb, să judecăm drepți. Trebuie să ne gândim că și cei care cumpără sunt tot români și eu, unul, așa văd lucrurile și nu mi se pare normal acum cu boala care s-a abătut peste noi, cu virusul, nu intru în amănunte aici, Dumnezeu știe când se va opri minunea asta cu virusul, asta nu înseamnă că noi toți trebuie să sărim în cârca românului și să-l jecmănim.

Haideți să ne gândim, haideți să ne punem în situația celor care cumpără. Niște colegi de-ai noștri au zis să fie kilogramul de miel la viață 30 de lei. Măi fraților, haideți să nu-i luăm pielea că e tot român de-al nostru, suntem toți români, până la urmă. E adevărat, muncim pentru bani, dar sunt niște hârtii, omenia rămâne. Eu fac un apel, haideți, să nu sărim calul și să fim cu picioarele pe pământ, să-și poată cumpăra și cei care au pensii mai mici și cei care au venituri mai mici, că în România nu sunt toți bogați. Nu toți au furat după 89. Să poată fiecare român să-și cumpere o bucățică de carne de Paști, să poată să-și cumpere o bucățică de brânză, un cartof, un ou. Nu sunt de acord sub nicio formă cu jecmănirea. Ăsta e prețul corect, 15-16 lei, să-i vindem, a îndemnat Ioan Suciu (APC) ciobanii din România.

Crescătorul de ovine a mai spus că românii învață acum să se întoarcă spre producătorul local, spre țărani, spre fermieri și că au fost obișnuiți să cumpere, din păcate, doar din marile magazine unde prețul la miel, de exemplu, este mult mai mare decât cel practicat de oierii români.

Deși, stând strâmb și judecând drept, ei nu au prea fost corecți cu noi, că au fugit în marketuri și au cumpărat de acolo și noi am rămas cu marfa și am vândut-o cum am putut, dar totuși noi ciobanii avem coloană vertebrală până la capăt și le arătăm că nu suntem ca ei. Suntem corecți până la capăt și lăsăm prețurile așa cum sunt. Nu le luăm pielea. Deși ei au fugit în marketuri și nu au venit să cumpere de la noi. Am văzut că în marile marketuri a fost 39 de lei, 40 de lei kilogramul de miel, acolo nu s-a comentat. Nu s-a făcut nicio problemă. La noi dacă am zis 25 de lei carcasa de miel, ne-au zis să lăsăm din preț și le-am lăsat. Acum, sperăm să-și dea seama că o să aibă nevoie de noi, de talpa țării, a spus crescătorul de ovine din județul Brașov.

Vizualizat: 4005 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Intermediarii fac legea şi peste Prut

Intermediarii fac legea şi peste Prut

Podgoriile în Republica Moldova ocupă în prezent o suprafaţă totală de 135 mii de hectare. Conform estimărilor oficiale, anul acesta au fost recoltate peste 620 mii de tone de struguri, cu circa 5.000 tone în plus faţă de producţia obţinută în 2016. Dinte acestea, 110 mii de tone sunt soiuri de masă. Pentru producători, principala provocare rămâne desfacerea.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Speranţa moare ultima...

Speranţa moare ultima...
Se desfiinţează FISCUL, strigă fericit Vasile. Detalii